Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamamaania

ile to kcal- pomóżcie,prosze!

Polecane posty

Gość przyszlamamaania

Dziewczyny! Jestem w 25tc- i przytyłam 2 kg. Martwi mnie to. Lekarz nic nie mówi,tzn. obliczył,że powinnam przyjmować ok 1800 kcal-no,ale ja nie bardzo sie znam. Może ktoś pomoże mi w wyliczeniu? -2 kromki chleba żytniego (pisze ze 1 ma 67 kcal), z maslem, 1 z makrela,druga z szynka,serem (1/4 plastra),ogórkiem i pomidorem. -Ok 100gr.frytek,1/2 piersi z kurczaka (ten papirus z winiar), pół talerza sałatki z pomidora,ogorka,pekinskiej,szczypiorek,cebulka itp z sosem włoskim - banan -2 kromki chleba żytniego,z pasta jajeczna (makrela,jajka,majonez,szczypiorek). Prosze,mniej wiecej. Bedzie juz te 1800kcal?

Gość przyszlamamaania
Byłam na usg tydzień temu-dziecko ważyło niecałe 700gram-nie wiem,czy to norma,ale lekarz nie mówił,że jest coś nie tak. Mimo to,martwie sie. Badania mam w miare dobre,tzn hemoglobina spada i lekarka kazała zażywać żelazo,ale oprócz tego mówiła,jest w porządku.

Gość przyszlamamaania
Piszę z tel.i mam problem z ladowaniem stronek. Chce tylko wiedziec,czy mam już te 1800,bo już 22,nie czuje głodu,no i chyba nic nie zjem. Waże 53kg

Gość łąki pola lasy
przestań histeryzować, wiele dziewczyn prawie nic nie tyje podczas ciąży i jest wszystko ok, co? koniecznie chcesz wyglądać jak świnia? bo niektóre ciężarne niestety tak wyglądają i to nie są piękne widoki... a gdyby było coś nie tak to lekarz by ci powiedział, w końcu od tego jest.

Gość przyszlamamaania
Oj,to wcale nie tak. Wiem,że każda skrajność jest zła-i tak jak mówisz,lekarz pewnie powiedziałby mi,jakby coś nie tak było-ale jak pytała co zjadłam to zrobiła mine,jakby nie uwierzyła. No i wokół każdy mnie straszy,że krzywdze dziecko. Niby powinno się tyć 20% wagi-to ok 10kg-no,ale już po półmetku a ja mam zaledwie 1/5 z tego. Jasne,że nie chce być gruba,nigdy się nie obżerałam,ale jak na studiach pochłaniałam fast foody z powodu braku czasu to w 2 m-ce przytyłam prawie 5kg.

Gość łąki pola lasy
w polsce panuje dziwne przekonanie, że im przyszła matka je więcej tym lepiej dla dziecka co jest nonsensem, bo wpychanie sobie jedzenia na siłę na pewno nie pomaga. jedz tyle ile potrzebujesz, i staraj się to robić zdrowo. a jeśli tak ci zależy na tych nieszczęsnych kilogramach to na "pocieszenie" mogę powiedzieć, że wiele moich koleżanek dopiero pod sam koniec ciąży nagle się roztyło, jakby napuchło, prawie, że z dnia na dzień. ale mam nadzieję, że tego nie uświadczysz, bo nagłe utycie, a co za tym idzie nagłe rozciągnięcie skóry prowadzi do paskudnych rozstępów, których się prawdopodobnie już nie pozbędziesz. nie ma co szukać dziury w całym, ciesz się, że masz taką formę w ciąży.