Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .pączek.

Ciąża pomimo antykoncepcji hormonalnej?

Polecane posty

Gość .pączek.

Od miesiąca biorę Microgynon, w czasie pierwszego cyklu występowały plamienia i to dosyć częste, miesiączkę miałam bardzo skąpą - praktycznie same plamienia. A od dzisiejszej nocy zastanawiam się czy mogę być w ciąży pomimo brania tabletek? Strasznie bolała mnie głowa, kilka razy wymiotowałam... dzisiaj siedzę i czuję się okropnie. Wiem, powiecie mi "zrób test" - zrobię ale narazie zajmuję się przeziębioną córeczką i nie mam jak po niego wyjść.

Gość pomogecihihi
idz lepiej do lekarza

Gość .pączek.
tak, dzisiaj zapisałam się na wizytę ale mam ją dopiero za dwa tygodnie. Zastanawia mnie tylko to czy to wogóle możliwe? Nigdy nie pominęłam dnia, jedyne co to raz przesunęłam dawkę na wieczór.. Test zrobię jutro...

Gość TH
Przesunęłaś godzinę o ile godzin? Do 3 godzin na pewno nic się nie stało, w praktyce pewnie i dłużej.

A czytałaś ulotkę? Pewnie nie ;) Bo inaczej byś wiedziała że po pigułkach są skutki uboczne (między innymi takie jak Ty wymieniłaś) oraz zamiast krwawienia może występować plamienie,lub nawet jego brak.

Gość bladynka ja tu jestem ha
ja od 2 mieisecy bioe te tabletki,i od kilku dni bola mnie piersi i sutki? tez nie wiem od czego :( tydzien temu zaczelam brac 2 opakowanie

Gość ups znowu jaaaa
up

Gość bladynka z zielonymi oczami:)
ktos cos doradzi???

Gość jak wymiotowałaś
po wzięciu tabletki to mogłaś osłabić ich działanie, a w konsekwencji możesz być w ciąży. jeśli brałaś je prawidłowo to nie powinnaś być. a plamienia to normalna rzecz. u mnie z 7-dniowego bolesnego okresu zrobiły się 3-dniowe, bezbolesne plamienia

Gość bladynka z zielonymi oczami:)