Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aroniiiawan

Jak się malować? Poradzcie

Polecane posty

Gość aroniiiawan

Wydaje mi się że mój typ to lato. Mam niebieskie oczy włosy takie w tej chwili jasny brąz moja cera jest lekko zaróżowiona , mam rozszerzone naczynka koło nosa i na nim, oraz gdzie niegdzie na policzkach. Jutro idę na urodziny do bratowej i chciałabym sie ladnie pomalować. Kupiłam sobie puder brązujacy taki jasny, bo chciałam go użyć na policzki. Ale za bardzo nie wiem czy mam użyć podkład w kolorze nude czy taki jasny.Na ogół kłade tylko podkład i maluje rzęsy i nic więcej. Dlatego nie zabardzo wiem jak użytwać tych pudrów jak je połączyć z cieniami żeby nie byc klaunem. Dodam że mam pocziagłą twarz morze owalna. Poradzicie? Może jakieś strony z makijażami?

Gość dojrzalajuz
Jesli moge cos poradzic,jesli masz cere jasna,to nie uzywaj pudrow brazujacych(to dla Pan z ciemniejsza karnacja).Mozesz uzyc pudru matujacego i korektora,ktory zakryje niedoskonalosci.Krem mozesz pomieszac z pudrem matujacym,co oszczedzi wygladu maski,a sprawi,ze cera bedzie wygladac naturalnie i swiezo.Do tego roz na policzki,co jeszcze doda uroku.Ladny ksztalt brwi i tusz do rzec w zupelnosci wystarcza,no moze blyszczyk,jesli lubisz.;-)

Gość aroniiiawan
Moja cera nie jest zbyt jasna. Trudno mi określić jej odcień. A jeśli chodzi o róż to trochę za czerwono wygladałam dlatego kupiłam ten lekko brazujący bo pomyślałam ze w ten sposób delikatnie podkreśle kości