Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaona22

brak paznokci

Polecane posty

Gość onaona22

przyznam ze mam wstydliwy i "oblesny" problem poderzewano u mnie raka mialam markerami wykryte komorki nowotworowe potem brano mi wycinki do badania .... wszystko trwało 3msc a najgorsze było to czekanie STRASZNE i przyznam ze przez cale te 3msc w wyniku stresu obgryzałam paznokcie... nie mam praktycznie nic !!!!!!!! moje dłonie wygladaja teraz strasznie ;[ wiem jakto brzmi i zle sie z tym czuje powniewaz obgryzłam gorzej niz normalnie osoby ktore chyba obgryzaja bo mam srednio z 7mm płytki paznokciowej mam prosbe moze ktos sie znai podpowie jak teraz doprowadzic paznokcie do przyzwoitego stanu? jakie odzywki stosowac moze znacie nazwy i jak dbac zeby odrosły kiedys znajome poleciłami tipsy ale lekarz stwierdził ze to jeszcze gorzej mi osłabi płytke i nie odrosna mi zdrowe i mocne wiec nie wiem... jem witaminy staram sie nie obgryzac juz nie mam tak duzego napiecia a rece chowam w dlugich rekawach i rekawiczkach bo poki zimno mam szanse ale tak przeciez nie mozna zawsze a zalezy mi by znow miec przyzwoite dłonienie miałam mocnych paznokci nigdy ale były sredniej dlugosci i zdrowe a teraz niemal zadnych prosze o pomoc

Gość ula ula
mocz w podgrzanej oliwie kup w aptece maść

Tipsów nie rób. Dosyć, że to brzydkie to naprawdę niszczy płytkę. Użyj mocniejszych odżywek - polecam nail tek intensive therapy, ale przezroczystą. W połączeniu z mleczną ma gorsze działanie, nie wiedzieć dlaczego :o Używaj parę miesięcy i po tym czasie przejdź na tę z eveline 8 w 1. Musisz jednak malować nimi paznokcie codziennie. Nie używaj w tym czasie lakierów. Smaruj ręce kremem wcierając go też w paznokcie. Dzięki takim zabiegom mam mocne paznokcie z ładnymi, białymi końcówkami wyglądającymi jak francuski manicure :D

Gość onaona22
dziekuje Wam serdecznie... MerzS jem własnie od msca do tego dostałam jakies wzmacniajace od lekarza witaminy stosowane na wzrok ale w składzie zblizone do MerzS i stwierdził ze ogolnie mi podziałaja na paznokcie ula ula mam pytanie odnosnie tej oliwy czy ona jest dostepna w formie masci ? poki co farmaceutki polecały mi kapsułki oraz masci z wit a+e wcierac ... desperacko kupiłam juz tego naprawde sporo ale bardziej zalezy mi na Waszych sprawdzonych konkretnych produktach odzywki ktore doradzacie 'zbieram co siałam' i 'krakowska trufelka"zakupie ... jednam mam pytanie czy one nie wysusza mi jeszcze bardziej ? teraz mam takie kruche te resztki (bo paznokcmi tego nazwac nie mozna) podatne na urazy i nie stosowalam odzywek "lakierniczych" ;] poniewaz zawsze mialam wrazenie ze to mi jakby paradoksalnie szkodzi zamiast pomagac miałam 2 cykle pseudochemii z jakimis pochodnymi chemiotykami ale lekarz twierdzi ze to nie wplywa juz na moj organizm i w rownowaga biochemiczna jest prawidłowa

Gość skrzyp
skrzyp jedz

Gość tez obgryzałam
ja tez mam prośbę może ktoś napisać jak moczyć i jakiej firmy ta oliwka?? dziękuje :)