Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hipka007

niemowle dużo śpi w dzień a w nocy rozrabia

Polecane posty

Gość hipka007

Witam! mam 1,5 miesięcznego synka, który strasznie dużo śpi w ciągu dnia. Usypia przy karmieniu (karmie co 2-3 godziny naturalnie) i nie sposób go dobudzić, nawet zmiana pieluchy nie pomaga. A potem godz 23:00, 01-02:00 w nocy a on rozbawiony. Czy takie małe dziecko w ogóle można wybudzać ze snu w ciągu dnia i jeśli tak, to jakim sposobem? Podobno po 3 miesiącu dzieci zaczynają rozróżniać dzień i noc, więc może jest nadzieja, że będzie lepiej? Proszę doświadczone mamy o radę:)

Gość pewnie ktoś ci
pewnie ktos ci zauroczyl dziecko. Masz czerwoną wstążeczkę na łóżeczku?

Gość hipka007
proszę o konstruktywne komentarze:)

Gość szkotka uk
mozesz spokojnie wybudzac dziecko w ciagu dnia. A przede wszystkim karm go po spaniu a nie przed zeby nie usypial Ci przy piersi. Rytm powinien wygladac tak - dziecko budzi sie, karmisz je, potem sie z nim bawisz i kladziesz spac bez pomocy piersi zeby nie kojarzyl jej z usypokajaczem bo pozniej nie dasz sobie z nim rady bo bedzie Ci sie w nocy co pare godzin budzil i domagal sie piersi zeby ponownie zasnac. jelsi w ciagu dnia spi wiecej niz 3 h za jednym razem mozesz spokojnie budzic - zadbaj zeby w czasie czuwanie mial jakies interesujace bodzce. A czy masz juz jakas rutyne dnia? tzn kapiel czy spacer o tej samej porze kazdego dnia? to bardzo wazne

Szkotka chyba czytalas jezyk niemowlat t. Hogg?:D ja karmilam piersia 2 tyg i mala tez zasypiala przy niej ale nie budzilam. Pozniej przy butli tak samo. Zaczela przesypiac cale noce od 4 miesiaca i tak jest do dzis ma 14 msc i jakos nie mam problemu z uusypianiem chociaz dalej przy butli zasypia, ale nie widze w tym nic zlego. Wieczorem jest taki sam rytm codziennie, kapiel ubieranie w pizamke butla i spac.

Gość hipka007
dziękuje za odpowiedzi:) szkotka uk - jeśli chodzi o karmienie, to oczywiście karmie jak sie obudzi, tylko przy piersi znowu zasypia. Jak sie czasem zdarza, że po jedzeniu nie spi to wtedy się bawimy z godzinke, potem do spania i jak sie obudzi znowu jedzenie.Tylko tych okresów aktywnych ma dośc mało w ciągu dnia. Staramy sie wprowadzać rutynę, spacerek, kąpiel tylko po kąpieli jak zaśnie i obudzi sie na jedzenie to robi sie aktywny i tak sie "bujamy" do 2:00 w nocy) no nic, zostaje czekać:)

Gość szkotka uk
dziecko ma 14 miesiecy a do teraz zasypia przy butelce i ty nie widzisz w tym nic zlego? do 5 lat zamierzasz ja karmic z butelki? jjuz nie wspomne o prochnicy ktora jej fundujesz bo nie sadze zebys jej pozniej na spiaco myla zeby... wiekosc dzieci ktore potrafia zasypiac tylko przy piersi czy butelce budza sie pozniej w nocy i jedynym sposobem zeby znowu zasnely jest podac im piers albo smoczek. Samo nie potrafi zasnac i pozniej zaczynaja sie tematy - moje dziecko ma 2 lata a ja jeszcze zadnej nocy nie przespalam calej... moje dziecko zasypia samo praktycznie od poczatku bo nigdy nie udalo mi sie jej przelozyc z rak do lozeczka na spiaco i zawsze sie obudzila i pozniej sama zasypiala w lozeczku a ja nie wiem co to znaczy nieprzespana noc. Moja tez zasypiala przy karmieniu - ale smyralam ja po policzku czy podnosilam do pionu, zmeinialam pokoj czy cos w tym stylu zeby ja rozbudzic

Gość szkotka uk
a ile h w ciagu dnia spi? ile za kazdym razem jak zasnie? moze po prostu za dlugo spi w dzien i pozniej nie chce mu sie w nocy - ma odworcony dzien z noca i dlatego tak jest. Twoja w tym glowa zeby mu ten system przestawic :) powodzenia

Gość hipka007
jagoda369 - W żadnym razie, chciałabym, żeby w dzień był aktywny szkotka uk - no właśnie aktywności ma jakieś 3-4 po 30 min do 1h w ciągu dnia, moim zdaniem to mało i w nocy jest za bardzo wyspany, ale jak mi zaśnie w dzień to szkoda mi go budzić, zwłaszcza, że pare prób jakie podjęłam skończyły się płaczem, marudzeniem i w konsekwencji i tak spaniem.

Gość hipka007
jagoda369 - W żadnym razie, chciałabym, żeby w dzień był aktywny szkotka uk - no właśnie aktywności ma jakieś 3-4 po 30 min do 1h w ciągu dnia, moim zdaniem to mało i w nocy jest za bardzo wyspany, ale jak mi zaśnie w dzień to szkoda mi go budzić, zwłaszcza, że pare prób jakie podjęłam skończyły się płaczem, marudzeniem i w konsekwencji i tak spaniem.