Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loreline

Obgryzanie paznokci - jak z tym skończyłam

Polecane posty

Gość loreline

Drogie Panie. Obgryzanie paznokci zaczęło się u mnie jeszcze w wieku przedszkolnym czyli kiedy miałam jakieś 3-5 lat. Obecnie mam 23 i obgryzałam aż do minionej soboty czyli 1 grudzień. Gdy przyszła do mnie koleżanka, której zakładałam paznokcie żelowe i złapała mnie na tym, że mam obgryzione strasznie mi się zrobiło wstyd i pomyślałam "no kurde, jak to wygląda? stylistka paznokci, a swoje ma obgryzione!" i w ten sposób rzuciłam ten nałóg w cholerę i przestałam to robić . Trzymajcie kciuki bym wytrwała bo o klientki nie jest łatwo, zwłaszcza z takimi ogryzkami na dłoniach. A Wy jaką miałyście motywację?

Gość Vizza
Ja także obgryzalam paznokcie od lat przedszkolnych.wiem jak trudno z tym skończyć.zapuszczalam i miałam długie ale przyszła stresujaca chwila i wszystkie na raz obgryzlam.a do nie obgryzania zmotywowal mnie mój chłopak.ciągle narzekał narzekał aż trochę się ogarnelam i nie obryzam już 1.5 miesiąca.Paznokcie zaczęły mi rosnąć i dłonie wyglądają całkiem inaczej:)nie stosowałam żadnych płynów.jedynie jakier na utwardzanie:)uwierz w siebie a paznokietki będziesz miała wymarzone:)pozdrawiam

Gość loreline
Ja obgryzałam bez względu na to czy był stres czy też go nie było, taki odruch bezwarunkowy niekontrolowany. Miałam w swoim życiu 2 związki, oboje narzekali jakie to mam tragiczne paznokcie i takie tam gadanie, mówiłam, że przestanę i takie tam...figa z makiem, nie udawało się. Mnie zmotywowało aby przestać wykonywanie paznokci żelowych bo też u siebie w domku taką działalność chcę rozpocząć i aż wstyd kiedy przychodzi klientka, a stylistka paznokci ma swoje własne obgryzione. W tym wypadku jak koleżanka przyszła, a ja takie ogryzki na palcach. Pewnie dlatego też nie mogę znaleźć chętnych aby się szkolić i doskonalić w tym kierunku. Czas pokaże czy ogromne zawstydzenie się pomogło na dobre, a także czy ludzie zaczną przychodzić abym się podszkoliła i doskonaliła w tym co kocham robić.

Gość Vizza
Napewno Ci się uda!wierzę w ciebie:) wiem też że ludzie patrzą na dłonie i nie tylko wtedy kiedy to im robi się paznokcie.ja zawsze je chowałam do kieszeni albo za siebie bo wstyd był okropny!mam nadzieję,że będziesz rozwijać się w tym co lubisz:)z całego serducha ci tego życzę :)

Gość loreline
Dzięki, sama chciałabym by się udało mi z tym zakończyć bo moje paznokcie w moim zawodzie o mnie świadczą i są jak wizytówka. Niestety ja dłoni chować po kieszeniach nigdy nie mogłam bo tylko nimi mogę się posługiwać. Zapraszam serdecznie do mnie na stylizację paznokci.