Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneta90,

mam tak paskudna cere ze bez makijazu moglabym

Polecane posty

Gość aneta90,
a czy do endokrynologa moge isc w makijazu?? wiem ze to glupie pytanie ale nie znam sie na tym i nie wiem czy chcialby ogladac moja cere ale od tego jest przeciez dermatolog

Gość aneta90,
jak mam sobie znalezc chlopaka z taka twarza?? nie zartuj :O

Gość magdaadgMM
tak koleżanko, jestem tego niemalże pewna, a że ty byś się nie podjęła to twój problem, widocznie masz zbyt skąpa wiedzę. badania powinna zrobić, żeby mieć czarno na białym czego ma za dużo a czego za mało i dostosować preparat do indywidualnych potrzeb. ale że przyczyną są hormony to jest niemalże pewne

Gość aneta90,
treffvvdf a Ty tez mialas problemy z cera?? pomogly Ci te hormony??

Gość treffvvdf
ja byłam u ginekologa w makijażu bo się wstydziłam chodzić bez, ale spod makijażu i tak widać było że mam grudki wiec nie miał problemu stwierdzić tego. endokrynolog też nie będzie musiał się przyglądać tym krostom dobrze, tyle żeby wiedział że problem rzeczywiście jest

Gość bwcvwje
"widocznie masz zbyt skąpa wiedz" och tak, z pewnoscia :classic_cool: tylko osoba o skapej wiedzy moze napisac co czlowiekowi dolega bez obejrzenia skory i zrobienia badan, bo tylko osobie ze skapa wiedza wydaje sie, ze cos wie :)

Gość aneta90,
no to dobrze bo dla mnie to katorga wyjsc bez makijazu, czuje sie wtedy jakbym byla naga :(

Gość rewolucjonistska
tez kiedyś miałam pełno syfów, używałam najpierw jakiś sklepowe specyfiki później apteczne od dermatologa i nic, teraz myje twarz szarym mydłem a jeśli wyskoczy mi syf to smaruje olejkiem z drzewa herbacianego, wole naturalne rzeczy. na blizny nic się chyba nie poradzi, dobry korektor albo laserowe usuwanie w gabinecie

Gość bwcvwje
ja chodzilam bez makijazu do derma, zeby widzial dokladnie co sie dzieje, jak sie wstydzic, to wez ze soba chustki do demakijazu i podklad, przed wizyta zmyja a po wizycie naloz w toaecie np

Gość treffvvdf
miałam, chociaż u mnie to głównie zakroszczona była broda i żuchwa , na czole miałam od czasu do czasu. robiły mi się takie gule podskórne które bolały , nie bardzo chciały się wycisnąć a potem leciała z nich ropa i zostawały ślady. dostałam diane35 w połowie czerwca a na efekty czekałam do jesieni, choć już po pierwszym opakowaniu było widać różnicę.teraz mam buzię jak marzenie, ale..zamierzam się właśnie wziąć za blizny

Gość bwcvwje
na blizny to mozesz zaradzic jak juz nie bedziesz miala zaognionej skory, bo nie ma co teraz kombinowac, zeby sobie stanu zapalnego nie zwiekrzac ­ jak masz kase to kup sobie dobry krem ze sluzem slimaka

Gość magdaadgMM
no dobrze dobrze, powiedziałaś co wiedziałaś a teraz idź już spać ja twoich zabobonów nie komentowałam , więc o co ci chodzi? ty jej możesz napisać "kup wiesiołka" "kup zioła" , bo ty wiesz co jej pomoże, ja oczywiście się mylę, chociaż dziewczyna z kosmetycznej strony robiła już niemalze wszystko, mhmm.... skończ już dziecino!

Gość aneta90,
a i jeszcze jak wyglada takie badanie? bedzie mi gdzies "zagladac" czy tylko popyta i pobierze krew? i czy trzeba miec skierowanie?

Gość treffvvdf
popyta i da skierowanie na badanie krwi do endokrynologa trzeba mieć skierowanie i podobno długo się czeka ale można iść prywatnie

Gość aneta90,
no mi wlasnie tez wyskakuja takie podskorne bolace z ropa w srodku fuuj :( ale i tak najgorsze sa te plamy i blizny, jestem strasznie blada i te czerwone slady wygladaja okropnie, czuje wstret jak na siebie patrze :(

Gość bwcvwje
dziecino? buhahahahah :D nie rozsmieszaj mine :D tak, mozesz jej napisac co jej MOZE pomoc (tak jak ja jej pisze co jej MOZE pomoc a nie co NA PEWNO pomoze) ale na boga - ty ja DIAGNOZUJESZ PRZEZ FORUM!!! nie widzisz roznicy? :O

Gość treffvvdf
tu macie cytat o trądziku u dorosłych i nie kłóćcie się: " Dermatolodzy mówią o złożonym powiązaniu kilku wzajemnie na siebie oddziałujących czynników o charakterze tak hormonalnym, jak genetycznym i bakteryjnym. Przyjmuje się jednak, że kluczowe znaczenie przy powstawaniu trądziku w wieku dojrzałym mają zaburzenia hormonalne tłumaczy dr Agnieszka Szewczyk z Kliniki Dermatologicznej Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego"

Gość magdaadgMM
nie diagnozuję bo tego to nawet endokrynolog nie zrobi bez badań, pisze jej gdzie powinna szukać przyczyny i taka jest prawda jak tego nie wiesz to na prawdę twój problem ale nie musisz czepiać się tych którzy to wiedzą

Gość bwcvwje
o ile to jest TRADZIK a nie inna choroba skory, bo przypominam ze nie kazdy pryszcz to od razu tradzik :) 🖐️

Gość bwcvwje
nie diagnozujesz? dlaczego wiec z taka pewnoscia piszesz ze to hormony?

Gość magdaadgMM
tak, dziecino - MENTALNA , bo tyle mogę stwierdzić na podstawie tego , co piszesz. daj już sobie spokój, w dupie mam to czy się ze mną zgadzasz, ale nie zaśmiecać topa dziewczynie

Gość magdaadgMM
przeczytaj cytat, który wkleiła tre..coś tam ( przepraszam :-) ) to będziesz wiedziała, skąd moja pewność. ja po prostu już o tym słyszałam.

Gość kafeterianka szklanka
falvit pomaga

Gość magdaadgMM
22:44 [zgłoś do usunięcia] bwcvwje o ile to jest TRADZIK a nie inna choroba skory, bo przypominam ze nie kazdy pryszcz to od razu tradzik ale my rozmawiamy o trądziku , bo zakładam, że jak nie ona sama to lekarze u których była potrafią stwierdzić czy to trądzik czy np. zakażenie gronkowcem

Gość bwcvwje
ja tez takie rzeczy wiem, ale powtarzam, nie kazdy pryszcz to od razu trądzik :) i dlatego ja bym sie nie pokusila o zadne diagnozowanie, tak jak ty :) natomiast moge polecic rzeczy, ktore zazwyczaj sa pomocne bez wzgledu na to, jaka jest przyczyna wypryskow 🖐️ a jesli dla ciebie wiesiolek i ziele uczepu jest zabobonem, to znaczy ze jednak gowno wiesz 🖐️

Gość bwcvwje
"ale my rozmawiamy o trądziku , bo zakładam, że jak nie ona sama to lekarze u których była potrafią stwierdzić czy to trądzik czy np. zakażenie gronkowcem " pod warunkiem ze lekarz nie poszedl na latwizne i nie byla kolejna tasmowo zdiagnozowana jako tradzikowa pacjentka, bo i tak sie zdarza niejednokrotnie 🖐️ podstawa sa wymazy i badania hormonalne

Gość bwcvwje
"widzę że się teraz próbujesz gładko wykręcić od głupiego zdania" które zdanie nazywasz głupim? :)

Gość aneta90,
dziewczyny nie kloccie sie! kazda z Was powiedziala mi cos wartego uwagi i napewno wezme to pod uwage,dzieki :) kurde wlasnie wyczytalam ze endokrynolog robi tez badanie takie jak u ginekologa usg, troche sie boje bo nigdy nie bylam u ginekologa i nie mialam jeszcze takich badan :(

Gość tez tak mialam i
tylko izotek może cie uratować

Gość dobraaaaada
przeczytałam tylko kilka wypowiedzi wiec nie wiem czy ktos Ci polecil - olejek z drzewa herbacianego. kupujesz w aptece ok 10 zl i stosujesz jak tonik ocziwiscie rozcienczasz z woda ja w proporcji 1:4 dla wody. mozna wiecej wody dodac tak zeby nie wypalalo Ci buzi. i taki tonik 2 razy dziennoe. najleppszy, skuteczny sposob na syfki i oczyszczenie twarzy