Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fotograf po prośbie

prośba do par młodych

Polecane posty

Gość fotograf po prośbie

Drogie pary mam ogromną prośbę, dotyczy ona plenerów, jeśli nie macie jakiegoś fajnego pomysłu na tzw. plener tematyczny dajcie sobie z tym spokój, zapanowała jakaś taka dziwna moda na tzw. plenery tematyczne, czyli jak para młoda lubi paintball to wyciąga w Łazienkach karabiny i z groźnymi minami czai się za drzewami celując w siebie, jak pan młody jest kibic to koniecznie musi mieć szalik klubowy do garnituru, a jak lubi boks, to ładują się z młoda po twarzach, kiedy zaś podobają mu się motury i nie daj pech ma jaki w garażu to od razu z mina twardziela i ciemnych okularach dosiada maszyny. Litoooooości plissss to ma być sesja ślubna, a nie tani dramat czy pożal się boże komedia w amatorskiej obsadzie.

Gość kajdzior
dobre :)

Gość fotograf po prośbie
I nie chodzi mi o to, że nie można podejść do zdjęć odważniej, jak najbardziej nie musi to być kuku pod kieckę i spontaniczny cmok w kolanko, a zdjęcia mogą mieć przestrzeń, kolory czy klimat, którego nie mają zdjęcia amatorów za 1500, ale niech to przede wszystkim będą zdjęcia ślubne, co docenicie po latach oglądając bez zażenowania swoją pamiątkę, gwarantuje.

Gość wewqe
a co ci do tego jakie kto ma zdjęcie ślubne? swoje zrob sobie takie jakie chcesz a nie wpierdalasz sie do inncyh

Gość wewqe
pan fotograf pewnie lubi sesje pary na torach i w parku na laweczce

Gość fotograf po prośbie
Dobrze, to ja już idę na te tory ;-]

Gość wewqe
teraz to nie idz bo zasypane

Gość fotograf po prośbie
To poproszę parę młodą, żeby wzięli ze sobą gogle i deski lub narty, będzie tak cool na tych torach :-]

Gość do mnie
my mielismy normalna sesje zdjeciowa wsrod kwiatow a pozniej zrobilismy pare na plazy:) ale do wody nie weszlam mimo ze cieplo bylo.

Gość do mnie
autor ma racje. Sesja slubna ma byc piekna a nie cyrk z tego robic.

Gość fotograf po prośbie
Prawda jest taka, że teraz mnóstwo fotografów idzie na łatwiznę, zamiast nauczyć się wykorzystywać maksymalnie pozornie banalne klimaty, wręcza młodym płetwy czy karabin lub siekierę licząc na to, że wywoła zachwyt swoją oryginalnością, a nie widzi, że ociera się o granice złego smaku. Dlatego wg mnie lepsza ta pogardzana ławka w parku, ale z pięknie wykorzystanym światłem i odpowiedni wkomponowaną w obrazek parą młodą, niż sesja na pożyczonym quadzie.

Gość wewqe
jesli ktos nie chce sesji na lawce w parku tylko chce oryginalnie? po swojemu to co?

Gość fotograf po prośbie
To idzie do ciebie ;-)

Gość fotograf po prośbie
Poza tym sesje na quadzie, przy samolocie lub w starym szpitalu psychiatrycznym nie są już takie oryginalne ;-) Co drugi początkujący fotograf to oferuje chcąc powiedzieć: patrzcie jaki jestem oryginalny, ja to mogę zrobić sesję nawet w oborze.

niektóre pary poprostu przesadzają, chcą mieć i być bardziej. tak traktują cały swój ślub i potem przyjęcie weselne. prześcigają się pomysłami, jakby był to jakiś konkurs na myśl zasady "obym miała lepiej niż kasia rok temu" Najważniejsze żeby goście się świetnie bawili, ale na to wpływa tylko ogólna atmosfera, energia pomiędzy PM i muzyka. Fajerwerki, gołąbki, żenujące tańce i nudne prezentacje mogą tylko spowodować zdegustowanie

Gość też fotograf
no właśnie te żenujące pierwsze tańce rodem z ameryki dobrze że zajęci sobą i tą komedią nie widzicie min waszych gości hahaha

Gość mirka__tr
Zgadzam się, rozumiem, że kichowate plenerki z parasolka w ręku i butelka szampana to domena starych dinozaurów fotografii, ale ci młodzi wcale nie sa lepsi z tymi udziwnieniami i z tym pędem do oryginalności, do tego żeby się wyróżniać, mało który fotograf potrafi zrobić klasycznie, ale pięknie, bez kiczu, ale i bez tych głupawych gadżetów

Gość poślubna
nie wiem czemu wam nie pasują cudze zdjęcia. Przecież to nie wy i nie wasze życie. Skąd w was tyle zazdrości? bo inaczej tego nie można nazwać. Skoro ty autorko masz taką i taką sesję ślubną to sobie ją miej i nikomu nic do tego tak samo do sukni, samego przyjęcia weselnego itd ! skąd ta pewność że ty jesteś taka NORMALNA? Przecież dla mnie ty i twoja sesja możecie być ohydni i pozbawieni gustu i nie tworzę przez to tematu na forum żeby się tu wyżyć. Nikt nie musi mieć romantycznej sesji z parasolką w parku tylko dlatego że dla ciebie to jest normalne. A sesję się robi dla siebie nie dla innych i wara ci od tego!

Gość oburzona115
Właśnie wara ci od tego!!!

Gość oburzona115
tylko od czego i komu ta wara? ...

Wg mnie każdy robi sesja tam gdzie mus się podoba i z tematem jaki chce. Co mnie interesują cudze prywatne zdjęcia? Gustów są miliony, tak samo jak fotografów i pomysłów na plener, każdy wybierze coś pod siebie. My robimy plener nad morzem bo zawsze mi się taki marzył :)

Gość wewqe
fotograf po prośbie a po co maja do mnie przychodzić?

Gość ManiaWszędobylska
Dla mnie nawet sesja na quadzie może być ok pod warunkiem, że młodzi mają coś wspólnego z quadami. To samo z karabinami, sesją na stadionie czy w jakimkolwiek innym miejscu. Mnie denerwuje jeśli ktoś ma zdjęcia karabinem a nawet nie trzymał żadnego w ręku. Parka pozuje przy fortepianie-pan młody "gra", panna młoda "słucha"- chociaż on nawet nut nie czyta. To dopiero jest żenujące i nienaturalne.

Gość fotograf po prośbie
Dokładnie o tym właśnie pisałem.

Gość Nie pomogę
niestety....