Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo nie wiem - wiecie?

pytanie dot. studiów czy ktoś wie?

Polecane posty

czy ktoś się moze orientuje, czy studiowanie administracji i politologii to jest to samo? czy to są jakieś pokrewne kierunki?

hehe to się może później zapytam jego, ale czy ktoś na forum mi odpowie na pytanie?

a wy nic nie wiecie?

Gość powiem i ja......
Google nie bolą :) Studia na kierunku Administracja wyposażają w ogólną wiedzę z zakresu nauk społecznych, zwłaszcza nauk o prawie i o administracji oraz w podstawową wiedzę ekonomiczną. a Politologia albo nauki polityczne inaczej to jedna z nauk społecznych, zajmująca się polityką rozumianą jako całokształt działalności związanej ze sprawowaniem władzy politycznej, jej funkcją i rolą w życiu społecznym, teorią jej organizacji, funkcjami i charakterem państwa i międzynarodowych organizacji politycznych. Trzy najważniejsze pojęcia albo kategorie badawcze politologii to władza, państwo i polityka. z tego wynika że to nie to samo

no tak, ale się zastanawiałam, bo na politologii zazwyczaj i tak jest sporo przedmiotów dotyczących administracji i elementów prawa, a z kolei na administracji jest sporo politycznych... myślałam że to może jednak bardzo bliskie sobie kierunki...

Gość śmigła
po administracji możesz szukać pracy w urzędach np. miasta lub gminy albo w starostwach. a po politologii to nie wiem co można robić. do semu to sie nie dostaniesz.

Gość takisobiegość
ogólnie to lepiej idź robić jakieś kursy dodatkowe, obsługi kompa, biurowe, co kolwiek co jest, nawet płacąc za nie i zacznij zdobywać doświadczenie na rynku pracy bo jak pójdziesz na te kierunki to stracisz 5 lat życia bez sensu a potem będziesz wykładała ser w lodówkach w Auchanie