Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewuś:::

mało śpi

Polecane posty

Mój 3 tygodniowy synek strasznie mało śpi. Zasypia i budzi się średnio co 40 minut i non stop wisi przy cycu. Czy jest szansa że mu to minie??

Gość smoczek-koczek-
daj mu trochę czasu i smoczek-pewnie nie chodzi mu tylko o jedzenie, ale o pociumkanie cyca jako smoczka

Gość smoczek-koczek-
daj mu trochę czasu i smoczek-pewnie nie chodzi mu tylko o jedzenie, ale o pociumkanie cyca jako smoczka

Próbowałam ze smoczkiem i żaden mu nie odpowiada :( już chyba wszystkie kształty i rozmiary miał :(

Gość porannarosaaa
moja koleżanka też tak miała, że mały ciągle przy cycu wisiał, i praktycznie ciągle na rękach go mała bo on possał chwile i zasypiał a jak go odłozyła to ryczał, znowu go przystawiała do piersi i znowu possał troche i zasypiał i tak w kółko. Teraz ma pół roku i jest lepiej ale pierwsze miesiące to urwanie głowy.

Gość smoczek-koczek-
to może się nie najada? spróbuj go budzić w trakcie karmienia żeby więcej possał, moze na dłuzej mu wystarczy

Gość jesli dobrze przybiera na wadz
to po prostu ma silny odruch ssania. miałam to samo z córeczką. non stop przy cycu. a do tego co zjadła to ulała i tak w kółko. w koncu sie złamałam i dałam smoka ale mała miała wtedy chyba ponad miesiac i az za dobrą wage. akurat jej odrazu podpasował - dałam aventa. poczatkowo zaczeła wytzrymywac godzine bez jedzenia a potem coraz dłuzej, juz nie ssała co 15 minut. jesli mały odrzuca smoka to spróbuj za kilka dni podać, niektóre dzieci sa wybredne i potrzeba kilku podejsć. ja nie chciałam podac smoka ale nie miałam wyboru bo moja tyle jadła na cycu ze mi w szpitalu zarzucili ze dziecko przekarmiam. do tego ulewanie non stop bo mleczko juz sie nie mieściło w brzuszku. ale jesli twoje dziecko nie ma takich problemów to po prostu musisz to przetrzymac. twój synek jest jeszcze malutki i to normalne ze tyle je. poczekaj jeszcze z 3 tygodnie i jesli waga bedzie ok znów spróbuj podac smoka np umoczonego w twoim mleku.