Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obiad we włoskiej

czy londyńskie metro...

Polecane posty

Gość obiad we włoskiej

jest czynne w święta? Jestem od niedawna w UK, pod Londynem i chciałabym w pierwszy dzień świąt przyjechać do Londynu, pospacerować itd. Nie chce mi sie samej siedzieć w 4 ścianach na stancji w małym pokoiku i tak pomyslałam,że może "zgubiłabym sie w światłach wielkiego miasta" :) Chciałabym zobaczyć Westminster, Buckingham Palace, może pospacerować po jakims parku. Może cos mi polecicie? I jeszcze jedno - gdzie moge dostac plan Londynu? Można gdzies kupić albo dostac bezpłatnie? Czy plan metra tez gdzies dostanę? Pewnie pytania, które zadaję sa glupie dla kogos, kto to wszystko zna, ale jestem tu nowa, zagubiona, mam tez swoje latka i jestem trochę niepewna.

Gość nie wiem czy szukacccc
absolutnie nic nie jest czynne 25 grudnia tylko i wylacznie.

Gość obiad we włoskiej
Czyli, jeśli dobrze zrozumialam, 25 grudnia jest nieczynne, a 26 grudnia? Może bym w drugi dzień świąt pojechała, a nawet myslę o wigilii 24 grudnia, bo to w końcu wszystko jedno, i tak nie mam sie z kim podzielić opłatkiem.

Gość jedna z londynu..
plan metra jest na kazdej stacji metra. plan miasta mozesz dostac w TESCO, WHS Smith i pewnie w wielu sklepach w centrum tzw. A-Z map. A to tak calkiem sama mieszkasz w UK? nie wiem czy ci sie nie bedzie nudzic - ja osobiscie nie uwazam Londynu za interesujace miasto.

Gość metro jest czynne ZAWSZE
!! nie skluchaj glupot!!!!

Gość jedna z londynu..
zoabcz sobie tfl.gov.uk

Gość eeeee nooooo...
No bylam juz prawie w szoku - metro nieczynne... :O Dooooobre... :D :D :D

Gość kredka bambino
Metro jak i komunikacja w Londynie nie dziala 25 grudnia.

25 grudnia jest zapowiadany strajk pracownikow merta, czyli jak rok i dwa wstecz metro stanie tego dnia

Gość obiad we włoskiej
dziękuję za odpowiedzi. Tak, jestem sama. Dziękuję za podana stronę, ale nie umiem sie w niej poruszać, ściągnęłam sobie tylko plan metra, chociaż tyle. Cos tam próbowałam wpisywac, ale nic mi nie wyrzucało. Ze mnie już taka pierdoła internetowa. :) Ważne,że metro jest czynne, jakoś sobie poradzę.

Gość jedna z londynu..
wezcie,nie piszcie glupot. Kochana 25 grudnia naprawde wszystko jest nieczynne- nie ma metra, nie ma autobusow. 26 mozesz spokojnie jechac i pozwiedzac, choc zobacz sobie czy miejsc ktore chcesz odwiedzic beda pootwierane i w jakich godzinach. I jak cie to pocieszy to ja tez bede sama na swieta zamknieta w 4 scianach ;-)

Gość jedna z londynu..
wezcie,nie piszcie glupot. Kochana 25 grudnia naprawde wszystko jest nieczynne- nie ma metra, nie ma autobusow. 26 mozesz spokojnie jechac i pozwiedzac, choc zobacz sobie czy miejsc ktore chcesz odwiedzic beda pootwierane i w jakich godzinach. I jak cie to pocieszy to ja tez bede sama na swieta zamknieta w 4 scianach ;-)

Gość jedna z londynu..

26 grudnia odpuscilabym sobie jakiekolwiek zwiedzanie. No chyba, ze chcesz sie przeciskac przez tlumy zakupowiczow, ktorzy tego dnia wyjda na miasto szukac okazji i wielkich przecen.

Gość obiad we włoskiej
Tak, faktycznie, jeszcze sprawdziłam w internecie i rzeczywiście 25 nie jeżdżą. Chyba wielu Polaków będzie spędzać te święta w samotności, prawda? Smutne.:) Jedna z Londynu - dzieki i życze ci "in advance" wesołych świąt - na tyle, na ile jest to tutaj możliwe.

Gość obiad we włoskiej
Tink, zdaje sobie z tego sprawę,że będzie tłok, ale kiedy indziej? Ja pracuję, w weekend jestem tak skatowana,że tylko leże i wypoczywam, a uważam,że skoro jestem tak blisko jednego z najsłynniejszych miast świata, to grzechem by było nie przyjechać. Kiedys zreszta tu byłam, zwiedziłam muzeum brytyjskie i national gallery oraz bodajże akwarium, ale to mało. Chciałabym ot tak troche sie posnuć bez celu, pospacerować, wiedząc,że nic mnie nie goni.

Gość obiad we włoskiej
Bedę omijać szerokim łukiem. :D

Gość chrumchrum
oczywiscie ze 25 grudnia nie dziala zadna komunikacja miejska, ani metro, ani pociagi, ani autobusy, jak juz chcesz przyjechac pozwiedzac to lepiej 24 bo mniej ludzi, 26 zaczynaja sie wyprzedaze wiec beda tlumy, nie sluchaj debili, ktorzy ci odradzaja londyn, ja mieszkam tutaj 8 lat i za kazdym razem odkrywam cos ciekawego w tym miescie, mimo, ze tower bridge czy london eye widzialam setki razy i tak lubi spacerowac nad tamiza, szczegolnie wieczorem jak wszystko jest ladnie oswietlone i swiatla odbijaja sie w rzece ;) szkoda, ze bedziesz sama w te swieta ;( nie masz zadnych znajomych w swoim miescie? skad przyjedziesz do londynu?

Gość chrumchrum
a co do planu miasta to jak ktos wspomnial wczesniej a-z albo w roznych punktach informacyjnych maja mapy, na wiekszych stacjach kolejowych tez maja mapy, np waterloo czy london bridge, mapki metra sa na kazdej stacji, zreszta jak juz bedziesz w centrum to tam od jednego zabytku do drugiego jest blisko, nad sama tamiza jest pelno rzeczy, mozesz zrobic sobie fajny spacer od mostu westminster do tower bridge, kolo tower bridge masz tower of london, potem doki sw katarzyny, troche ukryte ale sa znaki, piekne miejsce z mala przystania z jachtami ;)

Gość obiad we włoskiej
Chrumchrum i dgfd..itd - dziekuje. Jednak 25 to nie jest dobry pomysł i chyba to przesunę na inny dzień.