Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiki...

Sucha skóra na rączkach i nóżkach u niemowlaka...nic nie pomaga!

Polecane posty

Gość Wiki...

Co pomogło waszym maluchom i dlaczego tak nagle cos takiego sie pojawiło? Alergia na kocyk?

a w czym malucha kąpiesz i czy czymś smarujesz? poza tym jest suche powietrze w domu i wszędzie

Gość gbdtyhrsgb
Jezlei chodzi ci o luszczący ale nie suchy naskórek to smaruj raz, dwa razy dziennie parafiną . Kupisz w aptece za grosze :) nam pomoglo od razu i nie wrocilo

Gość logic is for pussies
u mojej córki pojawiło się ok 3 miesiąca i było sygnałem uczulenia na mleko. Po odstawieniu nabiału, wołowiny, cielęciny, jajek i kurzego mięsa, wdrożeniu odpowiedniej diety i pielęgnacji znikneło. Uczulenie na kocyk raczej nie - to by były krostki i zaczerwienienia. Złuszczaj to delikatnie przy kąpieli, smaruj jakimś mocno nawilżającym kremem np emolium emulsja do ciała, elo-baza, w ostateczności zwykly linomag. Jeśli karmisz piersią, to rozważ odstawienie nabiału na kilka tygodni.

U nas też pomogła PARAFINA :) nie ma zapachu jest tłuściutka i szybko zadziałało . Emolium oczywiście też ale o wiele droższy jest więc najpierw wyprubuj parafinę , jeżeli chodzi o małe ilości u nas były to stopy i dłonie

Gość polecam emolium
do kapieli i cutibaza po kapieli

Gość graawro
u nas super się sprawdził Alantan plus, to jest dopiero tłuścioch :)

Gość To zależy ...
To alergia, bądź czujna na to, czym karmisz dziecko i na każdą nową rzecz w domu.

Gość Wiki...
Dziękuję za info:) Synek jest alergikiem, odstawiłam już dawno temu mleko, przetwory, jaja, maliny, truskawki, czekoladę, miód itp., tylko, że latem miał alergię na buzi i schodziło, teraz ma na rączkach i nóżkach i jak walka z wiatrakami...Emolium do kąpieli go uczuliło, balsam nie, ale nic nie pomógł, oliwka też nie, krem bambino, mustella ochronny tłuścioch też nie..w końcu lekarz przepisał dexeryl i już drugi tydzień używam i nic...Czy to może być uczulenie na kurczaka?

Gość graawro
autorko, ja może nie na temat... ale jeśli synek jest alergikiem polecam Ci odczulanie i biorezonans i medycynę niekonwencjonalną. U większości dzieci moich znajomych nie ma śladu po azs.

może być też uczulenie na kurczaka, ale posmaruj jeszcze - dexeryl u nas działał rewelacyjnie (zapomniałam już nawet, że go używałam) i Aveeno - krem na bazie owsa, ale trzeba smarować często - ze 4, 5 razy na dzień

Gość Wiki...
Tylko, że brzuszku, pleckach, pupie i buzi wszystko jest w porządku...Podaję mu już jedzonko, mały jest uczulony na jajko, więc pewnie też i na kurczaka. Jest taka alergia?

my dostaliśmy cetalergin w kropelkach na takie cuda ale nie każdy lekarz o tym myśli, może zapytaj

Gość gość
Mój 3 miesięczny synek od tygodnia ma suchą skórę na nóżkach. Smaruje oliwką i używam kosmetyków z Ziajki. Na rączkach na brzuszku jest wszystko ok, tylko kolanka i łydki mają taką lekko twardawą skórkę. Jakaś rada? Synek nie jest alergikiem, nie karmię piersią, próbowałam już kilku oliwek, próbowałam smarować linomagiem. Może parafina pomoże?

Gość gość
Odstaw oliwkę, bo po niej skóra jest bardziej sucha. Zamiast tego kąp synka w emolientach i natłuszczaj skórę emulsją emolium. Dodatkowo zacznij podawać probiotyk latopic. Raz dziennie przez 3 miesiące. Ten probiotyk świetnie działa przy azs. U nas problem suchej skóry zniknął po zastosowaniu latopicu już po 3 tygodniach Tutaj masz zebrane opinie innych mam http://www.babyboom.pl/rodzina/testujemy/latopic_kuracja_przeciw_azs_opinie_rodzicow.html

Gość Dzidek83
no u nas to emolienty pomogly z apteki. Dokladnie eloderm, ja mam emulsje do kapieli i krem aktywny. Ten krem dziala super na male, wysuszone czy podraznione miejsca. U nas sie sprawdzilo.