Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nietutejsza

Dziecko mało przybiera na wadze :-(

Polecane posty

Gość Nietutejsza

Waga przy wyjściu ze szpitala to 3000g, teraz syn ma 3 miesiące i 3 tygodnie i waży tylko 5890g. Karmiony jest tylko piersią, je krótko i nie należy do dzieci, które lubią "wisieć" na piersi godzinami. Martwię się tym strasznie i zastanawiam się czy nie przejść na pokarm sztuczny. Ciągle słysze od znajomych ile to nie przybrały ich dzieci a mój taka chudzinka. Poradźcie proszę co robić

Gość fsafasfsa
kreik albo kaszka 2 lyzeczki na butelke mm

Gość uspokoj sie kobieto
absolutnie po co ? Przybiera na wadze ! Ja najczęściej widuje dzieci na mm z nadwagą, otyłe, które potem mają problem siadać czy chodzić przez nadmierną wagę

Gość Nietutejsza
ja właśnie jestem przyzwyczajona do dzieci pulchniutkich. Córka będąc w wieku syna ważyła prawie 7 kg, z tym że urodziła się z wagą 3550 i była dokarmiana. Nie chcę zrobić krzywdy synkowi, boję się że sobie nie dojada.

Gość fsafasfsa
ja daje kleik i moj przybral...za duzo

Gość uspokoj sie kobieto
a czy Syn się wypróżnia ? jeżeli się wypróżnia tzn że je ile mu potrzeba, to pierwsza zasada położnych już w tym wieku dzieci nabierają skłonności do tycia na całe życie. mój Syn ma rok i waży ok 10 kg a urodził się własnie 3 kg nie zauważyłam nic niepokojącego, a raczej rusza się i ma więcej energii niż dzieci na kleikach i zagęszczaczach i to mówią lekarze

Gość Nietutejsza
normalne kupki, normalnie sika, wszystko ok pod tym względem, przechodzę kryzys chyba jakiś, bo wydaje mi sie, że się nie najada z moich piersi. W kolo sama pulchne bobaski a mój taki okruszek. Wiem, że mleko matki jest najlepsze, zwłaszcza że dbam o siebie.

Gość L.klementyna
Jeśli przybiera na wadze, nie ma problemów z trawieniem to wszystko jest ok. Nie wszystkie dzieci muszą być pulchne

Gość powiedz ze jak
matko jak to mm siedzi w waszych glowach.czemu te co daja piers ciagle mysla ze dzieci gloduja.nie przesadzajcie dziewczyny do cholery!!

Gość buuu uuu uu
Wcale mało nie przybiera, moja ma pół roku i waży 6400. Taki urok niektórych dzieci, oby zdrowe były, nie ma co się przejmować tabelkami. I nie ma co porównywać dzieciaków, każde inne ;) Zresztą z tego co piszesz to córka była tylko raptem kg cięższa, a urodziła się z większą wagą, więc w czym problem?

Czy ja wiem, czy to tak bardzo mało, na moje oko owszem to nie jest dużo, ale nie ma tragedii. W którym centylu się mieści? A jak mu na początku przybywało? Bo jak dopiero od niedawna mało przybywa, to może faktycznie już masz za mało pokarmu?

Gość Nie jet źle!!
Mój mały urodził się 2650 a mając 3 i pół miesiąca ważył 6100. Nie duża różnica.U buuu jest różnica dopiero widoczna bo mój mając 6 mies ważył 7900.Nie masz się co martwić.

Gość mamakarmiącapiersią
przy malym przybieraniu szczególnie ważne są karmienia nocne, czy dziecko ssie w nocy i czy używa smoczka?

Gość Nie jet źle!!
A-przy wyjściu miał 2500

Gość zakładasz topik z histerią
może napisz czy pediatra także uważa ze dziecko mało przybiera na wadze ? a potem dopiero histeryzuj

nie radze ci dokarmiac. moja tez nie przybierala na wadze i w wieku 4 miesiey wazyla 6 kg. kazali mi ja dokarmiac i nie chciala juz od tamtej pory piersi a waga i tak byla bardzo niska. tak jest do dzisiaj bo wazy 12 kg w wieku 3 lat

Gość ty jestes chyba
co wy chcecie, żeby wasze dzieci w wieku 3 miesiecy ważyły 10 kg :/, paranoja, to nie prosiaki żeby tyły na potęgę :/, dziecko takie małe przybiera na wadze do kg miesiecznie

Gość mcx.t;moci
moje waży 7500g i ma 7 miesiecy, na jednej ze stron dla dzieci jest siatka centylowa i tam wyliczyło mi, że jego waga jest poniżej 3 centyla... :D :D :D