Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Już niedługo Mama21

Proszę o pomoc już mamy i kobiety w ciąży!

Polecane posty

Gość Już niedługo Mama21

Witajcie. Z OM jestem w 38,5tc z USG to 37,1tc. Wczoraj miałam dokładne pomiary dziecka, już 3raz w okresie ciąży i od samego początku brzuszek był większy od innych części ciała. Teraz jego obwód wynosi 36,7cm co odpowiada 40,4tc natomiast kość udowa ma 69,1mm co odpowiada 35,3tc. Czyli ta rozbieżność jest spora. Oczywiście lekarz od początku o tym mówił, ale za każdym razem podkreślał, że to nie wynik jakiejś anomalii. Dodam, że waga dziecka na podstawie tych wymiarów to 3500-3700gram. Może któraś z Was miała podobną sytuację. Będę wdzięczna za każdą informację.

Skoro lekarz mówi że jest ok to jest ok. Pamiętam że co którąś część ciała dziecka mierzył to różne tygodnie wychodziły nawet do 2 tygodni różnicy. Nie ma się czym martwić dzieci są różne nie ma reguły.

Gość mama007
mój maluch przez ostatnie 2 mies miał główkę o 4 tyg większą, czasem o 3tyg od reszty ciałka, też się martwiłam, ale wszystko jest dobrze. Lekarz podczas usg (robiłam co tydzień, bo mało przyrastał z wagą) pokazywał mi, jak niewiele wystarczy przesunąć kursor, żeby pojawiła się duża różnica w tygodniach i kazał się nie martwić. Ty też się nie martw, poza tym, skoro taka waga, to może po prostu mały tłuścioszek w Tobie rośnie :)

Gość Ivvy
Ja miałam odwrotnie, za długie nogi o 3 tygodnie, za mały brzuszek o tydzień. dziecko zdrowe. :)