Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hydryt

fałszywe wezwanie karetki pogotowia

Polecane posty

Gość hydryt

Jeśli osoba przez pomyłkę lub kawał wezwie pomoc medyczną, może być ukarana mandatem za niepotrzebne wezwanie ambulansu?

1.200 zł kosztowało 31-letniego mieszkańca gminy Nowe Miasto fałszywe wezwanie karetki pogotowia. Średzki sąd ukarał go grzywną i zobowiązał do wpłacenia nawiązki na rzecz pogotowia ratunkowego.

Gość iiiiilka
u mnie koleś wezwał karetką dla jaj i płacił coć ponad 800 złale to było z 6 lat temu.

Gość ccccccelka
ok1500 takie sa kary

Gość Ruda z Wyboru
1500 i wyrzuty sumienia jak ktoś przez Ciebie umrze bo zabrakło karetek. I TAK JEST ZA MAŁO AMBULANSÓW.

Gość pilmotif
Zostanie ukarana dużym mandatem, a dodatkowo będzie musiała zwrócić wszystkie koszty, jakie poniosło przez to NFZ, za wezwanie karetki. Proponuję jednak nie robić takich żartów :) http://www.abbiuro.pl/

Gość onetouch34
Prywatnie uważam że kawał w wezwanie pomocy medycznej jest ciosem poniżej pasa, ale chyba kar już nie ma?

Gość hydryt
ciosem poniżej pasa? niby dla kogo? A co to nasze społeczeństwo takie sztywne się zrobiło? Ja rozumiem, jak bym zadzwonił, że jest bomba w szpitalu czy coś, ale karetka? Co najwyżej za paliwo mógłbym zapłacić, hehe

Gość proszę bardzo oto
Jak można przez pomyłkę wezwać karetkę ? Przecież to tak jakbym przez pomyłkę zrobiła kupę na środku skrzyżowania.

07:37 [zgłoś do usunięcia] onetouch34 Prywatnie uważam że kawał w wezwanie pomocy medycznej jest ciosem poniżej pasa, ale chyba kar już nie ma?" Ale to było dawno temu:P.Około 15 lat:P.

Gość pryszczata siedemnastka ;d
Ja wzywam dla jaj straż pożarną, później oferuje fellatio strażakom :classic_cool: jeszcze nigdy się nie skusili :(

Gość onetouch34
cios poniżej pasa to dla tych, którzy faktycznie w tym czasie potrzebują pomocy, a karetka do nich dojechać nie może, bo do ciebie jedzie!

Gość hydryt
no dobra, ale jak to zrobię przez pomyłkę, np. w strachu, gdy wydaje mi się, że jest potrzebna, a jak już przyjadą na miejsce to się okaże że jednak potrzebna nie była za to ponosiłbym jakąś odpowiedzialność?

Gość onetouch34
jak dla kawału to na pewno, ale gdyby to było w uzasadnionym przypadku to sam nie wiem, poszukaj w internacie, albo zapytaj po przez emalia radca@grupapromesa.pl bo tam chyba są prawnicy, którzy udzielają prostych informacji.

" no dobra, ale jak to zrobię przez pomyłkę, np. w strachu, gdy wydaje mi się, że jest potrzebna, a jak już przyjadą na miejsce to się okaże że jednak potrzebna nie była za to ponosiłbym jakąś odpowiedzialność?" NIE - po to wypytują przy odbieraniu zgłoszenia