Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamama91

chcem juz urodzic jakies sposoby na skurcze?

Polecane posty

Gość mamama91

Hej jestem w 37 tyg ciazy i chcialabym jeszcze przed swietami urodzic . Znacie jakies SPRAWDZONE sposoby na przyspieszenie ? Prosze o rady.

Gość Mia FarRow
tabletka oksytocyny

Gość :P plepla
Ja,jak bylam w39tc, to tez stosowalam wszelkie mozliwe triki zeby urodzic. Jadlam ananasa (w zasadzieto az 2), pilam napar z lisci malin (3 razy), robilam przysiady, uprawialam seks, jezdzilam autem po dziurach(takich ulicznych, nie po jakichs rowach:D), masowalam sobie brzuch. I nie wiem, co pomoglo i czy w ogole to pomoglo, ale faktem jest, ze po calym dniu tych zabiegow o 1.00 w nocy pojechalam na porodowke. Aha i miarowo przez chyba godzine napianalam miesnie brzucha (tak jak przy np. kupie czy probie utrzymania rownowagi).

Gość mamama91
A gdze dostane takie tabltki?

chcem?! ja próbowałam wszystkiego co możliwe poza olejkiem rycynowym. nie pomogło. potem okazało się, że rodzić nie mogę sama. w 41 tyg skończyło się cc. ja myłam okna, szorowałam podłogi na kolanach, chodziłam dużo, po schodach w tą i z powrotem i nic. jedynie jakieś niby skurcze przepowiadające. jeszcze sexu możesz spróbować..

Gość :P plepla
Takie tabletki to chyba tylko w szpitalu daja ;) Ale zapytaj poloznej o tzw. koktajl poloznych. Podobno dziala, ale ja tego nie pilam i trzeba to pic pod nadzorem poloznej wlasnie

Gość mamama91
Hm no ja jeszcze nie probowalam nic i niewiem od czego mam zaczac . Mam jednego synka 2 letniego juz w domu i chcem zeby porod zacza sie jak cos na dobre a nie ze skurcze przejda .

Gość thrdhdhgh
Dziewczyno chcem? ZAPAMIETAJ CHCĘ a to swoje dzieci tak nauczys zi bedzie lipa.

Gość mama007
herbatkę z iści malin ananas ciepły prysznic masowanie brzucha masowanie sutków chodzenie po schodach (co drugi najlepiej) mycie okien, podłogi na kolanach (plus taki, że mieszkanie czyste) dłuuuuugie szybkie spacery to wszystko próbowałam i nic mały się urodził, jak postanowił przywitać świat-dzień przed terminem :)

Gość mamama91
Mam straszna ginekolog jestem z Bialegostoku i chodze do dr sadowskiej. Od przedwczoraj mialam klucie w pochwie i czesto twardnial mi brzuch potem zaczynaly sie bole pojechalam do niej wczoraj ona polozyla mnie tylko pod ktg wykrzyczala ze zadnych skurczy tutaj nie ma i nie potrzebnie jechalam . Nie zrobila zadnego badaniaczy szyjka sie skraca czy cos nic zero dostalam za przeproszeniem tylko opierdziel . A na poczatku taka mila byla .

Gość mamama91
Thrhrhdh cos tam zawitalas aby uczyc mnie ortografi?? Dziekuje za nauke a o moje dzieci sie nie martw :)

Gość mamama91
Nie wolalbym teraz . Jest mi strasznie ciezko bola mnie plecy mam kamice nerkowa przez co sa ciagle problemy z moczem i bola nerki a ze wzgledu na ciaze nie mozna z tym nic zrobic . Siedxiec nie dam rady bo tak mi sie nozkami wpycha pod zebra . Zaraz bd pisac ze tylko narzekam ale naprawde jestm wykonczona a jeszcze przy rozbrykanym 2latku .