Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miśka015

Dziwna zmiana mojego organizmu?

Polecane posty

Gość Miśka015

Witam. Na początku napiszę, że choruję na reflux, to taka choroba żołądka. Niedawno miałam zmieniane leki na trochę silniejsze. Zauważyłam, że po zmianie leków samoistnie zmieniają się moje nawyki żywieniowe... Teraz jem dużo mniej, nie mam ochoty na smażone (jak np filety) czy jakieś pulpeciki w sosie. Najchętniej jadłabym warzywa, owoce, ryże, kasze... W sumie od kilku dni jem owoce i rano kanapkę. Jem mało. Nie wiem, czym to jest spowodowane.. .Miał może tak ktoś po zmianie leków?

nie wiem czy to po zmianie leków czy nie ale napewno wiem że twój organizm sam wie czego mu potrzeba. skoro ma ochotę na warzywka to je jedz i tyle, w końcu to samo zdrowie więc tylkos ię cieszyć że nie kebaby wcinasz co dzień ;)

Gość Miśka015
Cóż... ze względu na zdrowie i tak nie mogłam wcinać kebabów, pizzy i hot dogów :P raz na ruski rok pozwalałam sobie na tortillę w znajomej knajpce, gdzie wszystko włącznie z plackiem robią ręcznie ;) tak się nad tym zastanawiam, bo ogólnie bardzo lubię filety z kurczaka czy michałki, a tu nagle pach! i nie mam ochoty nawet na nie...

Gość Miśka015
Dla mnie to tym dziwniejsze, że nagle z 5 małych posiłków, jakie jadłam, jem tyle, że wystarczyłoby może na dwa, max trzy... I cały czas czuję się najedzona...

w głowie masz poustawiane że powinnaś jeść 5 razy a jak widac twojemu organizmowi wystarczy teraz tylko 3 małe razy ja bym się kompletnie nie przejmowała chociaż powiem szczerze że mam podobną sytuację, bo zawsze jadłam dużo i często a teraz jem trzy razy dziennie i więcej nie mogę, a jak się najem tak do pełna to umieram z przejedzenia

Gość Miśka015
Ja się nie mam czym najeść do pełna :) wczoraj zjadłam pomarańczę, mandarynkę, banana i dwie małe kanapki. Te 5 razy dziennie to właśnie z wcześniejszego zachowania mojego żołądka. Mój reflux jest dość mocny, musiałam jeść co 2-3 godziny, inaczej zaczynały się bóle żołądka. A tu nagle taka redukcja... Prawie z dnia na dzień. I nie wiem, czy to tak powinno być, przyznam, ze trochę się martwię. Obecnie jestem ponad 200 km od mojego rodzinnego, studia ;/ nie mam możliwości pójścia na konsultację nawet.