Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mama Nasturcja

Przepis na zapiekankę poproszę :-)

Polecane posty

Możecie mi Mamy (i nie tylko) podrzucić prosty przepis na zapiekankę? Taką, żeby można było podać spokojnie niespełna dwulatkowi :-) Dziękuję!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasia mamunia....
a od czego masz google? tam sobie wrzuć hasło i czytaj a nie zawracaj gitary tutaj ludziom.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzieki mamuniu nieoceniona porada - tutaj jest kilka osob ktore wysmieicie gotuja podobno i znaja swietne przepisy wiec mialam nadzieje ze one sie wlasnie odezwa...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaaasssiiiiiaaa
no niestety dla niektórych kafeteria to podstawa, tylko po to komputer włączają, na wszystko odp szukają na cafe ;) internet służy tylko od odbioru cafe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasia mamunia....
nie ma za co. czyli na wszelkich blogach kulinarnych, stronach o gotowaniu to są osoby które nie mają pojęcia o gotowaniu. Tak na kafe sa najmądrzejsi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goonies
o matko, co zescie sie uczepiły:O nie chcecie, nie piszcie, oby kiedys wasz topik ktos potraktowal podobnie zlosliwe jędze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Też korzystałam ze sprawdzonych przepisów podpatrzonych na kafe, których wcześniej nie znałam- dziewczyny tłumaczyły jak co zrobić i zawsze dania wychodziły super. Także komentarze możecie sobie darować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mam wrażenie, że ludzie cofają się w rozwoju. Jak można nie umieć zrobić zapiekanki? Poza tym chyba wiesz co twoje dziecko może jeść a czego nie? Ludzie, bądźcie poważni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goonies
ja robie ziemniaczano-pomidorowo-mięsną ziemniaki w plasterki, pomidory w plasterki, mieso mielone indycze podduszone lekko wczesniej-ukladam warstwami-ziemniaki/pomidory/mieso itd na to daje plastry zoltego sera i zalewam 2 zołtkami zmieszanymi z 1 kubeczkiem jogurtu greckiego zamiast sera zoltego mozna dac na gore pokruszona fete:) pomidory lepiej dla takiego malucha obrac ze skórki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goonies
Autorko, jak widac wyzej, wiekszosc na kafe ma dzisiaj chyba zespol napiecia przedmiesiaczkowego:D:D:D:D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 090-09
parufka dokładnie. ktoś się bedzie wysilał, pisał przepis a autorka odpisze że niestety jej dziecko nie je pora.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
proszę bardzo ryż, piers z kurczaka, fasola mrożona bo innje teraz nie ma, brokuły, polewam to taką mieszanką ze śmietany czosnku cebuli drobno startej bądx pokrojonej, sól i pieprz w niej, na wierzch ser żółty starty można dodać kukurydze i paprykę, ale dla malucha może być wzdymająca ryz solę i dodaję troszeczkę czosnku do smaku (daję go na spód), piers kroję w małe kawałeczki i doprawiam wszystko piekę godzinę a i troszeczkę oleju do ryżu, zeby był w miarę sypki zamiast ryżu można użyć makaron

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
W naczyniu żaroodpornym na dnie układam cienkie plastry wędzonego boczku, potem warstwa warzyw- talarki ziemniaków, fasolka, kukurydza, brokuły czy co tam jeszcze masz- może być też mrożona mieszanka warzywna. Potem znowu plastry boczku i plastry sera żółtego, i tak na przemian. Ostatnia warstwa- ser żółty. Doprawiasz ziołami i czosnkiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja wczoraj miałam zapiekankę z łososia i ziemniaków. gotujesz ziemniaki w mundurkach, ale nie do całkowitej miękkości, potem zależnie od twojej woli obierasz lub nie (ja nie obieram:P), kroisz w plastry, filety z łososia też kroisz w plastry i układasz w naczyniu żaroodpornym warstwy ryby i ziemniaków. zalewasz to szklanką mleka lub śmietanki (ja używam śmietanki, bardziej mi smakuje) wymieszaną z jajkami i szczyptą soli. i do piekarnika, po upieczeniu polewam klarowanym masłem i sypię dużo koperku. pyszne. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
fanka - wlasnie liczylam ze sie odezwiesz super skorzystam na pewno :-) goonies asiamt - dzieki bardzo, p.s. ja tez mam zespol napiecia przed. dzisiaj ;-))) ale jakos staram sie nie wyżywać na pierwszej lepszej osobie ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×