Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sonie12

Czuje Sie Okradana

Polecane posty

Witam mam 17 lat i mieszkam razem z mama u babci. Babcia oplaca wszystkie rachunki nawet za moj internet placi. Mama sie do nieczego nie doklada. Wlasnie w tym tkwi problem poniewaz ona zarabia 1000zl +600 zl moich alimentow i prawie ten caly miesiac ja jadlam u babci w kuchni ( babcia i mama maja oddzielne kuchnie) mama nie kupila mi nawet 1 rzeczy jedzenie tez nie kupuje jedynie co chleb i bardzo rzadko cos do tego chelba. Ostatni tydzien nic nie ugotowala. Na dodatek ostatnio mi powiedziala ze nie ma pieniedzy gaz kupila na kreske. Powodem tym jest jej "znajomy' do ktorego codziennie jezdzi i wydaje na prezenty dla niego... Czuje sie poprostu okradana... Czy moglabym cos z tym zobic ? Np zebym ja odbierala pieniadze na swoja reke... ja bym sie np umowila z babcia i bym jej dawala czesc pieniedzy zeby kupowala jedzenie i na rachunki. Pomozcie

Gość sdfsf
Nic na to nie poradzisz. Poczekaj rok czasu, alimenty (od ojca?) rozumiem, ze beda plynac do czasu do kiedy bedziesz sie uczyc. Od 18-nastki powinny wplywac na twoje konto, oczywiscie jesli pogadasz z osoba, ktora placi je twojej matce. Juz teraz mozesz pogadac z ta osoba, jesli masz z nia kontakt.

Gość mimiruuu
Ryzykowne, bo ojciec moze przetsac placic albo udowodnic w sadzie, ze alimenty nie ida na twoje utrzymanie. Od 18 niech ojciec wplaca pieniadze na twoje konto.

Gość sdfsf
Jak ma spoko starego to niech teraz juz jej wplaca lol

Gość a ja jestem glupia i zrobila b
bym tak: przestala jesc u babci i zaczela wolac tylko od mamy: na jedzenie, na ubrania etc. jakby mama tego nie dawala, bys pare razy zaslabla w szkole, i bys powiedziala, ze mama cie nie karmi, to na pewno bys na zlosc tym matce zrobila.

Do ukonczenia przez Ciebie 18 lat nie mozesz niestety nic zrobic,gdyz matka jest Twoim prawnym opiekunem i to do jej rak trafiaja zasadzone alimenty.Jedyne co mozesz,to porozmawiac z matka na ten temat i zagrozic,ze jesli nadal tak bedzie,to zglosisz sprawe do sadu rodzinnego.

Gość niedźwiedizc
bys pare razy zaslabla w szkole, co ty jej podpowiadasz ? ma się zagładzać ? może lepiej od razu żeby umarła z głodu żeby na złośc zrobić ..............

Gość kariparitimni
Od 18 beda plynac na twoje konto, do tej pory jestes pod opieka. A swoja droga to sobie utrzymanek znalazl partie hahaha za 1000zl- bogata kobita:D

Gość kariparitimni
Od 18 beda plynac na twoje konto, do tej pory jestes pod opieka. A swoja droga to sobie utrzymanek znalazl partie hahaha za 1000zl- bogata kobita:D

Jeszcze jest problem ze moj ojciec nie placi alimentow one wplywaja z funduszu alimentacyjnego albo cos takiego ..

Gość a ja jestem glupia i zrobila b
to tym lepiej :) dostaniesz list prawdopodobnie zeby podac nr konta

Gość Kaja Jala
Sonie12 Jak z funduszu alimentacyjnego to na pewno nie jest to 600 zł :O

kiedys przez pare msc mialam dostep do konta i wyplacalam po 600-500zl msc

Gość Kaja Jala
mops płaci MAX 500 zł