Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicjakozowska26

Piersi po owulacji a ciaza?prosze o odpowiedzi

Polecane posty

Gość Alicjakozowska26

Witam staramy sie z chlopakiem o dziecko juz 3 cykl zawsze w jeden dzien cyklu mam straszny bol jajnika i po tym bol piersi i wtedy wiem ze owulacja jest.. w tym cyklu znowu tak mialam czy to znaczy ze znowu sie nie udalo i ze okres przyjdzie..???????? :( czy jesli piersi znowu zaczely bolec po owulacji to nic z tego? wie ktos moze? z gory dzieki za informacje

Gość Małgochna
u mnie wszystkie wczesne objawy ciąży to dokładnie takie jak na @

Gość Alicjakozowska26
dzieki :) a czy bolaly cie piersi zaraz po owulacji ? tak sobie mysle ze jak boli po owulacji tak jak zawsze to pewnie okres przyjdzie tez tak jak zawsze.. :( bo chyba gdyby doszlo do zaplodnienia to piersi od razu nie bola:(

Gość Małgochna
tak bolały i dokładnie tak samo w ciąży

Gość Małgochna
tak samo brzuch, dokładnie jak na @

Gość Alicjakozowska26
naczytalam sie juz tyle na tym internecie i jakos nikt nie pisze ze bolaly zaraz po owulacji tylko jak juz to z tydzien lub 2tyg po niej.. wiec moge juz chyba ten cykl spisac na straty :(

Gość I.klementyna
2 dni po owulacji to nawet komórka nie jest zapłodnienia więc ńiemoze być obiawow ciazy :O

Gość Alicjakozowska26
dziekuje ci bardzo za odpowiedz wiec moze jeszcze nie wszystko stracone poczekam moze ktos cos jeszcze napisze..

Gość Alicjakozowska26
ale ja nie pisze ze mam objawy ciazy..! tylko pytam czy jak ZAWSZE mnie bolaly piersi po owulacji to znaczy ze jak teraz tez bola to nici z ciazy! tak brzmi moje pytanie ;)

Gość I.klementyna
Nie, to mogą być obiawy okloowulacyjne i tyle

Gość Małgochna
ja zawsze zaraz po owulacji miałam bóle piersi przez 2tyg aż do @ i w ciąży było tak samo. Ból brzucha jakiś tydzień. To jest objaw zwiększenia stężenia progesteronu i występuje on zarówno w fazie lutealnej jaki i w ciąży. Dlatego mówi, że pierwsze objawy ciąży są takie jak na @. Konkretnych zazwyczaj można się dopatrzyć dopiero około 6 tc.

Gość Alicjakozowska26
po za tym chyba chodzilo ci ze zarodek sie nie zagniezdzil a nie komorka nie jest zaplodniona;) to twoim zdaniem kiedy ta komorka sie zapladnia bo ja zawsze myslalam ze w dzien owulacji ;)heh prosze jesli sie nie znasz to nie pisz dzieki:)

Gość Alicjakozowska26
mnie tez tak wlasnie zawsze bolaly i teraz w tym cyklu znowu... dlatego zapytalam czy jest mozliwe zeby bolaly od owulacji a sie bylo w ciazy czy raczej to nie mozliwe dzieki za odpowiedz Malgochna:)teraz chociaz mam ciut nadziei ;) choc jak okres przyjdzie to sie wcale nie zdziwie jestem przygotowana ze jednak moze przyjsc! :(

Gość Małgochna
o ciąży można mówić dopiero od zagnieżdżenia, ponieważ dopiero wtedy wydziela się hcg czyli hormon ciążowy. Wcześniej organizm nawet nie wie, że jest w ciąży

Gość Alicjakozowska26
prosze o inne wypowiedzi mam nadzieje ze ktos jeszcze tez tak mial :) bo na internecie ciazko cos znalezc na ten temat ... :( nic nie znalazlam o tym o co ja pytam

Gość Alicjakozowska26
tak wiem :) mam nadzieje ze udalo sie w tym cyklu po za tym okres mam miec za 3 dni wiec juz chyba gdybym byla w ciazy zagniezdzilo sie co? wiesz moze jak to z tym zagniezdzaniem jest dokladnie?jedni pisza ze 4-6 dni po owulacji inni ze 7-12po... dzieki za info jak cos;)

Gość Alicjakozowska26
piszcie dziewczyny co wiecie :)!!!! czy ktos tez tak jeszcze mial?

Gość I.klementyna
Alicja do zapłodnienia komórki majowego dochodzi ok 72 godzin po stosunku Więc wiem o czym pisze

Gość I.klementyna
A ty sie nakrecasz ze jestes w ciazy Takie nakrecacie bardziej szkodzi niż pomaga, nawet jeśli doszło do zapłodnienia to i tak moze dojść do ciazy biochemicznej.

Gość Alicjakozowska26
kochana ja to wszystko wiem ;) i nie nakrecam sie tak jak ci sie wydaje chodze do pracy i mam wiele innych rzeczy do roboty wiec powiem ci ze na co dzien nawet o tym nie mysle ;)ale ok twoim zdaniem sie nakrecam co bym nie napisala i tak bedziesz myslala swoje ok :) powiem ci ze nakrecalam sie przez pierwsze dwa miesiace teraz juz wiem ze nie ma co sobie wmawiac itp bo to nie jest dobre i okres i tak przychodzi ja raczej mysle wlasnie odwrotnie ze nie jestem w ciazy..! bo mam ten bol piersi tak jak zawsze dlatego mysle ze malo prawdopodobne aby mnie bolaly jak bym byla w ciazy bo wiem ze to za szybko na objawy itp.. poprostu jestem ciakawa czy sa takie kobiety ktore mialy tak samo jak ja jak do tej pory tylko jedna napisala ze tak miala wiec nie daje sobie zbyt wiele nadziei.. wiem ze pewnie okres i tak przyjdzie choc nie powiem ze nie bedzie mi przykro bo kazdej by bylo... no ale nie bede wdziwiona nauczylam sie ze nie ma sie co nastawiac ze nie przyjdzie :) zle mnie po prostu zrozumialas i tyle.. :) Pozdrawiam

Gość Alicjakozowska26
po za tym kochanie chyba nie wiesz o czym piszesz bo do zaplodnienia dochodzi w dzien owulacji komorka jajowa zyje tylko 24godz a plemniki w drogach rodnych nawet 72godz ale nie po owulacji bo juz wtedy nie ma komorki jajowej bo zanika po 24godz, tylko przed nia.. prosze poczytaj to kawalek skopiowany ze stronki na ktorej wypowiada sie ginekolog,poloznik :) Najlepszym momentem na rozpoczęcie starań o dziecko jest ta faza cyklu, która bezpośrednio poprzedza owulację. Zdrowe plemniki mogą przetrwać w organizmie kobiety nawet 72 godziny, więc stosunek seksualny odbyty 3 dni przed owulacją może prowadzić do poczęcia. Z kolei komórka jajowa żyje ok. 24 godzin, więc do zapłodnienia może dojść jeszcze jeden dzień po owulacji.

Gość ja to interpretowałam
w ciąży piersi bolały tak samo. Czekaj do terminu i się dowiesz, po co tak się nakręcać jestem/nie jestem. Wpisz sobie pierwsze objawy ciąży i stanie się jasność ból piersi jest jednym z nich

Gość Alicjakozowska26
hej jak juz pisalam nie nakrecam sie :)serio.. po prostu jakos jestem pewna ze okres przyjdzie... tak wiem pierwsze objawy ciazy to bol piersi ale zazwyczaj pojawia sie tydzien lub 2 po owulacji a u mnie pojawil sie w ten sam dzien wiec watpie bardzo ze sie udalo :( dzieki za wiadomosci ;) Pozdrawiam

Gość Starasz się DOPIERO
3 cykl a nie JUZ 3 cykl. Objawy ciąży/nieciąży- po co to wyszukiwać, nakręcać się jak zegarynka? Jeśli masz zajść to zajdziesz ciążą nacieszysz się jeszcze całe 9 miesięcy :P

Gość ratunkuu
mnie zawsze bolały piersi na parę dni przed okresem, jak zaszłam w ciążę to bolały podwójnie