Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość canila

Brdzo prosze o interpretacje cyklu.

Polecane posty

Gość canila

Witam Dziewczyny bardzo cieplutko. Chcialam Was prosic o zerkniecie na moj cykl, a jest to moj drugi wiec troszeczke sie w tym polapac nie moge i wlasnie chcialam Was poprosic o pomoc i co za tym idzie rowniez mam kilka pytan. 1.Czym moze byc spowodowany w I fazie cyklu jednodniows skok do 36.8, czy to jakis zly znak. Dodam iz w poprzednim cyklu tak nie mialam. Bo w I fazie temperatura sie mi waha miedzy 36.6, a 36.3. 2. Czy na moim wykresie mozliwa jest implantacja w tym 25dc? 3.Czy na drugi dzien po implantacji mozliwe by z rana pojawila sie odrobina krwi w sluzie? ale naprawde delikatnie 4. Czy przy implantacji temperatura moze np. patrzac na moj wykres spasc do 36.5 (ponizej lini), czy to oznacza obumarcie cialka zoltego? A oto moj wykres: http://img404.imageshack.us/img404/3756/51923979.png z gory dziekuje za pomoc.

Gość canila
moze sie ktos znajdzie....bardzo mi zalezy na Waszej pomocy.

1. to może być zwykły błąd pomiaru - źle spałaś, podziębiłaś się itd. 2. dziwnie zinterpretowany wykres. skok musi być przynajmniej o 0.2 stopnia u Ciebie jest z 36.6 do 36,7. dobrze określasz śluz, czy dopasowujesz go do wykresu? jak długie masz cykle? zgodnie z tym co widać na wykresie do implantacji nie mogło dość 25dc. a do owulacji owszem, stąd pytanie o długość cykli. 3. może to było krwawienie owulacyjne, nie implantacyjne. 4. jeżeli nie ma błędu w pomiarze, podczas ciąży (i w ogóle II fazy) nie może dojść do spadku poniżej linii.

Gość canila
SleepingSun bardzo Ci dziekuje za odpowiedz, Wiec tak ten skok byl z 36.5 na 36.7 tak tez jest na wykresie ale dla pewnosci sprawdzilam jeszcze raz i sie zdadza wiec byl ten skok o te 0,2 stopnia. Ja juz krew w sluzie mialam w 13 i14 dc a w 12dc chwilowe brunatne plamienie. Wiec uznalam te objawy za owulacyjne. Ale znow dzien szczytu sluzu mialam 19dc wiec jakby przedowulacyjne. To moze jest szansa by to byla jednak implantacja....ja sie juz pogubilam. Cykle mam miedzy 28 a 35dc ale zazwzczaj sa po 32 dni. Sluzu jeszcze przyznam nie dopasowywalam do wykresu bo znow temp. mi nie pasuje. w zeszlym cyklu mialam szczyt sluzu w 20dc. I puki co faze lutealna mialam najdluzsza mialam 18dni. Dzis temperatura utrzymuje sie na poziomie 37.1. Ciezko mi jakos ta temperature polaczyc z obserwacja szyjki i sluzu.

ale to jest kluczowe do potwierdzenia czy dobrze robimy wykresy :D no i kluczowe, żeby wiedzieć kiedy się starać. przynajmniej jeśli chodzi o śluz, bo na szyjce się nie znam. ma być 5 niższych temperatur i 3 wyższe o 0,2 st. wtedy po między nimi stwierdza się owulacje. Ty nie masz tych 5 niższych.

Gość bialamasajka
Jak masz problemy z interpretacją to kup sobie może jakiś komputer cyklu. Ja używam cyclotestu, jestem zadowolona bo robi to za mnie. Możesz też wspomagać się np testerem na slinę.