Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość zuzkaxx

pomocy !

Polecane posty

Gość zuzkaxx

witam . mam pewien problem . spotykam się z facetem, który jest w trakcie rozwodu . są po ślubie cywilnym, który wzięli ze względu na dziecko . jego córka ma trzy lata i płaci na nią 500 zł miesięcznie . niedawno stracił pracę i utrzymuje się z pracy dorywczej . pieniądze daje swojej jeszcze żonie, do ręki, niczego nie podpisuje . odkąd jego żona dowiedziała się o mnie, dostaję smsy z pogróżkami od niej jak i również jej koleżanki . chcą abym zostawiła go w spokoju i nie zabierała dziecku ojca . straszą, że dowiedzą się gdzie mieszkam i nie dadzą nam żyć, bo będą mnie nachodzić . na razie sytuacja się uspokoiła z smsami, jednak jego żona nastawia jego rodzinę przeciwko mnie . rozpowiada, że ja nie pozwalam płacić alimentów na dziecko, dlatego się spóźnia o jeden miesiąc, nie pozwalam mu się widywać z córką, ponieważ boję się, iż on do niej wróci . na początku nie mieszałam się w ich sprawy, bo stwierdziłam, że nastawie go przeciwko sobie, jeżeli będę mu dawała jakiekolwiek wskazówki . nigdy nie zabraniałam mu widywania się z dzieckiem, bo uważam, iż powinien mieć z nią jak najlepszy kontakt . ostatnio dostaję również smsy od jego brata, w których on obraża mnie i mojego faceta . oczernia go i ostrzega aby zaczął się ukrywać . ostatnio doszliśmy do porozumienia, że wystąpi z wnioskiem o zmniejszenie alimentów na 300 zł, ze względu na to, że nie ma predyspozycji do tego, by płacić dotychczasową kwotę . jego żona nigdy nie pracowała, zawsze utrzymywał ją i dziecko . uważa się za bardzo dobrą matkę i ciągle zarzuca mu, że jest nieodpowiedzialny i że zniszczy mu życie, tak jak on zniszczył jej . rozstali się ze względu na to, że jego żona za plecami nabrała pożyczek, które on musiał spłacać . dopiero po roku czasu od rozstania związał się ze mną . ja już jestem bezsilna w tym wszystkim i nie wiem w jaki sposób mam pomóc mu, aby zaczął żyć przyszłością . czy powinnam zgłosić gdzieś tą całą sytuację ? posiadam wszystkie smsy od jego żony jak i również koleżanki, czy brata . czy takie nękanie jest karalne ? proszę o pomoc .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować