Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaktomoznatak

pilene lekarz-jego prawa i obowiazki ?

Polecane posty

Gość jaktomoznatak

Witam, mam pytanie mój partner ma z była 2 dzieci od roku już dzieci non stop mają wszy co przyjda do niego jest tepienie , ciecie włosów itp ktoregos razu zadzwonił do adwokata poniewaz chce zajmowac sie dziecmi na stale bo widzi ze sa zaniedbywane i juz pomijam te wszy. I teraz sytuacja Adwokat powiedzial zeby za kazdym razem jak ma kontakt z dziecmi poszedl do lekarza i lekarz ma wystawic zaswiadczenie. Któregoś razu dzeci przyszły do niego i oczywiscie wszy a ze byl piatek wieczór zadzwonil do lekarza ktory mial dyżur i zapytał czy może przyjść po takie zaswiadczenie lekarz powiedzial ze to nie jest w jego kwesti i ze on takiego czegos nie wypisuje. Po czym okazało sie ze to jest jej lekarz rodzinny (wyniknelo w rozmowie) po dwoch dniach ona wiedziala o tym zajsciu a tylko lekarz byl informowany o tym nikt ze znajmoych ani rodziny. Czy uwazacie ze takie postepowania lekarza jest zgodne z prawem ?

Tak i to z conjmniej 2 powodow. Lekarz nie ma obowiazku wystawiania zadnychh zaswiadczen dla spraw cywilno-prawnych chyba ze na wniosek prokuratury. 2 przewlekla wszawica nie oznacza ze tez dziecko jest zaniedbywane

Gość jaktomoznatak
to nie jest wszawica tylko wszy i to od roku co drugi tydzien praktycznie zalapuje wiec to nie jest zaniedbanie ? Najgorsze jest w tym to ze ten lekarz powiedzial matce dziecka ze ojciec chcial to zaswiadczenie i to tez jest legalne ? Bo jak dla mnie to lekarz jest od spraw dziecka i jesli cos jest nie tak to powinnien reagowac