Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaantygonka

PANIKA PANIKA PANIKA czyli pierwszy porod !!!

Polecane posty

Gość aaaantygonka

czesc! to moja pierwsza dzidzia, porod za miesiac, rodze za granica i mam wybor - naturalnie lub cc, szczerze to naczytalam sie troche i naogladalam filmikow i chyba mimo wszytsko cc jest lepsze mimo powikla jakie moga byc , jak uwazacie? jak bylo u was? wiem ze to sprawa indywidualna ale ....

Gość mama_mloda bo 26latek
ja tez wole 10000razy bardziej cc, niz naturalny, i taki mialam ale ze względow medycznych bo nie bylo postepu porodu. tak bardzo sie balam urodzic lezalam na sali 5 dni przed porodem i sluchalam jak babki wyją:o chwala ze mialam cc, nawet ten bol po i dochodzenie do siebie to pikuś jak dla mnie

Gość mama_mloda bo 26latek
oczywiscie kobiety roznie reaguja,moja znajoma dochodzila do sibie po cc 3 tygodnie,ja smigalam po 3dniach juz wyprostowana

Gość aaaantygonka
myslisz?? ja nie chcialabym zeby mi cos tam pekalo alb mi cieli :/ moja kuzynka pekla do samego odbytu :( o i chyba lepiej dla zycia seksualnego, ja na szczescie jesszcze w szpitalu nie jestem ale chodze jak na szpilkach juz :/

ja rodzilam naturalnie, nacieli mnie pozszywali, juz 2h po porodzie smigalam bez problemu. Teraz przez chwile grozila mi cesarka i malo zawalu nie dostalam. To operacja. Mam nadziejeje, ze nie bedzie takiej koniecznosci i synek tez urodzi sie naturalnie.

aaa i porod sn i naciecie krocza nic nie zmienilo w naszym zyciu sexualnym ;) wszystko jest w stanie idealnym :)

Gość aaaantygonka
ale jak peka tam tp pewnie musi strasznie bolec :/ ja sie od przyjaciolek nasluchalam o problemach z seksem, bolu tam, problemach z oddawaniem moczu ... :-/ nie wyobrazam sobie naturalnego porodu

mnie nacieli w odpowiednim momencie, nawet nie czulam i dzieki temu nie peklam. nacieta tkanke mozna rowno pozszywac i wszystko jest ok. Nie mam problemow z sexem ani oddawaniem moczu. Nie wyobrazam sobie z wlasnego wyboru decydowac sie na operacje jaka jest cesarka. Rodzilam bez znieczulenia, nie powiem bolalo i to strasznie, na koniec czulam nawte jak rozchodza mi sie kosci biodrowe... bole mialam krzyzowe i musialam lezec caly porod, lekko nie bylo, ale i tak mimo wszystko dla kobiety i dziecka lepszy jest porod naturalny, oczywiscie jesli nie ma wskazan do cc i komplikacji. Ja znowu slyszalam same styraszne historie odnosnie cesarki :/

Gość aaaantygonka
u mnie obawy przed naturalmnym porodem wynikaja tez z zylakow odbytu ktore podczas parcia anwet w toalecie niesamowicie krwawia i mam nieokreslona dziwna przypadlosc - pojawiajace sie przy dluzszym siedzeniu lub lezeniu na twardym opuchlizny kosci ogonowej, wole nie ryzykowac