Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xDmonikaxDxD

stosunek

Polecane posty

Gość Jozef i na
No popatrz a w leczeniu grzybicy drog rodnych zasada jest taka, ze leczy sie oboje partnerow.

Gość lol olol
dobra zlituję sie i wypiszę ci te leki, dawaj maila

Gość lol olol
nie mówimy o tym jak prowadzi się terapię, lecz o tym kto wypisuje receptę - receptę wypisuje dla mężczyzny dermatolog-wenerolog, do którego on powinien się udać więc leczy się - ale mężczyzny nie leczy ginekolog, tyko inny lekarz

Gość Jozef i na
No popatrz a mi przychodniany ginekolog wypisal recepte dla mnie i dla partnera, nie po znajomosci, ani z laski ani w drodze wyjatku, powiedzial tylko skoro pani ma to maz tez musi sie przeleczyc

zgodnie z prawem 1) nie można wypisać recepty bez badania, 2) receptę wypisuje się wyłącznie na jedną osobę

Gość Jozef i na
wiesz co pozno juz ale prosze Cie wytlumacz mi czemoz to maz musialby najpierw isc do wenerologa by sie przeleczyc?

ponieważ ginekolog nie może go badać, a wenerolog tak jak przeprowadzi wywiad i go zbada, to mu pewnie zapisze clotrimazolum (zgaduję, zajmuję się prawem farmaceutycznym i nie znam się na leczeniu grzybic) w praktyce jest tak jak opisałaś - ginekolog "zapisuje" dla dwojga, tylko np. mąż może mieć poważniejsze objawy lub uczulenie na składnik leku (wiem, że w Polsce lekarze niespecjalnie się tym przejmują)

Gość Jozef i na
A skad wenerolog mialby wiedziec, ze maz ma uczulenie ? To i tak okazuje sie dopiero po zastosowaniu leku. jesli ginekolog stwierdza ze kobieta ma grzybice to na ta sama grzybice profilaktycznie leczy rowniez partnera.

nie może leczyć profilaktycznie nieswojego pacjenta! nie bada = nie leczy teoretycznie powinno się ustalić czy nie ma uczulenia na lek - teoria, z reguły ogranicza się do spytania pacjenta

Gość Jozef i na
Powiem wiecej dermatolog wenerolog po stwierdzeniu kandydozy narzadow plciowych u mezczyzny profilaktycznie przeleczy tez jego partnerke, moze i powinien. Ginekolodzy maja to np zalecone przez Towarzystwo Ginekologiczne, taki standard postepowania

Po prostu sama jestem wenerologiem i nie dam sobie odebrać pacjęta ani kasy, no!

Gość Jozef i na
Swoja droga fascynujacy temat grzybica....

Gość stosunkowo
trudno jest się wyleczyć przez neta.

pierwsze słyszę, choć wypowiedzi rzecznika NIL wywołują u mnie czasem mieszankę śmiechu i złości - wg prawa: pacjent osoba zwracającą się o udzielenie świadczeń zdrowotnych lub korzystającą ze świadczeń zdrowotnych udzielanych przez podmiot udzielający świadczeń zdrowotnych lub osobę wykonującą zawód medyczny; świadczenie zdrowotne działania służące zachowaniu, ratowaniu, przywracaniu lub poprawie zdrowia oraz inne działania medyczne wynikające z procesu leczenia lub przepisów odrębnych regulujących zasady ich wykonywania; Wykonywanie zawodu lekarza polega na udzielaniu przez osobę posiadającą wymagane kwalifikacje, potwierdzone odpowiednimi dokumentami, świadczeń zdrowotnych, w szczególności: badaniu stanu zdrowia, rozpoznawaniu chorób i zapobieganiu im, leczeniu i rehabilitacji chorych, udzielaniu porad lekarskich, a także wydawaniu opinii i orzeczeń lekarskich. Lekarz ma obowiązek wykonywać zawód, zgodnie ze wskazaniami aktualnej wiedzy medycznej, dostępnymi mu metodami i środkami zapobiegania, rozpoznawania i leczenia chorób, zgodnie z zasadami etyki zawodowej oraz z należytą starannością. - o wymogach dotyczących wystawiania recept pisałem już powyżej teraz się zastanów jak to się ma do "leczenia na odległość"

kandydoza - faktycznie interesujący temat i kiedyś coś tam dla rozrywki czytałem, ale leczenia się nie podejmę, więc podszywom życzę candidae w odbycie i dobrze uzjdliwonej E. coli w jamie ustnej

spadam spac - pa Józefino niech jełop z I zamiast l na końcu nika sam sobie odpisuje

naucz sie czytac ze zrozumieniem, marzena :D u nas nie ma E. coli w jamie ustnej, u ciebie byc może, skoro ci to przyszło do głowy. Wściekaj się dalej :D

Gość Jozef i na
Kolego z l na koncu a ma sie to tak ze partnera seksualnego osoby majacej owa kandydoze zaleca sie przeleczyc profilaktycznie niezaleznie od tego czy ow partner ma objawy kandydozy czy nie. Dotyczy to zwlaszcza nawracajacych zakazen. Tez znikam i dziekuje za dyskusje,

Gość xDmonikaxDxD
hmm takogólnie to się pogubiłam już

Witam, Wysuszona śluzówka główki prącia najczęściej spowodowana jest stosowaniem środków kosmetycznych. Proponuję zatem używanie zakwaszających płynów do higieny intymnej, które dostępne są w drogeriach i aptekach a miejscowo proponuję stosować Thermi żel. Jeżeli w ciągu 7 - 10 dni nie będzie poprawy lub nastąpi wysychanie błony śluzowej dotyczyć będzie również innych okolic, wskazana jest wizyta u lekarza Pozdrawiam, eRzecznik Polpharma eRzecznik Polphama to Ekspert, który odpowie na Twoje pytania dotyczące problemów grzybiczych i udzieli Ci profesjonalnej porady. Jeżeli masz więcej pytań do Eksperta zapraszamy na stronę: www.leczpaznokcie.pl