Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kusalagupaga

Szpital na Brochowie zabił mi dziecko =(

Polecane posty

Witam chcialam uprzedzic wszystkie panie ktore beda rodzily dzieciaczki przed wczesnie w 6-7 msc ciazy , nie polecam a wrecz zwracam uwage gdyz zglosilam ten szpital na policje . Zaczelam miec bole i delikatne krwawienie z drog rodnych w 6 msc ciazy gdy pojechalam od razu na Brochow do szpitala . Lekarka Agnieszka Rozanska stwierdzila ze macica sie roszerzyla i bede musiala rodzic. Ogolnie lekarze i pielegniarki byly bardzo nie mile wrecz nie przyjemne. Gdy prosilam aby uratowali dziecko oschle sie odezwala i powiedziala NIE ! Zrobila jeszcze usg i u malej wszystko bylo dobrze , serduszko bilo jak powinno i nie byla normalnie i byla bardzo wysoko na brzuchu moim . Nie chciala jeszcze wyjsc ! Oni wymusili ten porod gdyz naciskali mocno na moj brzuch aby mala zeszla , dali mi kroplowke i zastrzyk do kroplowki aby wywolac porod a w dodatku ona mi wsadzala palce do pochwy i sciskala brzuch druga reka az po 20 minutach wody mi przez nia odeszly ! Moja Coreczka walczyla do konca nie chciala wgl wyjsc ! Nie byl jej czas ! Mogli uratowac ja ale od razu ja zapakowali do worka ! tym bardziej gdyz zaczelam rodzic po godzinie jak wody mi odeszly to im sie nie chcialo czekac i zabraly mnie na lozko do pokoju gdzie lezalam i mnie tam zostawily ! Dzwonilam dwa razy jak mnie skurcze lapaly i mowilam ze bede zaraz rodzic a pielegniareczki powiedzialy nie teraz i sama mnie zostawily w pokoju az nie urodzilam mojej malej coreczki ! Po tym zdarzeniu lezalam na tym lozku trzy dni przypominajac sobie ze urodzilam tutaj samotnie dziecko bez opieki lekarskiej a gdybym urodzila dziecko i od razu lozysko by wylecialo i zaczelabym mocno krwawic zemdlala bym i tyle bylo by po mnie ! W dodatku mala ruszala sie po urodzeniu gdyz dala raczke na glowke i zdjela ja zaraz widzialam to a one patrzaly sie tylko na nia i zaraz ja papierem zakryly ! Po prostu po tym co przeszlam w tym szpiatlu na brochowie to nigdzie tak nie mialam , moja psychika zostala przez nich doszczednie zjechana. W dodatku przy wypisaniu opisu martwego wypisali wszystkie moje dane . W zakladzie pogrzebowym sie zdziwili i powiedzieli ze to mnie usmiercili bo moj pesel byl moje imie . Co do tego ze musielismy pojechac znowu na Brochow bo rowniez w urzedzie na karcie tez bylo zle i nie moglismy zarejstrowac martwa coreczke to ta lekarka rowniez sie oburzyla . I powiedziala ze my nie znamy imie i nie napiszemy imie Dziecka do karty ! Rowniez oburzyla sie gdyz zwrocilismy uwage ze w tej karcie zgonu jest moj pesel a ona nam odpowiedziala : Dziecko nie ma numeru peselu . No dobrze , wiec po co pisac matki ?! Ja umarlam czy co ?! W dodatku napisala ze to jest plod ! Jaki plod gdy dziecko miala 6 msc ! Jeszcze oburzyla sie gdyz powiedzialam jej ze tam nie moze byc napisane PLOD ! To co przeszlam z tym szpitalem to jest normalnie tragedia , bol niesamowity . Ale bez skargi na ten szpital i bez policji sie nie obejdzie ! Wiec prosze na ten szpital uwazac bo nie jest juz taki dobry jak kiedys ....

Gość przyszlamamaa
to straszne :(

To jest niemożliwe co Ty piszesz...jakoś nie bardzo chce mi się w tę historię wierzyć.

Gość sjnjsdnsjndsd
gratka - możesz nie wierzyć bo masz takie prawo ale krzywdzące i niekulturalne jest pisanie o tym . Zachowaj dla siebie jak nie wierzysz bo czasem życie pisze najbardziej nieprawdopodobne scenariusze.

Gość luna na niebie
coś mi tu się nie zgadza co piszesz...a kiedy to było a tak z 2 strony to pierwsze słysze aby wywoływali tak szybko poród, przeważnie próbują ja jak najdłuzej przytrzymac...dlaczego wywoływali..musisz zna ten powód.

Gość toystoory:)
znowu gratka i jej mundrosci za dyche

Ja nie mówię, że nie wierzę tylko, że nie chce mi się w to wierzyć czyli, że ciężko jest w coś takiego uwierzyć po prostu. Przecież Ci ludzie tam są po to żeby życie ratować a nie je odbierać... :/

Gość luna na niebie
pewnie w amoku tu pisałaś więc niektóre zdania nieskładne.. ale rozumiem. co powiedzieli i napisali w wypisie jaki powód w wywoływaniu porodu bo tak byłoz twego opisu , jezeli tbie nie zagrałało zdrowiu czy życiu i nie nastąpił poród sam to powinni jak najdłuzej podtrzymywać.

Gość toystoory:)
o dziecku Bonków tez słyszalas? o drugiej bliznaczce?tez byli po to zeby zycie ratowac?bo raczej odebrali dziecku szanse na normalne zycie?

Gość sweetest_thing
gratka poczytaj co to takiego chwyt Kristellera a potem pisz ze pierwsze słyszysz:O czytaj dziewczyno cos wiecej niz tylko kafe:O

Gość mgmgmgmgmg
może napisz to jeszcze raz, ale z jakimś sensem, a nie jak debil z IQ 70, macica się rozszerzyła? Dziecko wysoko w brzuchu? Ło matko, co to za nazewnictwo? Ile Ty dziecko masz lat? 14? Dziecko poniżej 24 tygodnia ciąży to jest płód, niestety :(

Gość sweetest_thing
o dziecku Bonka nie słyszalas? ogladasz tv, czytasz jakas prase, portale informacyjne??????????????

Gość prowo :////
ta historia przewija się tu od lat :o

Gość Zdaża się, że położne
naciskają na brzuch kiedy dziecko jest już w kanale rodnym i istnieje niebezpieczeństwo uduszenia. Sama tak miałam przy dwóch porodach. Ale nigdy nie słyszałam o wyciskaniu dziecka bez akcji porodowej (tak jak piszesz, że "dziecko nie chciało jeszcze wychodzić").

Gość th45u56
i juz dyskusja z gratka w roli glownej i o niej...

Gość rodzice dzicka maja czas do 6
mies zycia dziecka wyrobic mu pesel w tym czasie dziecko posuguje sie peselem matki. reguluje to ustawa. wiec nie piszcie bzdur.

miałam skurcze i lekkie krwawienie gdy przyjechałam do szpitala to kazali mi zaczekac bo to byla nocna zmiana . Zrobila mi dr. Agnieszka Rozanska usg i mala byla bardzo wysoko ustawiona i ogolnie bylo wszystko dobrze ale zobacyzla ze mam rozwarcie i powiedziala ze musze urodzic . Ja tego bardzo nie chcialam bo bylam dwa dni przed porodem u ginekologa dr.Michalika i mowil ze wszystko dobrze .. Mialam nawet pierwsze i ostatnie nagranie mojej Coreczki Nadusi .. Wtedy dowiedzialam sie ze to byla dziewczynka ale dwa dni pozniej szpital mi ja odebral i w dodatku rodzilam sama w sali ktorej lezalam na lozku gdzie urodzilam corke i nawet nikt nie byl przy porodzie malej .. Zglosilam skarge z moim narzeczonym na ulicy.Dawida 2 .. =( Ale co mam powiedziec pochowalam mala i ja widzialam w trumience .. =(

Nie jestem lekarzem i nie muszę znać wszystkich metod wywoływania porodów itd. więc daruj sobie te uszczypliwe komentarze :] toystory co z tymi bliźniaczkami?

Gość sjnjsdnsjndsd
Wywoływanie porodu poprzez naciskanie powłok brzusznych ma na celu obniżenie płodu . Jak dziecko jest wysoko i nie chce zejśc do wchodu miednicy to się naciska na brzuch by malec zszedł i by był nacisk na szyjkę macicy ale robiło się tak w czasach ciemności i diabła a poza tym wiadomo że od tego noworodki miały krwiaki na głowie (niestety ale ja podczas narodzin tą metodą miałam gigantycznego krwiaka) a co dopiero wcześniak który nie ma wielkiej szansy na przeżycie. Jak dziecko urodziło się żywe to powinno trafić w folię ogrzewającą i do inkubatora pod tlen a nie pod papier i do worka matko święta. Aż mnie zatelepało ale nie śmiem nie wierzyć autorce bo zbyt wiele bólu w jej opisie więc wolę się nie odzywać.

Gość mgmgmgmgmg
Który to był dokładnie tydzień ciąży?

Gość sweetest_thing
gratka ja nie twierdze ze musisz sie znac na wszystkim ale tak mnie wqrwiaja te twoje teksty " no pierwsze słysze, niemożliwe" ze nawet nie masz pojecia mozesz chociaz z tym skonczyc?

Są rzeczy które w głowie się nie mieszczą i trudno przyjmuje się je do wiadomości...nie masz tak? zawsze wszystko jest dla Ciebie jasne i oczywiste? Normalne?

Gość sweetest_thing
mam, ale nie wpadam na pomysl dzielenia sie swoja niewiedza czy niedowiarstwem ze wszystkimi wkolo masz google? to moze nastepnym razem zanim napiszesz"nie słyszalam, niemożliwe" wgooglaj sobie i nieco poczytaj:O

Gość ddududjkhllk;
czy wy naprawdę wierzycie, że jakakolwiek matka pozwoli 'tak o sobie' zabić swoje dziecko i będzie bezwolnie przyglądać się, jak lekarze z niewiadomych przyczyn zaczną wywoływać u niej poród w 6mcu ciąży? a jak lekarka powie 'nie' na prośbę o ratowanie dziecka to matka jak bezwolny golem podda się wszystkim zabiegom medycznym? bo ja, jako matka, po uslyszeniu takiego tekstu, ubralabym sie i pojechala do innego szpitala, żeby szukać kogoś, kto jednak moje dziecko będzie chciał uratować. nie wiem, czy Brochów zaczyna być tak dobrą placówką, że zabiera pacjentki z Kamieńskiego albo Borowskiej, ale na to wygląda, bo ktoś się tu pokusił o nielichą anty-reklamę :o.

Gość jak dla mnie
też nie ma sensu to co piszesz,ja rodziłam w ósmym miesiącu,odeszły mi wody i położna naciskała mi brzuch bo moja córka była ułożona pośladkowo, z Twojego opisu wynika,że celowo chcieli zabić dziecko

Gość jfhufhujfh
Często trzeźwy umysł przychodzi dopiero po fakcie. Jak przebywamy w szpitalu pod opieką lekarzy to oddajemy się w ich ręce i staramy się im ufać i wierzyć że robią swoją robotę i że to ma swój dobry cel i rzadko kiedy jesteśmy na tyle twarde i bojowe by wstać i dziarsko powiedzieć że nie! To i to mi się nie podoba ! Żegnam państwa! - tak jest rzadko a często tylko plujemy sobie w brodę że tak właśnie nie zareagowaliśmy. Autorka opowiedziała historię tak jak ją odebrała ze swojej strony . Nie znamy pewnie wszystkich szczegułów ani opinii lekarzy ale niestety są szpitale które nie mają w swojej polityce ujęte by ratować "przypadki beznadziejne" czyli dzieci które mają najmniejsze szanse na przeżycie i zostawia się je by same w końcu zmarły czy to w ramionach rodzica czy inaczej ale nie pod papierem i w worku . Przy bólach i krwawieniach mogło dojść do przedwczesnego porodu którego nie udałoby się zachamować i teoretycznie wtedy kładzie się pacjentkę i czeka na akcję (smutne ale prawdziwe) i wszystko by grało gdyby nie to że nie ratowali maluszka, że nie dali go do inkubatora! To mnie dziwi.

Gość ddududjkhllk;
No ty chyba żartujesz! "Gdy prosilam aby uratowali dziecko oschle sie odezwala i powiedziala NIE !" Powiedz mi, że po usłyszeniu czegoś takiego nie trzasnęłabyś drzwiami!