Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dać te żołtka czy nie dać

Dziewczyny piekę ciasto i mam problem, wejdźcie, pliss!

Polecane posty

Gość dać te żołtka czy nie dać

Jedną z warstw ciasta jest masa budyniowa z takich składników: mąka pszenna mąka ziemniaczana mleko cappuccino cukier cukier waniliowy masło żółtka Ze składników (oprócz tych dwóch pozostałych) należy zgotować budyń. Jak wystygnie trzeba go zmiksować z masłem i surowymi żółtkami. Ja jakoś mam obawy przed surowymi żółtkami i tak się zastanawiam, czy coś się stanie, jak te żółtka pominę? Może pomoże mi jakaś doświadczona kuchareczka :) Będę bardzo wdzięczna!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dać te żołtka czy nie dać
Pomóżcie dziewczyny :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dać te żołtka czy nie dać
No ejj :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja bym sobie darowałą te zoltka ale..jesli jest tak w przepisie.. chociaz z drugiej str nigdy sie nie spotkalam z tym zeby dodawac zoltka :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dać te żołtka czy nie dać
Bo tak na dobrą sprawę to po co w tej masie surowe żółtka? Co one dają? Kurdę nie wiem... A trochę to ciasto drogie i wolałabym go nie zepsuć :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to nie prowo, to życie:O
żółtka roztrzep i rozrób razem z proszkiem budyniowym, wlej na mleko i zagotuj budyń. ja tak robię, bo nie mam przekonania do surowych jajek:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dać te żołtka czy nie dać
No właśnie ja też się ich boję :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×