Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona mamuska...

karmieinie piersia w czasie goraczki

Polecane posty

hejka jestem w domu z dwu tygodniowym synkiem - wczesniakiem ,do tej pory karmiłam go piersia normlnie. ale dzis dostałam wysokiej gorączki 39 st, czy to ma wpływ na mleko?? przestac karmic i podac modyfikowane??

Możesz śmiało karmic tym bardziej że maleństwo dostanie jeszcze przeciwciała:-) Także nie przestawaj i nie myśl póki co mm jeśli nie ma takiej potrzeby :-) powodzenia.

nie przestawać. Dziecko dostanie Twoje przeciwciała - tylko dobrze. Nic mu nie bedzie.

Gość Kurka bez pazurka
Twoje mleko uodparnia dziecko. Najgorsze co można zrobić to w takim momencie odstąpić od karmienia piersią. Chyba, że bierzesz jakieś leki

ale swoją drogą taka temperatura to też nieciekawie, może masz zapalenie piersi itd? weź coś na zbicie temperatury koniecznie..

Gość z tego co mi wiadomo
to sie dziecka nie powinno karmic

ehh niewiem co robic jestem przerazona, dwa tyg w szpitalu bylismy, teraz sama w domu, nieogarniam tego ......... niemam nawet jak do lekarza wyjsc...

Gość kropka................,
nie słuchaj ich nie powinno sie karmić w trakcie goraczki !

Gość Kurka bez pazurka
To zadzwoń do lekarza, położnej. Jak nie ze swojej przychodni to do do kogokolwiek innego. Wiele osób chętnie udziela porad przez telefon

Gość Karmić można
jak najbardziej!!Ja też karmiłam maluszka jak miałam gorączkę.Odstawiłam dopiero przed roczkiem bo wtedy musiałam brać silne leki.

Gość Karmić można
Kropka-a jak się ma ta twoja wypowiedz do zapalenia piersi??Też się ma gorączkę a dziecko wręcz musi pić mleko żeby pierś doszła do normalności.Wg ciebie lepiej odciągać tak?Żaden laktator nie wyciągnie tak dobrze mleka jak maluszek.Inaczej sprawa się ma jak się bierze leki.Dopiero wtedy po konsultacji z lekarzem czy przy lekach jest dozwolone karmienie czy nie można odstawiać.Mi się wydaje autorko że po prostu zrobiło ci się zapalenie :) a przy tym musisz przystawiać jak najwięcej.Pozdrawiam

Gość mamadaniela
Mialam grypę i bardzo wysoka gorączkę.przez caly czas karmilam piersią i maly sie nawet nie zaraził ,chyba wlasnie przez to ze dostał przeciwciała z mlekiem.

Gość nasz mial z 8
zawsze karmilam dziecko.temperatury nie zbijalam.organizm sam zwalczal.jak bylo trzeba tylko naturalne syropki i inne cuda.

nie ma wpływu na dziecko. w połogu dostałam zapalenia nerek i miałam 40-41 stopni gorączki przez 3 dni. karmiłam normalnie. pomijając fakt, że tak się trzęsłam w delirce, że dziecku pierś z buzi wyrywałam... eh brrrrrrr

Miałam zapalenie gardła i gorączkę w granicach 38,5-39,5 doradca laktacyjny kazał karmić, bo dziecko dostaje przeciwciała i nie powinno się zarazić. I tak też było. Jedynie temperaturę zbijałam paracetamolem. Ale nie wiem jak się to ma z wcześniakami. Może zadzwoń do pediatry albo położnej?

to hcyba od cycka bo zaczyna mnie pobolewac słyszałam ze okłady z kapusty pomagaja, ale neiwiem czy to nie jakis głupi zabobon. ktos cos wie na ten temat?

Gość powiedz ze jak
tak kapusta pomaga .rob z niej oklady i karm dziecko czesto.moze ci sie kanalik zapchal i masz wyczuwalne zgrubienie.musisz dzialac ,bo wda sie zapalenie i wtedy antybiotyk i cuda.wierz mi jak dobrze i szybko podzialsz wszystko bedzie ok.ja mialam nie raz takie przygody,ale juz wiedzialam jak sobie radzic w razie klopotu