Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Oliwci

Dziwny skurcz

Polecane posty

Gość Mama Oliwci

witam. chciałabym poradzic sie was na temat mojej 3 miesiecznej coreczki. Gdy podnosze mała pod paszki lub jest w pozycji półpionowej to łapie ja czasem skurcz...podkurcza nozki i wyciaga raczki do gory i po paru sekundach lub po zmianie pozycji jej przechodzi...nie wiem czy to normalne i czy dobrze ja trzymam ...prosze pomóżcie bo nie wiem czy ja cos robie zle czy tak juz to jest z maluszkami

Gość ndndndn
Boi się. Może nieprzyjemne są dla niej uciski pod paszkami jak ją chwytasz albo podciągasz za szybko w górę albo zwyczjanie mała ma stracha. Staraj się ją podnosić etapowo czyli najpierw ją posadzić trzymając pod paszkami a potem lekko i spokojnie oderwać siedzonko od podłoża i przytulić. To wygląda tak jak odruch Moro tyle że nie na leżąco ale w pozycji pionowej , stąd te podkurczone nóżki. Trzymiesięczniak nie powinien się bać jeżeli nie ma złych doświadczeń i podnosiłaś ją powoli i łagodnie :)

Gość Mama Oliwci
podnosze ja powoli...boje sie ze mi to powtorzy.Lekarz tez powiedział ze to moze byc podwyzszony odruch moro ale na str internetowych nic o takim czyms nie ma i nie wiem co mam o tym myslec:(