Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam się czyyyy

Microsoft Office

Polecane posty

Gość pytam się czyyyy

Mam Microsoft Office po angielsku. Czy da się ustawić język na polski? Czy lepiej spolszczenie z neta ściągnąć?

Tylko za kasę i nie do wszystkich wersji. Pakiet MUI do MS Office to koło 150zł. Co ciekawe w Polskim Office można za darmo zmienić język na angielski, a w angielskim na polski już nie :D

Gość pytam się czyyyy
To nie dobrze... :/ Nie dopisałam, że to wersja 2007.

Oczywiście można ściągnąć taki pakiet nielegalne albo całego office. Ja używam LibreOffice i nic mnie nie boli i mam za darmo i jako tako

Gość pytam się czyyyy
Aha. Ale to jest nowsza wersja, tą którą masz? Bo ja właśnie poszukuję nowszej. :)

Gość pytam się czyyyy
Aha. Ale to jest nowsza wersja, tą którą masz? Bo ja właśnie poszukuję nowszej. :)

Gość pytam się czyyyy

Pomyliłem się to był Pakiet LIP a nie MUI, aktualna cena 120zł. Sciągnięcie office czy windows z internetu nie jest takie łatwe bo dość szybko kasują linki. Ja używam LibreOffice 3.6 mam dowolne języki nie jest to może to samo co MS Office, ale dokument można napisać, jak trzeba aby się dobrze wszędzie drukował to dodatkowo produkujemy PDF z menu zapisz jako. Przy zapisywaniu do DOCX DOC XLS / XLSX pojawiają się czasem deformacje formatowania, znaczy się wygląda to inaczej.

http://pl.libreoffice.org/pobieranie/?type=win-x86&lang=pl&version=3.6.3 Program jest legalny i za darmo, nie spodoba Ci się to sobie skasujesz. Słownik działa prawidłowo, menu jest po polsku. Trzeba pamiętać o zapisaniu jako DOC / XLS przy zabieraniu dokumentu do pracy. Polecam jak wcześniej wspomniałem od razu wygenerować PDF.

Gość pytam się czyyyy
Aha. No, mi przede wszystkim chodzi o to, aby wszystko się w Mic.Off. otwierało. Bo wcześniej miałam starą wersję i ni chu chu. A pisanie dokumentów to tam już drugorzędna sprawa. Chodzi o poprawne otwieranie danych. :)

Dane to się otwierają, czasem rozwalają się tabelki, ale generalnie nie jest źle. Lepiej współpracuje z dokumentami DOCX / XLSX niż office 2003 z wtyczką.

Masz office 2007 to możesz sobie spróbować, co i jak się otwiera. Nie będzie działało poszukasz innego rozwiązania.

Konwerter od MS nie działa dobrze, sprawdzone wielokrotnie w praktyce, zdarzało mi się pliki konwertować OO i przesyłać osobie która ma Office 2000 z konwerterem, chyba że go poprawili ostatnio ;)

Gość pytam się czyyyy
Ok. Dzięki. :)

Gość Julia4
http://www.espolszczenia.pl najlepsze spolszczenia do programów masz tutaj- prawdopodobnie znajdziesz też do worda- wystarczy poszukać. pozdrawiam!