Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dominika1227

brzuch po ciąży

Polecane posty

Gość Dominika1227

witam, jestem 4 miesiące po porodzie i walczę ze skórą na brzuchu. Liczę na jakieś rady, ponieważ nie mogę się tej skóry pozbyć. Wstydzę się przed mężem i zakupy ubrań to dla mnie męczarnia. Jak chcę kupić spodnie, to cała skóra wylewa mi się z nad spodni, a rozmiar większe to mi spadają. Smaruję się 2 razy dziennie mustelą poporodową, robię brzuszki, nosiłam bieliznę wyszczuplającą. Nie wiem co jeszcze robić. Czy kupić ten pas poporodowy, dostępny w aptece? Proszę o pomoc.

Nie wiem czy skórę samą jakoś zlikwidujesz kremami itd. Może trochę, ale chyba nie do końca. Ja mam ten sam problem.

Gość pas trzeba było kupic odrazu
ja juz po kilku dniach po porodzie nosilam a miesiac po brzuch płaski - ZERO SKÓRY. i dodam ze niczym sie nie smarowałam ani nie cwiczyłam .

Gość porannarosaaa
taki pas coś daje? nawet po porodzie siłami natury?

Gość summer time a
Nic nie daje pas to ściema nie wierzcie dziewczyny w te brednie.

Gość tak ciąża mnoga
4 miesiące to jeszcze krótko,poczekaj na efekty no i gimnastyka!a skóra się nei wciągnei ot tak sobie,cuda nie istnieją

Ja jestem 4dni po porodzie i moj brzuch wyglada prawie jak przed ciaza, jest tylko lekko zaokraglony jak w 3 miesiacu ciazy. A nie uzywalam nic, zadnych kremow w czasie ciazy. I teraz tez nie musze cale szczescie :) mam tylko problem bo pojawily mi sie 3 male rozstepy, takie na 4cm moze na dole brzucha, wyszly dopiero tydzien przed porodem i sa fioletowo-rozowe, troche nieladnie to wyglada, znacie moze jakies sposoby albo polecacie jakis krem zeby chociaz je wybielic?

Gość pas trzeba bylo kupic odrazu
ja rodziłam siłami natury i wg mnie pas jest super. tylko trzeba szybko go nosic, ponoc niektóre kobiety juz w szpitalu go zakładały. im pózniej tym cięzej zgubic brzuch - taka prawda. ja zalozyłam tydzien po porodzie bo wczesniej ledwo chodziłam bo miałam nacinane krocze. a najlepiej to kupic pas który sie wciąga - a nie na rzepy.

Gość ewa chodakowska
a ja proponuje cwiczenia z Ewa Chodakowska. Jej treningi zdzialaja cuda. Jezeli tylko sie przekonasz dotegio i zaczniesz cwiczyc,na pewno nie pozalujesz!!!!!!!!!

Gość katarzynakasiaaaaaaaa12
kup sobie pas wibrujacy! mnie super pomogl

Gość mama nie bobasa juz
Ja rodzilam prawie 5 lat temu. Mialam ogromny brzuch i niestety, ale zostala mi wiszaca skora, gdy schudlam po ciazy. Nosilam majtki uciskowe od samego poczatku, smarowalam brzuch, pozniej cwiczylam i nic-skora nadal jest mimo uplywu lat-na to jedynie plastyka brzucha by pomogla, na co mnie nie stac. Wstydzic sie przestalam. Co do ciuchow, to nosze wyszze majtki i nie kupuje spodni biodrowek, tylko takie z wyzszym stanem. I gdy jestem w ubraniu, to nikt by sie nie spodziewal, ze mam skore wiszaca. A nago widuje mnie jedynie maz, ktory akceptuje mnie taka, jaka jestem.

Gość nncbcbcbc
Wisząca skóra lub nie to sprawa genetyki (słaba bądź mocna tkanka łączna) i cuda kremy ani pasy nie pomogą jeżeli mamy fatalną tkankę łączną bądź miałyśmy szybko rosnący , ogromny brzuch (szybki wzrost brzucha i jego wielkość też mają wpływ na skórę). Rozciągnięciu ulega nie tylko skóra ale cała tkanka (tak zwany potocznie flak który własnie potem wisi). Jeżlei ktoś ma w rodzinie takie przypadki a i sam doświadczył rozstępów podczas okresu dojrzewania pomimo braku nadwagi to już od 4 miesiąca ciąży powinien nosić specjalny pas podtrzymujący brzuch (od dołu) , coś ala gorset ciążowy i smarować skórę 3 razy dziennie oleistym balsamem (sam olejek nie wystarczy) a po porodzie kupić zwykły pas sciągający i nosić przez kilka miesięcy .

Gość zonaKraka
U mnie dalej została taka wisząca skóra, myslałam że to kwestia oponki- nie dość że brzuch miałam ogromny, to jeszcze po prostu przytyłam, ale tłuszczyk w większości zszedł, a skóra już chyba nie będzie taka jędrna... Pocieszę Cię o tyle że mam skórę mało elastyczną i pierwsze miesiące po porodzie miałam brzydki "zwis" nad spodniami, w życiu bym obcisłej bluzki nie założyła, a teraz, 20 mcy po, skóra lekko odstaje ale malutko, w spodniach to niewidoczne. Tyle że ćwiczyłam żeby zgubić brzuszek (6 weidera) i od niedługiego czasu mam swoje, dość intensywne treningi, tyle że rzadko.

Gość Mona^^
Hej ja również jestem 4 miesiące po porodzie, na drugi dzień miałam minimalnie obwisly brzuch tak jakby w kształcie kwadratu a teraz nie widać po mnie nawet że urodziłam dziecko. Ważę 51kg przy wzroście 168cm bardzo szybko zaczęłam chudnąć jedynie co to mam nad pępkiem dwa małe rozstępy. Także według mnie to zależy od naszej budowy ciała i genów

Gość believeee
ja się nie dziwię, że możesz się wstydzić, większość kobiet przez to przechodzi. Ja bym poradziła zrobić plastykę brzucha. Tutaj http://www.youtube.com/watch?v=MX_I8RY9d5s masz filmik, co Ci dokładnie wyjaśni na czym ten zabieg polega.

Gość gość
ja należę do grona szczęśliwych, które po porodzie praktycznie od razu brzucha nie miały, położna mówiła,że to przez to,że cały czas (przed ciążą) prowadziłam aktywny tryb życia i miałam silne mięśnie brzucha,a na taką zwiotczałą skórę polecam właśnie ćwiczenia na mięśnie brzucha.