Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sasesetka

Sposób na łupież !

Polecane posty

Czy macie jakiś sprawdzony sposób na łupież ? Próbowałam już chyba wszystkich szamponów Nizoral, H&S i wiele innych i nic... :/

Gość pomaranczowy problem z łezką
przesuszona skora głowy się łuszczy to jest łupiez. Natłuszczaj skórę głowy, kup sobie olejek arganowy albo rycynowy ( kilka zł w aptece) i na noc przed myciem glowy wmasuj w skórę. Mozesz pokryc nim wlosy bo oby dwa oleje sa cudowne na wlosy lepsze niz jakiekolwiek odżywki. No i normalnie rano go zmyjesz. Po takie kuracji jestem pewna ze problemy skorne znikną a same wlosy beda odzywione. Nizorale i inne kosmetyki zawieraja zawyczaj alkohol, ktory ma dzialanie wysuszajace rowniez. Jesli jestes nadrwazliwa na normalne kosmetyki zawierające calą tablice mendelejewa to zainwestuj w oleje. I poczytaj o tym na wizazu albo w ogole gdziekolwiek. Jestem pewna ze sie zdecydujesz.

Gość ulalaaa
na mnie i na męża super działa szampon seboradin tylko ten apteczny z firmy niger - droższy ale warto - kosztuje różnie - w jednej aptece płaciłam 23 a ostatnio 19zl (kupujemy ten do włosów przetłuszczających się i wypadających z czarną rzodkwią czy jakoś tak)

NIe wiem, jak to będzie z Tobą, ale mnie pomógł szampon z serii ELESTABionS. Flos-lekowy produkt. Plusem jest to, że szampony dostosowane są do walki z różnego rodzaju łupieżem. Ja akurat mam ten do łupieżu suchego i pstrego. Poza tym - są niedrogie ;) Oprócz tego - może warto skonsultować się z dermatologiem, łupież często wynika np. z nieodpowiedniej pielęgnacji skóry, może być objawem chorobowym bądź wynikiem złej diety.

Gość dajcie spokoj z takimi rzeczam
szampon catzy jest dobry, albo kupcie jakis taki dla dzieci z w glowe wcierac wode brzozowa, efekt 100%

Gość znachorka
Mi pomógł szampon Pirolam, można go kupić w pojedynczych saszetkach za ok 2 zł, włosy są super po umyciu błyszczące i nieprzesuszone, zawiera wit A i E, mi łupież znikł całkowicie po 3 myciach.

ile głow tyle opinii ja z squamaxu bylam na poczatku niezadowolona, bo mialam problem z szybko przetluszczajacymi sie wlosami wtedy i troche stracily na polysku i szybko przestalam uzywac, ale siegnelam po niego drugi raz po jakims czasie i teraz moge powiedziec ze jest skuteczny (mimo swoich innym mankamentow zlupiezem sobie dobrze radzi)

Gość KAMAON
wyprobuj olejek herbaciany -dodaj do zwyklego szamponu

Gość minipizza
OLEJ RYCYNOWY wmasowac godzinę przed myciem, a potem porządnie umyć włosy i tak 2-3 razy w tygodniu. kupisz w aptece ok 4 zł.

Ja stosowałam jakiś czas olejek rycynowy, ale zupełnie mi to nie pomogło. Nizoral trochę, ale lepszych efektów się spodziewalam. H&S nie jest szamponem leczniczym, więc tym bardziej nie da efektów. Potem było jeszcze kilka innych, ale zatrzymałam się na Dandrene. Kupiłam ten szampon, chociaż swoje kosztoał i okazało się, że to był dobry wybor. Poza ketokonazolem miał jeszcze inne substancje, które pomagałyt na łupież. Jakby ktoś chciał wiedzieć, kupiłam go na http://dermalab.pl/71,dandrene.html. Sprawdzona drogeria więc polecam.