Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak sia jariska klasyfikuje ?

FACECI ! ...krótke pytanko o samochody

Polecane posty

nie ma tu facetów no tak ...chłoptasie :(

Gość inzynier serwisowy//zablokaa
Pisz po polsku bo nawet ja nie rozumie. Yaris to bardzo mało awaryjne auto. Miało kilkukrotnie najlepszy silnik roku d4d. Klasyfikujesz sobie bo DMI Jest im wyższe tym lepiej. jeśli było by 100% oznaczało by to że żadne auto nie doznało powaznej usterki. A z prawej masz jakie usterki były.

no jeden jest :) acha czy im DMI wieksze to lepiej...to chciałam wiedziec (cokolwiek to dmi znaczy)

a jak Cię mam na linii to mozesz polecic małe i oszczedne auto ?

A i dekra tak naprawdę dużo ci nie powie. Bo np z tego raportku nie wiele wynika o priusie. A jakbyś widziała dekra 2012 to jakieś 15% priusów miało aku do wymiany. Szukaj raczej raportów na http://www.autocentrum.pl/spalanie/toyota/yaris/ http://www.autocentrum.pl/oceny/toyota/yaris/ Yaris jest bardzo drogi. W tej cenie lepiej kupić stilo jeśli ktoś lubi mieć full i czasem potrafi podłubać w kabelkach. Albo dołożyć do aurisa, c30, itd ale co kto lubi

Najlepsze jest to czym jeżdzą firmy i taksówkarze i30 yaris auris aigo stillo fiesta fabia Panda w brew pozorom nie jest najgorsza. Naprawy tanie jak barszcz. Tyle że zależy do czego. Na autostradzie pandą jechałem nie polecam.

o dzieki musze kupic raczej na cito i sie rozgladam ale sie nie znam ..patrze zeby było nie za duze :D mam ok 20 koła

No i małe wcale nie pali mniej :P Także najpierw sobie pomyśl a) Ile km dziennie Jak mniej niż 40 benzyna bo diezla zajebiesz. A jak benzyna to pewnie gaz b) Czy chcesz małe czy chcesz żeby mało paliło Volvo s40 pali tyle co matiz A komfort nieporównywalny c) Małe bo się boisz jeździć ? Wtedy patrz na płaską tylną szybę i widoczny przód. Tu akurat panda jest super. I jak zobijasz to nie drogo naprawisz. Ale poza miastem skrzynka na trumne. Jak każde małe

jezdze ok 20 km dziennie praca -dom nie tyle ze sie boje jezdzic co z parkowaniemw wieczny problem-małutko miejsca moje wymagania..to 4/5 drzwi

20km ale do miasta? Na 20km dziennie nie masz co gazu montować. Chyba żę 2*20km Małe auta źle się prowadzą w zimie. Krótki rozsaw osi i w zimie jedzie gdzie chce. 5drzwi = dzieci = nie małe Więc patrz raczej na i30, fiestę, c3, focusa, fabię niż na yarisa czy inne mikrusy. (zakładając że jedziesz do miasta) 50cm auta cię nie zbawia w niczym.

no tos mi teraz mętlik w głowie zrobił do pracy jade z powiedzmy-miasta na zadupie ok 10-12 km w jedną stronę no nic bede sie rozglądac pod kątem tych samochodów co mi tutaj piszesz chodx juz te jariskę miałam na oku (tylko wydaje mi sie jakos drogo) http://auto-pielczyk.otomoto.pl/

Gość wetrwwt
nie potrafiłbym jeździć samochodem który nie ma klasycznych zegarów za kierownicą :classic_cool: ten yaris ssie :classic_cool:

Gość adelaida
a czy moge spytac Cie znawco-bo tak odbieram,co myslisz o koleos-renaut?

nie jestem znawca tylko dużo jezdze do 300 dziennie Idź z tym renault Jedyne 2 renowki jakie dobre były i są to scenic megane i laguna. Myśl nad swiftem, fabią nową, fiestą, i20, i30 z małym benzyniakiem 1,4 - 1,6 Nic absolutnie dobrego innego w tym zasiengu nie widzę

pomijam fakt że miało być do 20 tyś a koleosa za to nie dostniesz. Pomijam fakt porównania choćby z sx4

Gość adelaida
bo moje pytanie o Koleos nie ma nic wspolnego z pytaniem autorki...I zastanawiam sie nad kupnem tego...

Duster http://www.autocentrum.pl/oceny/dacia/duster/ Znikam z wątku bo raczej nic nie wymyślimy. Najlepsze auta w segmentach podane. Pozostało wam wybrać. A jak ktoś chce prawdziwą terenówke to hiluxa