Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjjjjjjjgjhygvfhjg

maturka ustna polski pomozecie?

Polecane posty

mam temat słynne pary kochanków i chce to połaczyc razem z filmami i ogólnie o ponadczasowosci np. wichorwe wzgórza ze ciagle powstaja nowe wersje filmów, problemy sa aktualne i własnie ogólnie o takiej ponadczasowowsci i ma moze ktos pomysł jak to zrobic, bo ja nie moge tego zebrac do kupy

Nie wiem, za moich czasów dostawało sie 3 pytania i 15 min. na ich opracowanie. A Ty jeśli znasz temat i możesz w domu spokojnie się tym zająć i mimo to masz problemy to czarno widzę Twoja maturę :o

a ja widze to jasno :) przynajmniej robie to sama, bo jeszcze tyle potrafie, ze nie musze komus płacic zeby mi to napisał, mam pomysł, tylko nie moge jakos w głowie sobie ułozyc zeby go zrealizowac i miałam nadzieje,ze moze ktos mi tu cos podsunie lub pomoze troszke, bo wiem o co mi chodzi,ale nie wiem jak to zrealizowac zbey było dobrze

Gość taaa a na pisemnej za twoich
czasów trzeba było znać lektury. autorko - ile musisz mieć par, ile lektur?

Słynne pary kochanków i przykłady z filmów? Proste! "Romeo i Julia' na podstawie dzieła Szekspira, "Przeminęło z wiatrem", "Titanic", "Love story".

Gość taaa a na pisemnej za twoich
a teze masz wymyśloną? ogólnie chyba dobrze by było, gdyby te pary coś łączyło, że np są sami przeciw otoczeniu albo, że koniec końców nie mogą być razem

tytuły mam, mi chodzi generalnie o ponadczasowosc tego juz wymysliłam troche a kolezanka mi zapisywała co mysle, bo ja na cos wpadne ale nie umiem tego napisac, a mam benzadziejna polonistke , nic nie pomoze, nie podpowie

ogólnie chyba zrobie tak ze powstaja nowe wersje filmów itp, tmwty dalej aktualne, tylko bardziej dostosowane do istniejacej rzeczywistosci , do czasów które sa teraz, ze wteyd romwo i julia takie podniosęł itp, a nowa wersja jest tez lekko komediowa, patrzac nawet na aktorów jakich wybrano itp,ale ze problemy przekazuje dalej te same tylko w inny sposób, co siwadczy o tym,ze to dalej po tylu latach dotyczy społeczenstwa, sa tym w dalszym ciagu zafascynowani mimo tego,ze upłyneło tyle tlar o cos takiego mi chodzi, nie o róznice miedzy filmem iksiazka,

pisze chaotycznie bo mi ciezko własnie to napisac co mysle, czasem tak mam, ale jakies tam powypisywałam pomysly i jak bede troche bardziej skoncentrowana i moze z czyjas pomoca uda mi sie to ładnie ułozyc