Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ertyuio

Odstawić pigułki czy brać dalej?

Polecane posty

Gość ertyuio

Proszę o pomoc. Może ktoś ma większe doświadczenie niż ja. Od 3 miesięcy biorę Atywię - głównie chodziło mi o poprawę stanu cery. Miałam problem z wypryskami, a raczej gulami (wybaczcie dosłownośc) na żuchwie i szyi. Reszta twarzy ok - tzn wiadomo, coś tam czasami wyskoczy ale bez tragedii. Odkąd biorę pigułki skóra NIECO się poprawiła, tzn nie ma już takiej masakry, ale zwykłe wypryski i zaskórniki są nadal. Natomiast zaczęły mi wyskakiwac pryszcze na plecach. Nie wiem czy to po tabletkach. We wtorek mam wizytę u ginekologa, i nie wiem, prosić o kolejne recepty na pigułki, czy odstawić, biorąc pod uwagę fakt że ich działanie na cerę wcale nie jest jakies spektakularne. Może potrzeba więcej czasu? Z drugiej strony PANICZNIE boję się że jak odstawię to będzie jeszcze gorzej niż było przedtem. No i drugie pytanie, już raczej czysto kosmetyczne - rozumiem że na zaskórniki na żuchwie żadne tabletki nie pomogą, a wydaje mi się że zanieczyszczone pory w tej okolicy są jedną z przyczyn powstawania tych wyprysków. Jak można oczyscic skórę (dodam że mechanicznie u kosmetyczki nie wchodzi w grę bo po każdym wycisnięciu czegokolwiek mam od razu masakrę). Kwas migdałowy? Effaclar?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować