Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jestem na diecie

Przedświąteczna dieta. Kto ze mną?

Polecane posty

Cześć wszystkim ;). Zaczynam przedświąteczną, dwudziestodniową dietę. Odchudzam się już ponad 3 miesiące i jest mnie mniej o 6 kilogramów, chciałabym do świąt zrzucić jeszcze 4 kilogramy. Mam nadzieję, że mi się uda - będę ćwiczyć 5 dni w tygodniu, zjadać 1000 kcal dziennie i wierzyć w to, że potrafię schudnąć! :) Dam radę, bo mam motywację. Kto ze mną? :D Będę zapisywać moje wyniki i wszystko inne to będzie mój mały dzienniczek, lub spisownik.

Gość Ewelinaaaaaaa
hej. jestem z Tobą:). Tez wymysliłam sobie do Świąt "zacisnąć pasa", bez oszukiwania. W ramach postanowienia adwentowego:). Waga podobna-ok 85 kg, jutro podam:).

Gość Ewelinaaaaaaa
A mój plan to 5 małych posiłków co 2-3 h o stałych porach. Ograniczenie chleba i zero słodyczy. 2-3 razy w tygodniu kijki. No zobaczymy ile sie uda przez te 20 dni:).

Gość jvsxvoix zxvxvxvxvx
ja tez, ja tez. Ja bym chciala schudnac najwiecej jak sie da :)

Świetnie dziewczyny, dołączajcie, dołączajcie! Ale pamiętajcie, by się nie poddawać i wytrwać w kupie do końca = 24 grudnia! Dzielmy się przepisami, ćwiczeniami, etc.. :) Ja już złożyłam zamówienie u Mikołaja na gazetkę Shape z najnowszą płytką Ewki Chodakowskiej, dzięki której udało mi się zrzucić już 6 kilogramów. :) Ale ostatnio przestałam ćwiczyć i zdrowo się odżywiać, więc straciłam energię i się przeziębiłam, więc wracam na nowo! Wzbudzimy zazdrość w rodzinie, gdy założymy sukienki i nasze nogi będą nieziemskie! (taki mój plan :)! PS Dieta+ćwiczenia= SUKCES Już macie plan co jutro na śniadanko? Ja musli ;)

Gość Ewelinaaaaaaa
To ja sobie zrobie płatki owsiane na wodzie z jabłkiem i sliwką. Moze banankiem. A dziś powiem co zjadłam: oceńcie czy ok. 1)2 kromki razowego pieczywa z serkiem, ogórkiem i sałatą 2)banan 3) zupa krem z groszku i kawałek gotowanego indyka 4) banan 5) 1 kromka chleba razowego z sałatą i 5 plasterków kiełbasy+papryka marynowana po drodze 2 kawy, zielona herbata i zaraz jeszcze raz zielona.

Gość jvsxvoix zxvxvxvxvx
ja przed rozpoczeciem diety wole sobie zrobic 3 dniowa glodowke i wtedy zaczac jesc malo :)

Gość yjuhtgtfdrs
polecam do dietki dołączyć picie Yerba Mate- na pewno zjemy mniej i szybciej schudniemy w towarzystwie tego naparu- sprawdziłam na sobie ;) Poczytajcie: http://yerbomaniaczka.blog.pl/

Gość Ewelinaaaaaaa
Hej:). Czy nie czułam się głodna? Czułam:). Ale to kwestia przyzwyczajenia siebie i skurczenia się żołądka. I przez pierwsze dni będzie cięzko a potem z górki. Tak sobie wmawiam:). Miłego dnia. Warzyłam się i jest 85, 4 kg.

Ja w tym tygodniu skupiam się na jedzeniu porządnego śniadania i zamienienia przegryzania niezdrowych rzeczy na marchewki, suszone morele etc. A Wy na czym się skupiacie w tym, pierwszym tygodniu przedświątecznej diety? :D Ja mam podobnie Ewelino z głodem na początku się czuję głodna, ale to po 4 dniach mija i jest dobrze ;)

Plan treningowy na ten tydzień, choć zacznę dopiero jutro, ponieważ teraz jestem chora i dostałam nakaz leżenie w łóżko od lekarza.. Środa - brzuszki + przysiady (bo jeszcze choroba mnie trzyma) Czwartek - ćwiczenia z grudniowej płyty Chodakowskiej (ok.15 min) + ćwiczenia na uda + Fat Burning (ok.20 min) Piątek - ćwiczenia na uda + Killer (ok.20 min) Sobota - Fat Burning (ok.20 min) + ćwiczenia na uda Niedziela - Ćwiczenia na uda i na boczki + ćwiczenia dla narciarzy z Shape'a (czas się przygotowywać do ferii :) ) A Wy jakie plany odnośnie ćwiczeń macie?

Ja też jestem z Tobą! Od 2 tygodni się odchudzam, do Świąt chciałabym schudnąć 3-4kg. Mam nadzieję, że się uda!! Ponieważ już dużo w życiu nabroiłam z odchudzaniem i nie wyszło mi to na dobre, bo mam teraz do zgubienia ok 13kg to wzięłam się za siebie. Stosuję piękną i smaczną dietkę, już jestem chudsza o 2,8kg. Mam nadzieję, że nie będę miała efektu jo-jo:-) Moja pani dietetyk zapewnia mnie, że uda mi się nie tylko schudnąć, ale też uniknąc efektu jo-jo. Chyba jej uwierzę, ponieważ z moją koleżankę odmieniła tak, że jej zazdroszę, że jest teraz taka chuda i do tego może jeść wszytsko;-) Nie poddaję się, będę walczyć!! waga wyjściowa 75kg po 2 tygodniach diety 72,2kg:-) Cel 60kg wzrost 166cm

Gość 1-1-
jaka masz diete tzn co w niej jesz ?

Trzymam kciuki, MARIA5 za Ciebie ;) A powiedz, gdzie ta dietetyczka? Bo bez efektu jojo brzmi CUDNIE 1-1- jeśli chodzi o mnie a podejrzewam, że o Marię to jem mniej o wiele bez słodyczy ;)

Gość Airet
Jestem na diecie, Witaj. Podziwiam Twoje samozaparcie w realizowaniu sztywnego planu! Ja bym tak nie umiała. Chętnie sie przyłączę, tym bardziej, że z koleżanką o nicku "jvsxvoix" się już znamy z innego tematu :) :) Ale ja to nie wiem czy tu pasuję, bo dla mnie sukcesem jest to, że trzeci dzień lodówka jeszcze jest w miarę cała i stoi na swoim miejscu. A tu takie fit dziewczyny, raczej wysiądę w przedbiegach... chociaż ta sukienka wigilijna naprawdę kusi :):) Motywacja całkiem niezła!!! :) Moje założenie, to po prostu zrzucić we własnym rytmie, w dłuższym czasie tyle, ile organizm "zechce". I tak będę się cieszyć, naprawdę. Do tej pory od 3 lat żyję strasznie niezdrowo, więc głównie postawiłam właśnie na to - więcej witamin, owoców, ruchu, a mniej słodyczy i chłapania po nocach ;) ... :) Zapiszę sobie temat :)

hej:-) 1-1 - jem w diecie 5 posiłków co 3-4 godziny, z czego trzy są duże, a 2 małe. Jem to co lubię i to co jest dostępne sezonowo:-) Dzisiaj na śniadanie zjadłam tosta z sadzonym jajkiem i sałatką z pomidorami, na drugie śniadanie zjadłam 2 owoce, na obiad miałam zupę dyniową z orzechami i imbirem (PYCHA!!!), na podwieczorek kabanosa, a na kolację sałatkę z gotowanych warzyw z wędzoną rybą i sosem miodowym. Posiłki szybkie do przygotowania i smaczne. Moje maluch wcinały zupę dyniową, aż im się uszy trzęsły:-) Mam dwoje dzieci: Amelkę 4l i Franka 2l:-) Myślałam, że jedzenie regularne nie jest możliwe, ale udało się nad tym zapanować, ponieważ moja pani dietetyk, powiedziała mi, że jak nie mogę zjeść tego co mam zaplanowane w diecie to powinnam sięgnąć po coś małego, typu owoc, czy jogurt, a zaplanowany posiłek zjeść później. I wiecie co to działa, bo miała ostatnio takie strasznie zabiegane 2 dni, zrobiłam tak jak mi zaleciła moja dietetyk i nadal chudnę:-) Jestem na diecie - ponieważ jestem w Warszawy chodzę do p. Ani Englisz do SetPoint. Moja koleżanka u niej była i jak na razie trzyma formę i efektu jo-jo u niej nie widać. Mam nadzieję, że ja też tak będę miała. nie poddawajcie się dziewczyny na pewno każdej z nas uda się osiągnąć cel:-)

Gość Airet
Wow, ta zupa brzmi rewelacyjnie... aż mi ślinka pociekła na ten specjał. Uwielbiam "dziwne" dania i łączenie teoretycznie niepasujących smaków!! :) :) Uwielbiam na przykład mięso z ananasem ale na ostro - doprawione pieprzem i chili. A podasz przepis na ta zupę? :)

Airet dołączaj do nas dołączaj! Pamiętaj, że nie ważne jest to ile razy upadasz, a ile razy wstajesz i dlatego ja dziś jestem chudsza o 6 kilogramów, choć bywało różnie - miałam napady słodyczy, czy chipsów ewentualnie białego chleba z pomidorem (którego nie jadłam).. Ja tak jak Ty - zdrowo i racjonalnie chcę chudnąć tyle ile organizm zechce choć miło by było gdybym za rok o tej samej porze była chudsza o.. około 25 kilogramów! ;) Dawaj, kochana! Ja nie jestem wcale fit.. ! Choć bardzo bym chciała i do tego dążę.. ;) Sukienka ma wymarzona czeka, więc muszę podołać. Jeszcze 18 dni ;D

Airet oto przepis na zupę. Daj znać czy Ci smakowała? jestem ciekawa czy takie połączenie zaakceptujesz:-) Zupa z dyni z imbirem i orzechami 1,5 szklanka miąższu z dyni, 1/2 cebulki, ząbek czosnki, łyżeczka masła, łyżka orzechów, 1,5 szklanki bulionu warzywnego, ziele angielskie, liść laurowy, imbir, sól, pieprz. Masło roztop na patelni i podsmaż na nim drobno posiekaną cebulę, czosnek i pokrojoną w kostkę dynię. Następnie przełóż do garnka i zalej bulionem. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Wszystkie składniki gotuj do czasu, aż staną się miękkie. Następnie zmiksuj zupę i dopraw ją imbirem, solą i pieprzem. Przed podaniem posyp uprażonymi na suchej patelni orzechami:-)

Cześć dziewczyny chciała bym do was dołączyć od 3 dni jestem na diecie kopenhaskiej ale tam straszna cisza na forum a w końcu cel mamy ten sam utrata tych okropnych kg :(.Moja waga wyjściowa 74 kg cel 63 kg.Mam bardzo dużą niedoczynność tarczycy może jest ktoś z podobnym problemem i zna jakaś skuteczna dietę jutro mam ważenie zobaczymy czy co kol wiek ubyło.Pozdrawiam

Gość Airet
Hej :) Zupa z dyni wyszła super, nie tyle to zupa, co delikatny i smakowity krem. No i na ostro. :D Ciekawy smak, na pewno będzie u nas jeszcze nie raz. Dziękuję. :) :) A co u Was? Bo tak cicho tu.

Cieszę się, że przybywają nowe osoby! Zapraszam, zapraszam! Dołączaj do nas, cel ten sam, a droga i tak wyboista ;) Jestem po treningu z Ewą Chodakowską i można wyciskać pot! A to było tylko 15 minut. Muszę zmienić intensywność ćwiczeń, bo jak się okazuje nie daje rady już po kardio, a jeszcze w planach fat burning.. :D Ale wszystko ogarnę w następnym tygodniu, choć zapowiada się równie ciężko - szkoła, sprawdziany, ostatnie zaliczenia! O rany...

Dziś jest ciężej, bo mam okropne zakwasy.., ale daję radę, po południu porcja ćwiczeń - fat burning (15 min) i najnowsza płyta Ewki (15 min) . A Wy jak? Jakie preferujecie aktywności fizyczne? :D

Gość aromatyczne pomelo
hej dołączę do Cb jeśli się nie pogniewasz :P jestem już jakiś czas na diecie na razie 2kg mniej na 1200kalorii.... ważyłam 68 teraz 66 może to nie jest tak że chcę się odchudzić w 15 dni ale za 15 dni mam termin ważenia więc się dołączę bo tylko czytam różne wpisy a na żadnym topiku się nie udzielam... ogólnie do lipca chciałabym ważyć 54kg więc mi się nie śpieszy z jakimiś dietami cud... mam 20 lat i tylko 160cm wzrostu... miło mi będzie się dołączyć do Twego topiku :D