Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agulka333

Czy mimo jednej zapomnianej tabletki mogę zajść w ciążę?!

Polecane posty

Witam! Mam takie pytanie,od miesiąca biorę tabletki anty-baby! No i jednej nie wzięłam,ale się nie kochałam,4 dni później zrobiłam 7-dniowa przerwę i w czasie przerwy się kochałam z moim lubym,mogłabym zajść wtedy w ciążę??? Pozdrawiam!

Gość Ajaajall
z tego co wiem szansa jest nikla ale biorac pod uwage to ze to twoje pierwsze opakowanie jest to bardziej prawdopodobne, najbardziej mozliwe jesli byscie sie kochali do 12 godz po zapomnianej tabletce

Gość a jaki srodek
dzialam jak wspolzyliscie kiedy nie bralas zabezpieczenia? tabletki chyba nie dzialaja jak sie ich regularnie nie zazywa i robi kilkudniowe przerwy

No i w tym problem,że wieczorem jak już leżę w łóżku,to mi mdło no i rano,ale nie wymiotuję! Brałam Microgynon*21 teraz biorę Bonodae 21. Jutro niby mam dostać okres,zobaczymy ;)

Gość kup czule testy
i zrob, po co sie meczyc?

A mnie się wydaje, że szansa jest. Przy zapomnieniu tabletki skuteczność antykoncepcji nie jest już taka wysoka. Co innego jakbyś się spóźniła kilka godzin a co innego nie wziąć w ogóle.

Gość Podobnie
moim zdaniem mdłości są wynikiem brania tabletek, ja tak miałam przy 2 i 3 opakowaniu. Natomiast szansa na ciążę jest, zrób test.

No właśnie w tym problem,że na początku nie brałam regularnie z mojej głupoty,bo zamiast przeczytać ulotkę,to robiłam po swojemu :( Potem już regularnie codziennie o 18'stej,ale tak się źle po nich czułam,że jednej nie wzięłam,miałam bóle brzucha i kręciło mi się w głowie,potem ta przerwa,no i w czasie przerwy współżyłam kilka razy bez innego zabezpieczenia,w pierwszym tygodniu też bez zabezpieczenia,ale mi Pani Gin.mówiła,że od pierwszej tabsy,od 1'ego dnia okresu działają. Więc już nie wiem... Dziękuje za odpowiedzi :*

Ja nie pamiętam jak to jest dokładnie, przeczytaj na ulotce, ale jest tam chyba napisane, że jak zapomnisz tabletki to przez 7 dni powinno się używać jeszcze innego zabezpieczenia.

No niestety popełniłam błąd :( Teraz na przyszłość będę czytać ulotki. Cieszę się z jednego,że mam stałego partnera :)

W ogole nie powinnac brac tabletek, nie wziełam jednej bo sie źle czułam apotem uprawiałam seks..;