Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tdtdtds

imie konstanty

Polecane posty

Gość tdtdtds

podoba sie wam? a jak żenska forma konstancja? mnie wpierw skrytykowano i obśmiano(oprócz kilku osób-lekarzy, 2 nauczycieli i pani psycholog) ogólnie ludzi o innych horyzontach. a nagle dowiaduje sie ze w ciazy kilka kolezanek mowi ze kostek to jednak ladne imie.

ładne :) nie masz co zwracać uwagi na innych.... ja chcialam coreczke nazwc Tatiana i kazdy sie smial ale okazało sie że będzie Błażej :)

Gość ewelcia7676
Nie wiem czemu ludzie patrza na to co inni powiedza. Mnie to imię sie nie podoba, ale to nie moja sprawa.

Gość sfafsaaf
tatiana ladne tylko z Rosja:>

Gość bardzo ładne imię
mój dziadek miał tak na imię, był wspaniałym człowiekiem, więc to imię zawsze bedzie mi sie dobrze kojarzyc miałam dac tak na drugie swojemu dziecku, tylko mąż z wrazenia zapomniał

Gość vin80
Konstanty - fajne :) mamablazeja - ciekawe dlaczego zdecydowałaś, by definiować siebie przez pryzmat "osiągnięcia" jakim jest urodzenie dziecka? Ale dobrze, że Błażej. Tatiana? zdrobnienie Tania - świetne w niektórych zawodach :)

Pomarańczowy wiadomo kto Chyba logiczne jest, że da Błażej bo się okazało, że będzie chłopiec..?!

Gość vin80
-gratka- Ty na prawdę sie nie zorientowałaś, że pomarańczowy wiadomo kto żartował??

Gość vin80
ok. gratka - nie ma sensu.

Gość Katiusza000
Jestem fanka starych imion. Piekne jest to imie Konstanty!;)

Gość yryryrt
Wg mnie to imię znakomite jako drugie, uzupełniające a całkowicie do niczego jako pierwsze, ze względu na zdrobnienie "Kostek". Moja ma na drugie imię Konstancja ale i tak uważam że nadać chłopcu męską wersję na pierwsze to skrzywdzenie dziecka. No ale rodzice "tworzą" i się dobrze bawią bo wydaje im się że mają dziecko na własność. I co to za tekst że rodzic ma "nie zwracać uwagi na innych"? Imbecyl to pisał? To właśnie inni będą reagować słysząc imię i oceniać, i dziecko będzie tego doświadczało. Dla siebie samego to można pluszaki ponazywać.

Bardzo ladne - klasyczne. W pelnej formie brzmi nobliwie, w skrocie kostek niezwykle bezpretensjonalnie. :-) Zastanawiam sie tylko jaka forma zdrobniala zenska

Zdrobnienia imienia Konstancja Kocia, Koko, Kondzia, Koni, Konia, Konisia, Konsta, Konstacha, Konstantyna, Konstańcia, Konsti, Konstytucja, Konsystencja, Konta, Konti, Kontu, Konusia, Kosia, Kosieńka, Kosinka, Kosta, Kosteczka, Kostek, Kosti, Kostka, Kostucha, Kostusia, Koś, Kości, Kośka, Stacha, Stancja, Tuśka, Tynia 1 1 wszystkie straszne, lepiej nie zdrabniać już tego imienia.