Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytam_jak

Jak długo po poronieniu trzeba czekać na miesiączkę?

Polecane posty

Gość Pytam_jak

Po jakim czasie powinnam zaniepokojona udać się do lekarza jeśli nie ostanę miesiączki? Czy coś zmienia się w ciele kobiety po poronieniu i ma to jakieś konsekwencje jeśli chodzi o obfitość bądź bolesność miesiączki? Kiedy po poronieniu należy starać się o kolejne dziecko? / Znam zdanie lekarza, pytam doświadczone kobiety, od ktorych uzyskam wiarygodną odpowiedź - bo z życia wziętą

jak dlugo trzeba czekac na miesiaczke to ci nie odpowiem, bo ja mialam zawsze cykle w caly swiat i aby dostac te pierwsza @ po zabiegu lyzeczkowania to bralam luteine na wywowalnie ale jesli chodzi o starania - to u mnie minely 4 miesiace i lekarz pozwolil

aha, i jeszcze sobie przypominam, ze lekarze w szpitalu mowili, zeby ten zabieg (lyzeczkowanie) potraktowac jako okres - wiec nastepny powinien przyjsc za 4 -5 tygodni

pierwsza miesiaczka po poronieniu u mnie byla calkiem normalna, ani zbyt obfita, ani bardzo skapa, natomiast nastepna z kolei - to calo sie strumieniami, ale nie wiem sumie czemu

Gość leżąca8tyg
ja jakoś po 5 tyg dostałam i po pierwszym okresie lekarz pozwolił starać sie o kolejną ciąże. Co sie zmieniło to to że bardziej mnie brzuch i plecy bolały przy okresie. A teraz po porodzie luz malina :) prawie nic nie boli :)

Gość oj tam,oj tam;-)
Ja dostałam po ok 5 tygodniach-był b.bolesny-nawet boleśniejszy niż poronienie (tzn.dostałam tabletki,które miały wywołać skurcze i otworzyc szyjke). 2-3 m-ce bywało,że plamiłam,miałam skurcze,bóle brzucha.... Po 3 miesiaczce dostaliśmy zielone światło. Zaszłam po 7 m-cach od zabiegu. Jestem w 32 tc. Większych problemów nie miałam-teraz troszke martwię się,bo szyjka zaczyna się skracać,ale lekarz mówi,że jest ok. Mam też cukrzyce ciążowa-no ale ;-) nie ma związku z łyżeczkowaniem.

Gość jjjjajaja_w
ja jestem własnie na przelomie 4-5 tyg po wylyzeczkowaniu i na razie wciaz czekam. miałam usunięty wraz z zabiegiem zaśniad grączasty. lekarze kazali odczekac 2 lata z ciążą. Czytając na temat tej choroby wcale nie trzeba tak długo czekać. z drugiej strony w cale mi sie nie spieszy by może po raz drugi przezywać te tragedie /Dziękuję za odpowiedz

Gość jjjjajaja_w
zaśniad groniasty

Gość Co nie zabije to wzmocni?
Właśnie ponoć rok trzeba odczekać (po zaśniadzie groniastym) bo to optymalny czas na to by komórki które tam powstały całkowicie wymarły .

Gość jjjjajaja_w
dzieki

po 1 poronieniu dostalam @ po 3 tygodniach,potem ciagle regularnie, po stracie 2 ciazy(zabieg) po 6 tyg przyszedl @. tez regularnie, zabieg mialam w czerwcu teraz jestem w 8tyg ciazy :)(1 cykl staran!:) )

jesli po 8tyg sie nie pojawi okres idz do lekarza. w sprawie zasniadu nie pomoge.

Gość listek natury
ja dostalam okres miedzy 5 a 6 tygodniu od łyzeczkowania. Moja kolezanka w 4 tyg po zabiegu. Moj gin mowił, ze jesli @ nie przyjdzie do 6 tyg to dostane leki na wywolanie. Co do odstepu czasu kiedy mozna probowac po stracie ciazy to szkola mojego gina jest taka ze 6 m-cy. ALe co lekarz to inna szkola. Slyszlam tez ze jedni każą czekac 3 m-ce inni ze rok. Moj lekarz przestrzegal mnie przed zbyt szybkim ponownym zajsciu w ciaze, gdyz macica nie bedzie jeszcze dostatecznie zregenerowana i nie utrzyma zarodka. Przestrzegał tez przed uprawianiem sexu bez zabezpieczenia w pierwszym cyku po @ gdyz organizm jest bardzo wyjalowiony i jest duze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze a jak pisalam wyzej macica nie bedzie jeszcze zregenerowana a kolejna tragedia nam nie potrzebna. Ja zaszlam w ciąze po 2 latach od poronienia. Nie dlatego ze nie moglismy ale dlatego ze zylam wciaz obawą... Dzis zaczynam 15 tc 3maj sie ciepło