Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość animozja89

Ile czasu w ciagu dnia?

Polecane posty

Gość animozja89

Mam dwa pytania: 1. ile czasu w ciagu dnia wasze niemowleta zajmuja sie soba - lezaczek, hustawka, mata, widza wtedy was? 2. czy wprowadzajac dziecku kleik moge go od pierwszych dni wprowadzac na noc czy lepiej najpierw w ciagu dnia i wydluzac?

Gość animozja89
up

Gość animozja89
up

Gość i76kyumhm
Moj synek ma teraz 14 mies. i od malego go uczylam aby zajmowal sie soba tzn. kocyk na dywanie mnostwo zabawek i heja bawil sie turlal jak byl malutki. tak samo z zasypianiem byla kapiel kolacja i odkladalam go do lozeczka zapalalam lampke nocna i wychodzilam maly sie pobawil z 30 min i zasypial a w pokoju byl sam. dodam ze nie raz byl placz i lamet ale teraz jest super o 18;30 kapiel kolacja i zasypia sam caly czas. pisze to bo wydaje mi sie to wazne. kleik dawalam na noc a od 4 mies juz kaszki na sniadania i w ciagu dnia no i marchewka jabluszko itd... pozdrawiam

Gość i76kyumhm
kleiku od pierwszych dni zycia dziecka bym nie podawala bo jeszcze jelitka nie sa dobrze wypracowane i moze to byc za ciezkie dla maluszka i kolki moga byc mleczko samo mleko tak do 2 mies. moj syn od 4 mies od 22 spal do 5 rano a na noc jadl 150 kaszki dosyc gestej

Gość i76kyumhm
dodam ze mieszkamy sami z mezem i synkiem i maly sporo czasu zajmowal sie sam soba bo ja musialam posprzatac ugotowac wyprac itd czasami mam wyrzuty sumienia ale w sumie on bawil sie na kocyku i jesli dziecko bedzie duzo czasu spedzalo na ziemi w jak jest malutkie to w szczegolnosci na brzuchu to jest dla niego najlepsze poniewaz cwiczy sobie wszystkie miesnie raczek grzbietu itd i szybciej zacznie pelzac potem raczkowac gdyz bedzie silny. moj maly bardzo plakal jak lezal na brzuszku wiec poleazal 3 minuty i go bralam potem 5 minut i go bralam a potem jak juz zaczal sie obracac to tylko na brzuszek i pelzal do zabawek. wiec najpierw jest placz a potem sa z tego ogromne korzysci. a dodam ze dziadkowie oczywiscie mowili no wez go no maly jest no placze ale ja wiem ze jemu sie nic nie dzialo dzis ma 14 mies i chodzi w zimowych butach i kurtce a to krepuje ruchy na specerku kolo wozka.

Gość animozja89
Corka ma 3 miesiace, kleik bym za jakis miesiac wprowadzila, bo slabo sypia noca. ;)

Gość i76kyumhm
mozesz np rano do mleczka dac malutka lyzeczke kleiku i zobaczyc jak mala zareaguje ja bym tak zrobila. bo kaszki sa smakowe wiec poczekaj az 4 mies skonczy.

Gość animozja89
Dzieki, poczekam jeszcze z miesiac i poprobuje :)

Gość jak ja sie boje
powiem tak moje dziecko czy z kleikiem , czy z kaszka smakowa pilo mleko i tak i tak co 2.5 -3 godz w nocy tak samo czasami i co 2 godz sie zdarzalo . Wiec u mnie nic mi to niestety nie dalo. No a podawac mozna od 4msc i ja tak wlasnie podawalam. MAly am wlasnie 6msc i zdarza mu sie cala noc nie jesc. ale warunek jest takie ze o 19 wypije 150ml i potem kolo 21 znow 150. Ale i tak sie budzi tyle ze daje mu tylko smoczek nie daje mleka,ale czasami sie nia da i trzeba niestety te mleko dac