Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KreconeZebyNaPlecach

Mój Beagle niszczy wszystko, jaką zabawkę mu sprawić

Polecane posty

Moja roczna suczka rasy beagle niszczy wszystko, dosłownie, pies z ADHD...bez przesady. Wszystkie zabawki wytrzymują 5 minut, te drogie, niby trwałe może z pół godziny. Musi coś mieć, bo inaczej gryzie sprzęty w domu, na swoim koncie ma nawet wyżarty ze ściany kątownik. Nie moge na to pozwolić bo mieszkanie jest świeżo wyremontowane. Macie doświadczenie z beaglami? Wiecie gdzie zakupić trwałe, ale TRWAŁE zabawki?

Gość weterynarz radzi
Daj mu granata, niech go rozbroi cwaniaczek

Gość 332515
ja mojemu kupiłem Imadło

Gość gieorginia sołżenicyna
Mój beagle jest bardzo spokojny. Ale nie lubi zostawać sam. Jak jest sam to zniszczy drzwi, dywany, wszystko :O

zazdroszczę, nie spotkałam jeszcze spokojnego beagla. Co do granatów i imadeł to dziękuję za dobre rady. Sami próbowaliście? Chciałabym podzielić się informacjami na temat tej rasy z włascicielami. Nie mam siły. Mój pies nie jest sam, jakiś czas pracowałam i była sama kilka godzin, miala swój pokój przystosowany do niej. Teraz jak nie pracuję to biegam z nią ze 2-3 godziny dziennie po lesie ale to za mało, gryzie wszystko co ma w pysku, nawet prania nie mogę powiesić bo ściąga i wynosi do siebie żeby porozrywać. Masakra...gorzej jak z dzieckiem...bajki ogląda O! :)

Gość marta2252
Mam ten sam problem. Moj beagle ma ponad 5 lat. Na co dzień jest bardzo spokojny pod warunkiem że co pare dni idziemy na bieganie,rower czy coś w tym stylu. Czasem spi 20/24h i nie mozna go zachecic do niczego. Zabawkami raczej sie nie interesuje,ale gdy przypomni mu sie jest kiepsko. Kazda w ciagu 5 min jest poszarpana na strzepy. Nie gryzie jak większość psow tylko rozrywa. Nie mam juz pojecia czym może się pobawić dłużej niż 5 min...

lina z 2 suplami.Nie do pokonania.sa w psiejskich sklepach i kosztuja grosze.Mam dogi niemieckie w domu.Kupuje kazdemu nowemu domownikowi.Psy sie zestarzaly a lina tylko zasmierdla.Pralka i heja !

Gość gość
tak te liny jak się trafi to może sporo wytrzymać,ja mam czernysza więc większa bestia i nie tyle co zżerał wszystko,co uwielbiał kable,od tv,przedłużacz ,kabel od żelazka,zostawiony na podłodze kabel zasilacza do laptopa i kawałki drewna(takie np do kominka) więc tak na kable znalazłam zamiennik,choc już kabli nie obgryza ale takie sprasowane skóry w kształt kości ale tylko białe,uwielbia no i zjada to, a żeby zjeść musi dlugo ciamkać żeby dalo się kawałek skubnąć i też zależy jak kupię jak mocno sprasowane, czasem zjada w 3 godziny czasem caly tydzień,a i kości gotowane ale takie ze stawem,bezpiecznie pękają i ma chłopak zajęcie,nic w domu nie gryzie nawet jak zostanie sam na dłużej ale ja znów mam problem z nim bo jest tak czujny że jakikolwiek stukniecie głos z radia dzwonek do drzwi ale np w tv to jest takie szczekanie że uszy puchną i ciężko go wtedy odwołać, uspokoić.

Gość gość
co wy za badziewie hodujecie, toż takie coś tylko do utylizacji się nadaje.

Gość gość
jakie badziewie? aaaaaa piszesz żeby pisać nieważne,że NIE NA TEMAT,pisz pisz to forum,tu sobie możesz pisać co chcesz:)

Gość gość
Zamieniłem zwykły gryzak na gryzak Torgas jakiś czas temu i efekt jest genialny. York jest zachwycony, w końcu się trochę uspokoił i widać, że ma dużo zabawy z tego gryzaka. Szukałem czegoś łagodnego dla dziąseł, zdrowego i właśnie takie właściwości ma ten psi gadżet. Oryginalny można kupić na stronie torgas.pl, nie wiem czy ktoś jeszcze tym handluje w Polsce, ale raczej nie.

Gość lelik90
Jeżeli faktycznie trzeba czegoś trwałego, to polecam coś z www.pet-pocket.pl . Ich zabawki są mega trwałe, zrobione ze skóry, w środku jakieś fajne tworzywo - no nie do przegryzienia. Do tego fajnie wpływają na rozwój i inteligencję psa, 2 w 1, warto się zastanowić nad czymś takim

Gość Freiszka
Ja mam od nich konkretnie taką zabawkę - http://pet-pocket.pl/kube-dog.html - i zgadzam się z przedmówczynią, i działa, i jest naprawdę trwałą ;) trochę kosztuje, ale warto moim zdaniem

Gość Kosmooosik
mój pies uwielbia sznurki, im więcej tym lepiej. Ostatnio w sklepie apetete.pl zamówiłam mu kilka takich zabawek

Gość Aniell
Myślę, że trzeba stawiać przede wszystkim na wytrzymałe tworzywa. Sama lubię ładne zabawki, więc wypatrzyłam sobie kilka na https://www.wittyandwhite.com/pl/19-do-domu. Są porządnie wykonane, chociaż oczywiście nie wiem, ile wytrzymają, ale moim zdaniem to super prezent dla psiaka. Nie są też drogie.

Gość gość
radzę spróbować podawać psu tabletki kalmvet- całkowicie naturalne i nie uzależniają ja obserwuję znaczącą poprawe na allegro można już kupić za 30 zł, bo w lecznicy są strasznie drogie

Gość gość
beagle to nie sa spokojne psy , a wariaty