Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość radosławwwwwww

Mogę się przenieść z prawa na administrację?

Polecane posty

Gość radosławwwwwww

Jest taka możliwość i sens?

Gość Cyryl i metody
nawet na Awf :P

Gość radosławwwwwww
I co mam zrobić z życiem

Gość bhjjg6666
naciągnij sobie moszne na słoik po majonezie

Moim zdaniem więcej ludzi kończy administrację, jest też dużo prywatnych uczelni z tym kierunkiem i nie ma sensu sie na to przenosić. Zresztą po prawie możesz szukać pracy w tych samych miejscach co po administracji oraz jeszcze w innych, tam gdzie absolwenci administracji nie mają szans...

Gość radosławwwwwww
Chciałbym zasięgnąć realnej opinii np studenta administracji albo prawa czy jest sens czy warto inwestować czy trud się opłaci

Ale trud czego??? studiowania prawa czy przenoszenia sie? Mój mąż skończył prawo i na pewno nie żałuje :) Po prawie masz wiele możliwości rozwoju kariery, o których nie mozesz nawet marzyć po administracji.

Gość po praskiej stronie życia
Jakie to są te wielkie możliwości, które daje prawo? Oprócz tego że masz możliwość pójścia na aplikację żadne i wiem to z doświadczenia, bo kończyłam obydwa kierunki. Autorko czemu chcesz się przenieść?

Gość [zgłoś do usunięcia]1
Ty ostatnia rzeczywiście jesteś bez sensu. Jaki był sens studiować dwa pokrewne kierunki ?

Chodziło mi o to że prawnik to nie tylko że tak powiem adwokat :) na kafe widzę że ludziom tak to sie w większości kojarzy. Mój mąż poszedł troche w innym kierunku, ale żeby móc wykonywać swój zawód wcześniej musiał skończyć prawo.

Gość [zgłoś do usunięcia]1
Z tą administracją to niekoniecznie bez sensu. Łatwiej jest zdobyć pracę w jakiejś kancelarii. Niektórzy prowadzący kancelarię zrobili się ostatnio wybredni. Zatrudniają głównie po prawie albo po administracji. Tak to wygląda przynajmniej w okolicy gdzie ja mieszkam.

Gość radosławwwwwww
Kinga Stefanka Fanka A w jakim zawodzie pracuje twój mąż ? Jeśli można wiedzieć? I Czy rzeczywiście ciężko było ukończyć ten kierunek i to 5 lat wyciętych z życia

Mąż jest komornikiem :) uważa że było warto, tyle że on mówi że to nie były trudne studia, dla niego trudne są moje bo trzeba na nich dużo liczyć :p Moim zdaniem jeśli jednak dajesz radę to nie warto sie przenosić, ale jesli czujesz że nie dasz sobie rady lepiej sie przenieść i mieć chociaż administrację.

[zgłoś do usunięcia]1 Ty ostatnia rzeczywiście jesteś bez sensu. Jaki był sens studiować dwa pokrewne kierunki ? A taki był sens, że administrację zaczęłam wcześniej i szkoda mi było ją rzucać więc skończyłam oba kierunki. Żaden z nich nie jest trudny, trochę kucia na pamięć, cała filozofia studiów.

KingaStefankaFanka a ile twój mąż ma lat jeśli mogę zapytać?

Gość radosławwwwwww
Ja dopiero zacząłem prawo...Ludzie straszą że to elitarny kierunek , trzeba dbać o reputację , ciężka nauka.. Ja raczej nie porywam się na aplikację.Więc mam mętlik nie wiem czy odpuścić czy przenieść się

[zgłoś do usunięcia] KingaStefankaFanka A co to za różnica???? Ma mniej niż 30. Różnica żadna, tylko problem w tym że mając tyle lat co twój mąż nie można jeszcze być komornikiem. Może być co najwyżej asesorem komorniczym, także zanim zaczniesz wymyślać lepiej doczytaj.

Jasne, jasne. Pozdrów męża komornika przed 30 :D

Gość prawnikkkk
A dlaczego nie mozna byc komornikiem przed 30? Ile Twoim zdaniem trwa aplikacja? I co poniej, hehe sama powinnas doczytac. A czy Twoim zdaniem mozliwe jest by zostac np adwokatem przed 30? Bo mi sie udalo ;)

Gość prawnikkkk
asesura tez trwa 2 lata. Koniec studiow 24 aplikacja 26 asesura 28