Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomaranczowy problem z łezką

Problem w toalecie.. pomocy !

Polecane posty

Gość pomaranczowy problem z łezką

witajcie :( Prosze niech mi ktoś coś poradzi. Jakos od tygodnia po imprezie mam problem z załatwieniem się. Będę mówić prosto i bez ogródek bo to babskie forum. i proszę, PROOOSzę Was o normalne odpowiedzi. Nie mogę się załatwić mam wrażenie że kupa jest kolczasta, jest twarda. Sprawia mi to ból, i na papierze potem jest ślad leciutki krwi. Nigdy nie mialam problemow z zylakami czy hemoroidami itp. Co myślałam- że po piciu alkocholu mi się organizm nieco odwodnił i nie nadrobiłam strat wodą w związku z czym mieszanka w jelitach jest twarda. Piję teraz duuuuzo wody bo chce się normalnie bez boleśnie zalatwic, ale co idę do toalety to prawie płaczem bo sie wys..rać po ludzku za przeproszeniem :( Są jakieś domowe sposoby, nasiadówki itp które przyniosą tymczasową ulgę zadkowi ??????????????????????? nie smiejcie się :( help :(

Gość ulalaaa
otręby, płatki - jeść z jogurtem robić placki na patelni... im więcej tym lepiej....

Gość znachorka
ja uważam że powinnaś się zgłosić do lekarza bo krew w kale to dość poważna sprawa. Na poprawienie trawienia polecam probiotyki Multilac albo probacti4, z domowych siemie lniane, zielone warzywa, dużo wody i aktywność fizyczna.

Gość ulalaaa
jesli to swieza krew to z tego ze podrazniona sluzowka i tu wielkiego strachu nie trzeba robic... oczywiscie lekarz wskazany ale to pewnie sama wiesz... a z domowych to jeszcze jak masz odwage - lewatywa - z siemienia lnianego np.

Gość Gonda
a co tam robisz w toalecie ,ze masz wielki problem???

na pierwszy rzut dla ulgi zeby się załatwic to proponuje jakąś mieszanke wybuchową np ogórek kiszony+woda, ewentualnie lewatywa z ciepłej wody z solą. potem dieta bogata w błonnik, otręby, płatki owsiane, ciemne pieczywo, surowe owoce warzywa, suszone śliwki...i dużo wody. jednak jeśi to nie pomorze, to idz do lekarza. moze ci zleci "fachową" lewatywe, jakieś usg itp

mozesz też do miski wlać mocno ciepła wode (ale nie gorącą), do tego rumianek i usiąść pupą do tej miski i tak rozgrzewać 15 min.

Gość 1457855212000,02311
suszone śliwki i jabłka na pewno pomogą!

Gość kasienka_kasienka
Kup sobie szybko syrop- Laktuloza i wypij ze 4-5 łuków. Gwarantuje że pomoże, ale wyceluj tak żeby po około 3 h od wypicia byc w domu. Syrop NAPRAWDĘ pomoga

spróbuj brać przez jakiś czas jakiś probiotyk, który usprawni pracę jelit, jeśli często imprezujesz to oprócz wody możesz pić orsalit rozpuszczony w wodzie, uzupełni on elektrolity, które się traci podczas picia alkoholu

Gość prosisz i masz
Początkowo by ułatwić defekację lewatywa wstępna, i zaraz po ułatwionym stolcu właściwa -oczyszczająca z kawy. Rób ją rano i wreszcie nauczysz organizm do oddawania stolca rano o stałej porze. Następnie prawidłowe odżywianie i optimum ruchu na świeżym powietrzu. Zresztą w poniższych linkach znajdziesz wszystko: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ http://www.youtube.com/watch?v=sNcF_f5sdoo 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_lewatywa_-_jak_to_zrobic_cz2.html

Gość LorenaLilila
zjedz duza ilosc czerwonych burakow albo wypij sok buraczany ;)

Gość grdge
kup czopki. ja mialam kiiedys ten sam problem, a ze nie mialam w domu specjalnych na zalatwienie sie to wlozylam taki na hemoroidy (bo kiedys mialam ten problem) pomogl jak nic :P 5 min i bylo po wszystkim :P