Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spiralka.ancora250

Spirala/Wkladka domaciczna miedziana. Kto ma taka?

Polecane posty

Gość spiralka.ancora250

Jeszcze nie rodzilam. I zamierzam taka zalozyc. Tabletek nie moge brac. Czy sa krwawienia miedzy miesiaczkami? Czytalam ze te wkladki z hormonami moga powodowac krwawienia. A jak jest z tymi miedzianymi? I druga sprawa. Czy mozna tamponow uzywac?

Gość rtrtrtttrt
ile placilas za tą ze zlotem?

Gość Michael Platini
miedziana? :O

Gość spiralka.ancora250
a jaka jest roznica? jezeli zaklada sie zlota? mi lekarz zalecil ancora250. jest plastik z miedzia.

Gość reerrrtrt
zloto najlepiej się łączy ze wszystkim, np. ze szkliwem, tak samo pewnie jest w tym przypadku, po prostu najzdrowsza, ale czy zakaldaja takie w Polsce???

Gość spiralka.ancora250
http://www.gineas.pl/ancora_de_plata_250.html tak wyglada. A i czy uzywacie normanie tamponow? Bo lekarz mowil ze nie wolno. A czytalam w necie ze zakladaja dziewczyny. Naczytalam sie tez chyba glupot ze wydziela sie nieprzyjemny zapach.... poniewaz wkladki powoduja zapalenie... Ile w tym prawdy?

Gość reerrrtrt
wg mnie spirala nie ma nic do tamponow, przeciez spirala jest w macicy, a tampon w pochwie, na zdrowy rozum, co ma piernik do wiatraka?

Gość spiralka.ancora250
ale ta ze zlotem to chyba Mirena . tak? One sa z hormonami.. Ja mam miec zalozona bez hormonow.

Gość spiralka.ancora250
otulona snem , a wiesz moze jaki to model nosisz w sobie?

Gość spiralka.ancora250
juz sie dowiedzialam. dzwonilam do firmy ktora sie zajmuje sprzedaza. Taka wkladka w polsce ze zlota kosztuje okolo 130 zl. Za moja z miedzia kiedys zaplacilam kolo 40 zl. I faktycznie miedz moze uczulac. I jest jeszcze roznica taka ze ze zlota jest na 5 lat. A z miedzi na 3 lata. Tylko ciagle sie boje jakis skutkow ubocznych.

ja mam zalozona zlota wkladke jezeli macie jakies pyytania piszcie:)

Chciałabym sie coś od was dziewczyny dowiedzieć co sądzicie o wkładkach miedzianych,teraz mam mirenę od 1,5 roku i brak chęci do życia,muszę ją usunąc.Czy można odrazu założyć miedzianą?