Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

**Lenka

Szczeniak nie chce jesc..co dalej?

Polecane posty

No Barf najlepszy, ale u mnie np suka nie toleruje ani kurczaka ani wołowiny, wiec tu byłby juz chyba problem.

Gość jnwsdjoeiwojrfweio
oliwa z oliwek... pies to nie fancuska dama, odrobina tluszczu zwierzecego mu nie zaszkodzi, w koncu sa miesozerne a jak wy wszystkie damulki bedziecie karmic swoje psy tym kroliczym zarciem, to chapnie wam schabowego z blatu i zdechnie bo zoladek nieprzyzwyczajony do CIEZKOSTRAWNYCH DAN!!! :D ja piertole

Tak ale ten tłuszcz z patelni to na ogól jest przyprawiny z tych Twoich kotletów.... Psu tez gotuje czasem, miesko warzywa rosół robie na tym do tego na koniec peczak i wpieprza az sie uszy trzesa, ale suka nie może bo ma alergie

faktem jest, ze moj 6-cio letni bealge nie za bardzo chce surowego miesa jesc ale on od malego na chrupkach... ale szczeniaka jeszcze mozna nauczyc

przepalony tluszcz z patelni???? O_O nawet czlowiek nie powinien tego jesc...

Moje wpieprzaja surowizne jak nie wiem, ale suce moge dac odrobine i to tylko jak wiem ze w ciagu 2 tygodni nie bedzie nigdzie u nikogo kto jej da chociaz parówke bo inaczej zaraz koszmar jest

moj pies zjada np. szyjki z kurczakow ale watrobki ani on ani koty nie rusza...

dziekuej wszystkim za rady i opinie. czy moglibyscie mi podeslac linki do jakichs sprawdzonych stron o pielegnacji tych psow,blogow? z racji tego ze po raz pierwszy mam psa mam spore braki w pewnych dziedzinach. powiedzcie mi co ile odrobacza sie psa? jak pielgnowac go zeby nie smierdzialo z pyszczka(narazie tego problemu nie mamy ),co ile kapac czworonoga i czy powinno sie przycinak pieskowi pazurki?

powiedzcie mi co ile odrobacza sie psa? - weterynarze zalecaja co pol roku ale ja mysle, ze tylko w razie potrzeby tzn. kiedy sie pojawia pasozyty (pies sie moze zarazic dzien po odrobaczeniu i co wtedy?) jak pielgnowac go zeby nie smierdzialo z pyszczka - dawac do gryzienia produkty do czyszczenia zabkow, kosci co ile kapac czworonoga i czy powinno sie przycinak pieskowi pazurki? - kapiel wg potrzeby, nie trzeba zbyt czesto (co 2-3 mies wystarczy) a pazurki przycinac tylko jak sa przerosniete i przeszkadzaja

slicznie dziekuje;) no ostatanio zaliczylysmy dwie kapiele w przeciagu 2 tyg ale tylko dlatego ze mala tak sie wysmarowala blotem na spacerze ze nie dalo rady jej doczyscic na sucho;) raz jeszcze dzieki ;*

A skad wiesz kiedy pojawią sie pasożyty? Jak zaczną wychodzic z kałem to juz pies jest zarobaczony na maxa, jak nie chcesz co pół roku odrobaczac to zawsze możesz dac kał do badania wkierunku pasozytów, jak czystko to nie odrobaczasz. Ja daje kości do gryzienia ale uwaga te prasowane ale nie te przeźroczyste niby tylko te białe, nie niszcza zebów. Po dobrej karmie z pyszczka nie wali. Ew polecam odkamienianie zebów w razie smrodu. Kąpiel to tylko własnie jak sie w kupie wytarzaja czy błocie. Psu nie obcina pazurów, sam ściera. Suka natomiast śiera tylko tylnie łapki, miała kontuzje przedniej i teraz nie ściera tam...i podcinamy raz w miesiącu. Uszy czyścimy.

psa odrobacza sie raz na pol roku, okres ochronny po lekach to wlasnei pol roku, wiec po odrobaczeniu jak sie nagle zarazi robalem to i tak lek go zwalczy. Do autorki....ja jestem za karma sucha i choc mam psiunie co starsznie mnie prosi o kawalek mojego jedzonka, nawet mi spiewa i mruczy opere tak to wyglada. Podstawa jest sucha karma, ale dobrze dobrana i nie zadna akurat ta polecana przez weterynarza. Sprawdz zawartosc aby miala wszystkie wymagane skladniki w odpwiednich ilosciach co do wieku. JA mieszam sucha z puszka. MAm puszke na 2-3 dni i tyle. A czasami dam sucha i doleje do tego kilka lyzek zupy i pies zyje i ma sie dobrze i zdrowa jest. A wiadomo nasze jedzonko jest dla nich atrakcyjne. Jak bylam mala tez mielismy psy i moja mama zawsze im gotowala taki duzy gar, warzywa , kasza peczak i jakies kosci i mieso. Lekarze mowia ,ze pies ni ejest przyzwycxzajony do gotowanych potraw a juz na pweno nie cieplego jedzenia. Ja sama wybadalam co i jak i karme mam dobra i puszeczki dla niej traktuje jako dodatek i urozmaicenie, ale staram sie jej ni edawac naszego jedzonka. Wiem czasami az mnie skreca z zalu idaje. Ona lubi nawet winogrona i ogorki kiszone taka mam psiunie. A za prazona kukurydza przepada. Tylko to wykancza jej brzuszek i nie daje.

A skad wiesz kiedy pojawią sie pasożyty? Jak zaczną wychodzic z kałem to juz pies jest zarobaczony na maxa, jak nie chcesz co pół roku odrobaczac to zawsze możesz dac kał do badania wkierunku pasozytów, jak czystko to nie odrobaczasz. Ja daje kości do gryzienia ale uwaga te prasowane ale nie te przeźroczyste niby tylko te białe, nie niszcza zebów. Po dobrej karmie z pyszczka nie wali. Ew polecam odkamienianie zebów w razie smrodu. Kąpiel to tylko własnie jak sie w kupie wytarzaja czy błocie. Psu nie obcina pazurów, sam ściera. Suka natomiast śiera tylko tylnie łapki, miała kontuzje przedniej i teraz nie ściera tam...i podcinamy raz w miesiącu. Uszy czyścimy.

Jak pojawia sie pasożyty to pies jest juz zarobaczony na maxa... Jak nie chcesz co pół roku to kupa do badania, jak czysto to dac spokoj i tyle. Po dobrej karmie nie wali z pyszczka, ew można kamien z zebów u psiaka ściagac. Pazury jak nie sciera tylko przycinać. Uchy czyścic. Ja tez kapie tylko jak sie ubrudzą. Te psy sa bardzo łatwe w pielęgnacji.

CO SIE DZIEJE Z TYM KAFE.... Nie tabletki na odrobaczenie nie działaja pół roku... nie trzymaja sie w organiźmie pół roku...

CO SIE DZIEJE Z TYM KAFE.... Nie tabletki na odrobaczenie nie działaja pół roku... nie trzymaja sie w organiźmie pół roku...

oczywiscie nie mozna czekac az robale zaczna masowo z psa wylazic ale obserwowawc kupy, jak pies ma robale to zawsze cos wyjdzie niestety, srodki do odrobaczania nie sa dla organizmu psa obojetne, to silna chemia

Dlatego badac kupe, co prawda lekarze nie czesto chca to robic bo i po co jak można dac tablety i miec w nosie, to samo dorosłemu psu polecam raz w roku zrobic morfologie tak dla świętego spokoju

psa odrobacza sie raz na pol roku, okres ochronny po lekach to wlasnei pol roku, wiec po odrobaczeniu jak sie nagle zarazi robalem to i tak lek go zwalczy. Do autorki....ja jestem za karma sucha i choc mam psiunie co starsznie mnie prosi o kawalek mojego jedzonka, nawet mi spiewa i mruczy opere tak to wyglada. Podstawa jest sucha karma, ale dobrze dobrana i nie zadna akurat ta polecana przez weterynarza. Sprawdz zawartosc aby miala wszystkie wymagane skladniki w odpwiednich ilosciach co do wieku. JA mieszam sucha z puszka. MAm puszke na 2-3 dni i tyle. A czasami dam sucha i doleje do tego kilka lyzek zupy i pies zyje i ma sie dobrze i zdrowa jest. A wiadomo nasze jedzonko jest dla nich atrakcyjne. Jak bylam mala tez mielismy psy i moja mama zawsze im gotowala taki duzy gar, warzywa , kasza peczak i jakies kosci i mieso. Lekarze mowia ,ze pies ni ejest przyzwycxzajony do gotowanych potraw a juz na pweno nie cieplego jedzenia. Ja sama wybadalam co i jak i karme mam dobra i puszeczki dla niej traktuje jako dodatek i urozmaicenie, ale staram sie jej ni edawac naszego jedzonka. Wiem czasami az mnie skreca z zalu idaje. Ona lubi nawet winogrona i ogorki kiszone taka mam psiunie. A za prazona kukurydza przepada. Tylko to wykancza jej brzuszek i nie daje.

witam ponownie..ostanowilam odnowic temat bo strajk glodowy u mojego psa trwa nadl.Doszlo do tego ze gardzi nawet kielbaska..nie sadze ze jest chora bo jak dodalam do karmy i ryzu kurczaka pieczonego to zjadla. jak sie jej poda dla sprawdzeia np sera zoltego tez zje.. Ludzie pomozcie bo ja juz wymiękam:(((( pomoglo na 1 raz skropienie oliwa z oliwek suchej karmy,teraz juz nawet to sie nie sprawdza. niby normalnie sie bawi w ciagu dnia-choc nie jest tak aktywna jak wczesniej bo jest oslabiona przez niejedzenie..