Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julietttta

Wszyscy teraz kupują tanią chińszczyznę?

Polecane posty

Gość julietttta

Czy wszyscy POLACY kupują tanią chińszczyznę i są zachwyceni? Czy tylko tak mi się wydaje. Zastanawiam się czy to naprawdę jest do pierwszego, drugiego prania? Ja tylko raz miałam chęć kupić figi czerwone - bo były ładne, czerwone, na czasie. Kupiłam no i co? Przy pierwszym praniu okazało że kolor czerwony spływa z nich jak woda. Czy tylko mi się to przydażyło. Jestem na nie na takie oszustwa. Co wy na to? Wyłudzacze pieniędzy czy nasza naiwność, że coś jest wizualnie ładnego kusi nas? Proszę o opinie

Gość akurat w tanich ciuchach
to specjalizują się Turcy i w Kambodży :classic_cool:

Gość julietttta
Ale mi chodzi o tą sprzedawaną od skośnookich. Ja wiem że teraz cały świat produkuje chińszczyznę, ale to inny temat. Mi chodzi o te badziewie

Gość Reistin
Juliitka jesteście durnee szkoda mi was :)

Gość jksdjfkfjskl
Czy ten topik jest rasistowski ? Bo wydaje mi się że jest rasistowski . A może w UE tylko murzyni są pod ochroną a takich Chińczyków to można wyzywać ile się chce ?

Gość mapetszoł
Kupiłaś gacie i teraz szkoda 2 zł. Mało płacisz - mało chodzisz!

Gość Staram się nie kupować
tego badziewia.Wiadomo że wszystko co chińskie jest najgorszej jakości.Jeden, jedyny raz kupiłam półbuty, istna paranoja! Po dwóch tygodniach zszedł kolor, zelówki odkleiły się.Nie warto łaszczyć się,że niska cena! Teraz zwracam uwagę na producenta.Wolę zapłacić drożej,byle to nie była chińszczyzna!

Gość julietttta
Kupiłam bo mi się podobały, miały fantastyczny kolor i fason. Ale dobrze że nie padał deszcz. Ja nie o rasizmie człowieku. Tylko o towarze który jest chyba nie taki jak powinien być!

Gość akurat w tanich ciuchach
Chiny to druga największa gospodarka na świecie. 1,5 mld ludności, mają terytorium DWA razy większe niż cała Unia Europejska... a ty bidulko piszesz, że wszystko co chińskie jest najgorszej jakości. Technologicznie przewyższają Polskę o lata świetlne, a ty piszesz, że wszystko co chińskie jest automatycznie złej jakości. Jeśli kupujesz tandetę za grosze to czego oczekujesz?

Gość a pierdziu
Ktoś pyta o towar chiński a ktoś wyjeżdża o rasizmie. Przecież trzeba wiedzieć kochani, że produkują chińczycy, sprzedają wietnamczycy, a kupują polacy! Głupi Polacy. I dlatego świat mówi, że Polak to głupi

Gość leorodod
to wypierdalaj do tych chin.

Gość julietttta
Tak mi się wydawało, ze to za tanio jak na gacie za 2 zł. Ale widziałam, że moje kumpele kupują, chociaż do tego się nie przyznają

Gość julietttta
Dlaczego ktoś mi mówi że mam wyp....ać do chin. Czy już nie można tutaj zasięgnąć opinii innych? Od razu z grubej rury? Czy ktoś kupujący komórkę (też z chin) musi się tam wynosić? Ja wiem, że wszystko już prawie jest produkowane w chinach. Ale są rzeczy i rzeczy. Coś jest na licencji i coś co jest produkowane "w stodole". To jest różnica - tak czy nie?

Gość julietttta
Widzę, że tylko minimalna ilość ludzi kupuje badziewie. Wszyscy w markowych sklepach? Ale tam też chińszczyzna.

Gość prezerwatyw
Ja ostatnio kuiłem prezerwatywe i też jest do bani

Gość przeciwprezerw
Chłopie, kupiłeś prezerwatywę chińską? A gdzie taką dostać, chociaż nie wiem czy to dobry pomysł. Ale może tańsza?

Gość ja też ja taż
Ja też chcę taką, tanią i dobrą, bo jeszcze żółtki wyjdą

Gość prezerwatyw
w wólce sprzedają wszystko! Dobre bo chińskie prezerwatywy tanio, tanio, tanio - nawołują

Gość julietttta
Czy wszystko musi sprowadzać się tutaj do świństw?

Gość prezerwatyw
Prezerwatywa to nie swinstwo, to zabezpieczenie przed "zółtkami"

Gość dorosłyczłek
Przede wszystkim kupują ją małolaty - nie stać na oryginalny ciuch więc zaszpanować - kupują. To nic ze zaraz się rozpadnie matka da na następne. Wieś tańczy i śpiewa. Źenująco patrzę na te głupie malolaty

Gość julietttta
widzę że wszyscy kupują dobre bo polskie. Nikt nie kupuje u skosnookich chińskiego towaru? Nie wierzę, że tylko ja jestem taka głupia! Czy ktoś jest po mojej stronie

Gość skośnooki
Czy coś masz do nasz

Gość julietttta
nie pisze się do nasz tylko do nas. I tylko to mam

Gość nkfdfklfjkljfklas
Następnym razem kup sobie te gacie w ciucholandzie będziesz miała łooryginalne .:)

Gość jest rozna chinszczyzna
- badziewiasta i dobra. Jesli kupuje sie ( od Polaka zreszta) cos, co on kupil za najtansze pieniadze w Vhoinach, to wiadomo,ze to jest badziewie, Ale praktyczniew cala elektronika, ta najdrozsza tez, jest z Chin Sukienki najlepszych marek swiatowych, takich za tysiace dolarów , szyte sa w Chinach, a potem sprzedawane w tych markowych drogich sklepach w Londynie czy w Paryzu.

Gość julietttta
Przecież wiem i to pisałam, że cały świat produkuje w chinach. Ale są produkcje pod kontrolą i te produkowane "w stodole". Chodzi mi te ze stodoły. Ja tylko pytam czy ja kupiłam taki fajans i dałam się nabrać

Gość julietttta
Z ciucholandu nie kupię gaci. Co to to nie. Inne ciuchy owszem, bo oryginalne z metką. I powiem tak, odzież z ciucholandu jest o wiele lepsza niż z Wólki. One były prane ileś tam razy i wiem że nic im się nie stanie. A kupując gacie, nie wiedziałam że barwa spłynie z wodą. A były takie czerwoniutkie

Gość julietttta
nie bardzo nadąrzam. Spróbuj mi wytłumaczyć