Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak wrażenia

IRYDOLOGIA. Czy ktoś z was miał styczność z taką formą diagnozowanie ?

Polecane posty

Gość jak wrażenia

czy ktoś z was się dowiedział w ten sposób czegoś istotnego o swoim zdrowiu ? Bo ja jestem już tak zdesperowana. Od 5-ciu lat chodzę po lekarzach z powodu moich dolegliwości i po 5-ciu latach nadal bez żadnej diagnozy. Mogłabym długą powieść na ten temat jak te ostatnie 5 lat z lekarzami wyglądało. To jest po prostu jakaś kpina. Może irydolog bo mi coś więcej powiedział. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym ?

Gość ale o co chodziiiii????
ale o co chodzi? jakie masz problemy? moze napisz cos w skrocie zeby przyblizyc temat hmmm

Gość Gonda
Moze irydolog ,moze tez akupresurzysta,sa to dobre metody diagnozowania,polecam

Gość lesia254
Słyszałam, ale polecałabym i robiłam badanie u NUTRICJOLOGA jest to dokładne diagnozowanie, uzyskanie pełnej informacji o zdrowiu oraz pierwszych sygnałach pojawienia się symptomów chorobowych niemożliwych do stwierdzenia drogą innych metod diagnostycznych jak; USG, RTG,tomografia komputerowa, które uwidaczniają dopiero ukształtowaną zmianę. ,bo odbywa się na tle komórkowym organizmu.Osoba badana ma możliwość obserwowania na ekranie komputera informacji o stanie swoich organów i tkanek oraz otrzymania wydruku komputerowego.Metoda jest bezkonkurencyjna pod względem bezpieczeństwa.i wygody pacjenta,doskonale tolerowana przez dzieci nawet 3-y letnie.Jest to dokładna cyfrowa ocena stanu narządów; tarczycy,nadnerczy,przysadki mózgowej. trzustki, wątroby, jelit, nerek,serca, płuc, narządów płciowych, gruczołów sutkowych, prostaty itp.P.dr.indywidualnie dobiera najskuteczniejsze na rynku naturalne preparaty, które jako jedyne w świecie posiadają certyfikat WHO.Kontakt i zapisy na badania ;694954933

Gość alcia84
Irydologia to okultyzm. Wiążą się z tym poważne zagrożenia duchowe. Lepiej teraz pójść do lekarza niż później potrzebować egzorcysty.

Gość Gonda
alcia84,jaki okultyzm,a lekarz to nie okultyzm???gdzie Ty zyjesz w sredniowieczu???

Gość jak wrażenia
Ktoś napisał o akupresurze. Nie, nie. Mnie to nie interesuje. Kojarzy mi się z ezoteryką. Co do okultyzmu to tu akurat nie bardzo się zgodzę. Bliżej jest to wyjaśnione tutaj http://zagrozeniaduchowe.pl/?p=597 Mnie nie interesuje jakiś wieśniacki nawiedzony szarlatan, który prócz bioenergoterapii i różnych dziwactw jeszcze przy okazji się irydologiem przezywa. Interesuje mnie ktoś kto zajmuje się irydologią mając wykształcenie medyczne. Mimo że się rozczarowałam co do lekarzy to nadal liczyłabym na to że byłby to ktoś z tytułem doktora.

Gość Gonda
Najwazniejsza jest wiedza holistyczna człowieka,a nie tytuły,nie mam tu na mysli jakich szarlatanów,tylko porzadnego fachowca z medycyny naturalnej,uczonego w kolebce

Gość Gonda
jak wrażenia,skojarzenia to przeklenstwo,chociaz czasem podobienstwo bywa czysto przypadkowe

Gość milja
A ja byłam u fantastycznego irydologa. Szok. Dowiedziałam się, że mam stresowy genotyp i po prostu mój organizm produkuje za dużo hormonów stresu, blokując tym samym "dobre" hormony (progesteron, estrogen). Faktycznie, wiecznie nieregularne miesiączki, masakra na twarzy ponad pół życia, która to masakra zniknęła tylko wtedy kiedy brałam diane 35. Zjeździłam pół Polski. Szukałam na własną rękę. Tysiące złotych w sumie na dermatologów (nie powinni leczyć ludzi!!!), ginekologów, endokrynologów... Polecam pójść do irydologa aby uniknąć leczenia nie tego co potrzeba! Po co ładować pieniądze w leczenie objawowe, skoro przyczyna może leżeć w hormonach albo chorych jelitach (grzybica, zakwaszenie organizmu, celiakia)? Poza tym dostałam polecenie zrobienia usg piersi. Gdyby nie irydolog, skąd mogłabym wiedzieć, że coś się dzieje złego? Torbiele nie dają oznak.. Przed moją panią doktor inni lekarze mogą spokojnie chylić czoła.

Gość gość
POLECAM ARTYKUŁ NA TEMAT IRYDOLOGII https://wobroniewiaryitradycji.wordpress.com/2013/04/26/irydologia-swoisty-rodzaj-paranaukowej-szarlatanerii-ks-aleksander-posacki-sj-i-o-joseph-marie-verlinde-ostrzegaja/ JEGO FRAGMENT: Ksiądz dr hab. Aleksander Posacki odnośnie irydologii przywołuje dwa cytaty szwajcarskiego biskupa, Kurta Kocha: Wielu uzdrowicieli okultystycznych posługuje się diagnozą oka mediumistycznie. Interesują się tęczówką wyłącznie jako środkiem mediumistycznym. W ten sposób oko ludzkie służy psychotronicznym celom, podobnie jak linie papilarne, których wróżbiarz używa jako medium czy symulant dla intuicji. Kiedy to ma miejsce, diagnoza staje się formą jasnowidzenia. Z tego względu irydolodzy często odnoszą sukcesy (K. Koch, “The Devil’s Alphabet, Michigan 1981) oraz Tęczówka jest tylko pomostem kontaktowym, wykorzystywanym do telepatycznego lub jasnowidzącego, albo transowego dotknięcia świadomości lub podświadmomości (K. Koch, “Okkultes ABC”, Aglasterhausen 1988).

Gość gość
Bardzo dobry irydolog przyjmuje w Natur Medic w Warszawie. Byłam kiedyś u nich na masażu leczniczym, bo bolały mnie ramiona i trochę porozmawiałam o irydologii, to rzeczywiście skuteczna metoda diagnozy, szczególnie tych niewidocznych chorób, które jeszcze nie dają oznak, a tylko na to czekają...