Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majkaimaja

Chcę schudnąć. Czy dobrze jem?

Polecane posty

Gość majkaimaja

Mój jadłospis mniej więcej wygląda tak: 07:00 - bułka, 10 - bułka, 13 - jabłko, 15 - talerz zupy (woda+jarzyny+kostki rosołowe), jogurt 0%, kanapka, 18 - talerz zupy, kanapka, jogurt 0% + to, co podjadam (nie potrafię się powstrzymać:O), np. dzisiaj: 2 kostki gorzkiej czekolady, 3 herbatniki, kromka chleba. Czy wystarczająco zredukowałam jedzenie, aby schudnąć? Czy menu jest mniej więcej zbilansowane? Aha, no i nie ćwiczę prawie w ogóle, i to raczej nie ulegnie zmianie, bo po prostu zupełnie nie mam czasu. Czy mimo wszystko da się na takiej diecie schudnąć?

Gość jedzac bulki i zupy na kostkac
to sie najwyzej chorob dorobisz

przecież wiesz że nie. poczytaj cokolwiek na ten temat i jak to się dzieje że nie masz czasu na kompletnie żaden ruch?

Gość kkkkk9999
zdecydowanie za duzo jesz zeby schudnac . chyba ze jestes bardzo gruba

Gość 4324234324
najlepsze diety sa po 1500-1700 kcal , nie mniej, bo inaczej spada metabolizm. Chyba że masz pow. 1000 kg, to min. 2000 kcal. Duza ilosc posiłków jest dobra, nieco marne bo mają sporo węglowodanów, lepiej jeszcz więcej białek

Gość 4324234324
miało byc 100 nie 1000 kg... :p

Gość ludzie wy tempe pauki
zrozumcie wreszcie, ze kalorycznosc nie jest tak wazna jak JAKOSC tego co sie je. co z tego ze bedzie jadla tylko 1500 kcal, jak beda one pochodzily z jakichs bezwartosciowych bialych buł czy innego gówna

Gość kkkkk9999
jak sie je mniej to sie tak czy tak schudnie . czy jedzenie jest wartościowe czy nie ...

Gość majkaimaja
Jestem w klasie maturalnej, zdaje 4 przedmioty rozszerzone, więc naprawdę nie mam czasu na te regularne ćwiczenia - tzn. staram się co drugi dzień robić brzuszki i ćwiczenia na uda, mniej więcej raz w tyg. udaje mi się iść pobiegać, ale poza tym nic więcej:O Waże 63kg przy 165cm wzrostu

Gość kkkkk9999
no to prz wadze 63 kg to musisz zdecydowanie mniej jeść . i lepszy chleb ciemny niz bułki bo bułki maja więcej kalorii . a np podjadanie czekolady zastąp uszonymi jabłkami , tez mniej kalorii

Gość nie umialas wychowac to masz
jedz jajka co dzien na sniadanie, jedz grapefruity, jedz warzywa. unikaj zupek chisnkich, zup na kostkach (kostki to w zasadzie to samo co masz w zupkach chinskich), jedz kasze, warzywa. jak masz ochote na czekolade, to zjedz kosteczke gorzkiej, minimum 70%.

Gość majkaimaja
Czy możecie w takim razie zaproponować, co powinnam jeść innego? Sałatek, ryb i pieczonego kurczaka jeść przez cały dzień niestety nie mogę, bo do 15 jestem w szkole. Te bułki mogę najwyżej zastąpić białym chlebem, bo muszę się liczyć z gustami rodziny, która czarnego chleba nie je.

to nie o to chodzi ze bulki maja wiecej kalorii, chodzi o to ze te kalorie sa bezwartosciowe, bulki nie maja chyba NIC co organizmowi jest niezbedne. pieczywo pelnoziarniste ma przynajmniej ziarenka czyli blonnik

ale czy to taki problem sobie samej kupic co dzien te 2 czy 3 pelnoziarniste buleczki?

Gość kkkkk9999
bułki sa bardziej kaloryczne . najlepiej to 1kanapke rano zjesc przed szkola do szkoly wziasc 2 i np jablko , wrócić ze szkoly obiad . na a pozniej tak 3 godziny przed spaniem jakas mała kalacja , i jeść normalne rzeczy . tylko ze poprostu ograniczyc jedzenie

zawsze mozesz do szkoly wziac jablko, gruszke, banana, grapefruita czy jakikolwiek inny owoc

Gość majkaimaja
nie umiałaś, jak w takim razie wg Ciebie powinnam jeść?