Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy taki jest

sluz :)

Polecane posty

Gość czy taki jest

jestem w 27 dniu cyklu, nie mam sluzu prawie wcale jesli juz wystapi to taki galaretkowany ciagnacy sie troszke o bialo zoltej barwie, co oznacza taki sluz?

Gość czy taki jest
poza tym z pochwy zaczęły mi sie wysypywać znaczki pocztowe, ale jak poszłam do ginekologa to powiedział mi, że to nie znaczki tylko naklejki z bananów

Gość czy taki jest
prosze o sensowna odpowiedz

Gość kkjaiak.
Tradycyjna szarlotka domowa Najlepsza szarlotka w rodzinie. Przepis latami udoskonalany, pochodzi od mamy mojego męża, a wcześniej babci. Koniecznie podana na ciepło, z lodami waniliowymi. Polecam! Szarlotka domowa. Najlepszy przepis. Ciasto: 3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka drobnego cukru 1 cukier wanilinowy 250 g zimnego masła roślinnego (może być masło lub margaryna) 4 jajka Jabłka: 2 kg jabłek (najlepiej szara reneta albo antonówka) około 12 łyżeczek cukru 1 cukier waniliowy 5 -10 dag rodzynek 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Jabłka obrać, pokroić na niewielkie kawałki i razem z cukrem oraz cukrem wanilinowym lekko podsmażyć, tak aby się nie rozpadły. Dodać rodzynki i cynamon. Przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia bezpośrednio na stolnicę, dodać 3/4 szklanki cukru, cukier wanilinowy oraz masło. Całość posiekać nożem. Dodać 3 żółtka i 1 całe jajko. Zagnieść szybko ciasto i podzielić na 2 części. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę. Jedną część ciasta rozwałkować (najlepiej pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia) i przełożyć do prostokątnej formy. Odkleić wierzchnią warstwę papieru. Wstawić do lodówki. Białka z 3 jaj ubić na pianę, następnie stopniowo dodawać resztę (1/4 szklanki) cukru, ciągle ubijając, aż piana będzie sztywna i błyszcząca. Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Formę z ciastem wyjąć z lodówki, wyłożyć jabłka. Przykryć ubitą pianą z białek. Na wierzch położyć drugą część rozwałkowanego ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 1 godzinę (gdyby w trakcie pieczenia wierzch za bardzo się zrumienił, położyć kawałek folii aluminiowej). Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Gość kjui-09-
a ja myślę że na bank jesteś w ciąży bliźniaczej.

Gość czy taki jest
czy taki sluz wystepuje przed okresem? prosze o odpowiedz a nie jakies docinki

Gość nowa - studentka
to już chyba 7-my miesiąc

Gość fgdfgdgdfd
obrzydliwa jesteś jak Twój temat

Gość juka juka
Przepis na tiramisu Delikatny sernik z dodatkiem alkoholu. Tajemnicza nazwa ciasta i niezwykły smak przeniosą Cię w krainę marzeń. Również w tym przepisie wykorzystane zostały serki homogenizowane. Sprawdź jak to smakuje. tiramisu Przysłała: Nastusia Zdjęcia: Ciasta.net Data dodania: 26.10.2007r. Składniki: 1/2 litra słodkiej śmietany 30% 1 cukier waniliowy 4 serki homogenizowane waniliowe 1 galaretka cytrynowa 2 szklanki mocnej kawy rozpuszczalnej 6 łyżek koniaku 2 opakowania dużych biszkoptów kakao do posypania 1 tabliczka gorzkiej czekolady do posypania Przepis: Śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Cały czas ubijając dodawać serki homogenizowane. Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance wody i, tężejącą, dodawać do masy. Z dwóch szklanek kawy i koniaku przygotować poncz i maczać w nim biszkopty do połowy. W tortownicy ułożyć warstwę nasączonych biszkoptów i przykryć je połową masy. Następnie posypać, przez sitko, kakao i ułożyć drugą warstwę nasączonych biszkoptów. Na biszkopty wyło

Gość a może piernik????
Przepis na tiramisu Delikatny sernik z dodatkiem alkoholu. Tajemnicza nazwa ciasta i niezwykły smak przeniosą Cię w krainę marzeń. Również w tym przepisie wykorzystane zostały serki homogenizowane. Sprawdź jak to smakuje. tiramisu Przysłała: Nastusia Zdjęcia: Ciasta.net Data dodania: 26.10.2007r. Składniki: 1/2 litra słodkiej śmietany 30% 1 cukier waniliowy 4 serki homogenizowane waniliowe 1 galaretka cytrynowa 2 szklanki mocnej kawy rozpuszczalnej 6 łyżek koniaku 2 opakowania dużych biszkoptów kakao do posypania 1 tabliczka gorzkiej czekolady do posypania Przepis: Śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Cały czas ubijając dodawać serki homogenizowane. Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance wody i, tężejącą, dodawać do masy. Z dwóch szklanek kawy i koniaku przygotować poncz i maczać w nim biszkopty do połowy. W tortownicy ułożyć warstwę nasączonych biszkoptów i przykryć je połową masy. Następnie posypać, przez sitko, kakao i ułożyć drugą warstwę nasączonych biszkoptów. Na biszkopty wyło

Gość czy taki jest
jezu pytam bo nigdy tak nie mialam, smieszy was to?ciezko odpowiedziec na pytanie ? jesli maja byc takie odp prosze o nie odpowiadanie wcale

Gość aaaabbbccccce
a co mamy ci odpowiedzieć na głupie pytanie??? chyba tylko: kobieto dorośnij!!!!!

Gość jeszcze raz piernik :)
Przepis na piernik herbaciany Zdarzyło Ci się już piec taki piernik? Wypróbuj przepis na naprawdę dobre ciasto. Piernik herbaciany z kremem - doskonały do kawy i na dobry nastrój. Przysłała: Nastia Data dodania: 06.07.2007r. Składniki: CIASTO 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 1 szklanka miodu 3 szklanki mąki trochę w palcach przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki herbaty KREM 1 szklanka mleka 10 dag cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 15 dag masła 1 cukier waniliowy DEKORACJA 1 polewa czekoladowa kostki czekolady do posypania Przepis na ciasto: Herbatę zalać 1 szklanką gotowanej wody i ostudzić. Wszystkie składniki oprócz białek wymieszać i dobrze utrzeć. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec około 45 minut w temperaturze 175 stopni C. Uwaga! Można zamiast całości upiec 3 placki osobno. Przepis na krem: Z mleka, cukru, wanilii i mąki ugotować budyń. Ostudzić. Dodać masło i ponownie przestudzić. Ciasto przełożyć kremem (może być również krem jak do karpatki). Polać polewą czekoladową i posypać startą czekoladą.

Gość czy taki jest
poza tym co jest obrzydliwego w sluzie, ma go kazda kobieta.... no chyba ze Ty autorko tesktu ktora pisala ze ja jestem obrzydliwa, go nie masz i jestes jakims mutantem

Gość czy taki jest
dlaczego te pytanie jestglupie, chce wiedziec jaki wystepuje sluz przed miesiaczka i tyle":)

Gość poważna odp
ja myślę że to jakaś choroba weneryczna, lepiej się zacznij leczyć

Gość :) :)
taki sam jak przed poprzednią miesiączką.

Gość czy taki jest
dzieki paniom, które odpowiedz udzielily na poziomie przedszkolaka :)

Gość maxikingston
przed okresem nie ma sluzu jest sucho

Gość a ja polecam to!
Tort naleśnikowy Pyszny tort naleśnikowy z delikatnym nadzieniem serowym i kawałkami pomarańczy. Doskonały deser na przyjęcie urodzinowe dla dzieci. Naleśniki są bardzo mięciutkie, nie lepią się i nie obsychają po bokach, a nadzienie serowe z pomarańczą - po prostu pycha. Zamiast pomarańczy tort można przygotować z innymi cytrusami lub z owocami sezonowymi: truskawakmi, jagodami, malinami, jabłkami lub gruszkami. Z porcji ciasta na naleśniki wychodzi 18 małych naleśników o średnicy 15 cm. Natomiast tort naleśnikowy przygotowany został z połowy naleśników. tort naleśnikowy Zdjęcia: Ciasta.net Data dodania: 14.03.2012r. Składniki: CIASTO NA NALEŚNIKI 25 dag mąki 2 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżka oleju szczypta soli kilka kropli oleju do smażenia (do pierwszego naleśnika, później już nie trzeba jeśli jest to patelnia ceramiczna) NADZIENIE SEROWE 60 dag twarogu tłustego 1 jajko 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 szklanki śmietany 18 % 3 - 4 krople aromatu śmietankowego DEKORACJA 1 łyżka masła 1 łyżka cukru pudru pomarańcza 10 dag śmietany kremówki + 1 łyżeczka cukru pudru Przepis na naleśniki: Mąkę, mleko, jajka, szczyptę soli oraz olej zmiksować na gładkie ciasto. Na patelni rozgrzać olej i smażyć naleśniki z obu stron na jasno - złoty kolor. Przepis na nadzienie serowe i przekładanie tortu: Cukier, cukier waniliowy i jajko utrzeć mikserem na białą masę. Dodać rozdrobniowy widelcem twaróg (lub zmielony w maszynce do mięsa) oraz śmietanę. Wymieszać, a następnie zmiksować na gładką masę. Małą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Naleśniki układać w tortownicy. Na każdym rozsmarować nadzienie serowe. Ostatni, dziewiąty, nieposmarowany serem naleśnik posypać startym, na tarce o grubych oczkach zamrożonym, masłem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec 30 minut. Następnie wyjąć i posypać przez siteczko cukrem pudrem, udekorować kawałkami pomarańczy oraz ubitą śmietaną kremówką (z odrobiną cukru pudru). Podpowiedź: Z podanej porcji ciasta na naleśniki wychodzi 18 małych naleśników o średnicy 15 cm. Natomiast tort naleśnikowy przygotowaliśmy z 9 naleśników. Nadzienia serowego również jest trochę więcej, dlatego suche naleśniki proponujemy przygotować z pozostałym serem jako tradycyjne naleśniki z serem.

Gość czy taki jest
do :) :) nie bardzo rozumiem twojej odp :)

Gość czy taki jest
hmm??????????

Gość jeste bo jest________
To że nie miałas to nie znaczy, że nie będziesz miała objawy zwiastujące miesiączkę zmieniają co jakis czas u danej kobiety, raz cie będzie bolał brzuch, raz nie, raz pirsi tak a raz nie...itp. Na podstawie twojego opisu nie da się postawic żadnej diagnozy

Gość czy taki jest
rozumiem. dzieki za odpowiedz

Gość aśkaaa
do autorki taki sluz jak opisujesz jest przed okresem ;-))))