Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monikab640

monikabed640@o2.pl

Polecane posty

witam :( zgłaszam się tutaj bo nikt mi nie potrafi pomóc ;( mam problemy hormonalne szaleją jak mogą i nikt nie potrafi ich unormować ;( co kilka miesięcy trafiam do szpitala, na badania hormonalne-testy, wyszła mi hiperprolaktynemia i zespół policystycznych jajników, oraz pół roku temu Gruczolak przysadki. LH ponad 2 razy wyższe od FSH LH - 12 mlU/ml FSH - 5,09 mlU/ml progesteron bardzo różnie wczorajszy wynik 16,9 ng/ml wcześniej albo znikomy wynik albo bardzo wysoki tarczyca i inne hormony niby ok. prolaktyna od 3 lat problemy się zaczeły po anty, pierwszy lekko podwyższony wynik 26 ng/ml następnie 32 ng/ml 41,2 ng/ml 44,60 ng/ml no i wczoraj badałam i wynik 140 ng/ml brałam pierwsze BROMOCORN od 1/4 tabl na noc (bo ja zwracam większość leków) i juz po niej była masakra, zawroty, nudności, wymioty, i tak kilka dni, potem stopniowo zwiekszałam dawke do 1 wieczór / 1 rano. przez pierwsze 3 miesiące nie chodziłam do pracy bo nie wstawałam z łóżka, potem sie przyzwyczaiłam i jeszcze 3 miesiące brałam, prolaktyna spadła ze była bardzo mała, po 3 tygodniach od odstawienia urosła ponad 30. znowu bromocorn na 3 mies, ale po odstawieniu powrót. nastepny był duphaston, tez zero rezultatu bo po odstawieniu rośnie. teraz miałam przypisany norprolac, niestety nie moglam brac bo cigle wymioty i tylko wrzoda się nabawiłam, i nic jesc nie mogę. jestem pod stałą opieką GINEKOLOGA, ENDOKRYNOLOGA i NEUROLOGA. wymioty, omdlenia, bóle głowy - to juz u mnie codziennosc. nie mogę zajść w ciążę, ginekolog robiła mi usg i niby jest owulacja i moge sie starac ale ciągle probuje i nic - a dla mnie to jest najgorsze ;( jestem juz wykonczona i załamana. przy jednym myciu włosów - 340 wypada, myję 2 razy w tyg, a czeszę tylko po umyciu bo inaczej byłabym już łysa, i brałam na włosy chyba wszystko le zero rezultatu, w koncu dermatolog kazała nie brac nic bo jesli przyczyna hormonalna to tylko po unormowaniu ich moze się cos poprawic. błagam o pomoc, jesli ktos mnie rozumie lub miał podobnie, albo zna kogos kto moze mi pomoc ;( najbardziej się boję ze nigdy nie zajdę w ciąże ;( a to teraz juz moje jedyne marzenie ;( zeby choc raz zajsc w ciąże ;(

Gość chłop żydów
Góra!

Gość chłop żydów
Do góry